ין ויאנג

WhiteBear

New member
אם שאלת למה יש כמה צורות בתמונה

אז התשובה היא ש: 1) יש כמה דרכים וויזואליות שונות להציג אותו הדבר (כמו שאפשר לצייר אות בדרכים שונות). 2) הסימון יין-יאנג (שזה ביחד ה"טאי צ'י") קיבל תוספת מאוחרת יותר של 8 סימונים, אלו הם הקווים המקוקוים שבאחת התמונות. זוהי תוספת מאוחרת, שממוקמים בכמה מצבים חלקיים של יין יאנג (יין מלא, יאנג מלא, יין חלקי, יאנג חלקי וכו'). מאוחר יותר בספר האי-צ'ינג, עושים שימוש באלו על מנת לבצע "חיזוי עתיד", שזה כמובן לא לספר לך את המניות מחר, אלא משהו אחר ומעניין. (אני יכול לצרף לינק למאמר שמתאר משהו דומה, אם זה מעניין אותך). 3) ולבסוף, היין והיאנג הם שני סמלים של דבר אחד ה"טאי צ'י", שהוא עיקרון מופשט שניתן לראות בתוך כל תופעה. החל מתוקף ומותקף, יום ולילה וכן הלאה. לדוגמאות, אפשר פשוט לחפש תמונות בגוגל תחת השם yin yang. מקווה שזה עזר
, טל.

crane

New member
הקוים האלה הם הבה גואה

אתה מוכן להסביר את הקשר שלהם ליין מלא, יאנג מלא? אני חושש שלא הבנתי.

chataka

New member
הטריגרמות בבה גואה

מורכבות ממקווים רצופים (יאנג) ושבורים, עם רווח באמצע (יין). הם מייצגים אופנים או רצפים או patterns של יחסי יין\יאנג. אפשר לומר ש3 קווי יאנג רצופים הם יאנג מלא, אבל התיאור "חלקי" על שאר הוריאציות קצת מחטיא את הכוונה. +האי צ'ינג, הטריגרמות וכו, מקדימות את היווצרות סמל הטאי צ'י, אולי "יותר מאוחר" שילבו את הסמלים ביחד, לא יודעת לגבי זה. לגבי סמל היין- יאנג העגול (טאי צ'י)- בתמונה הוא מופיע בשתי צורות, פעם מרכזי הכובד על ציר אופקי, ופעם על ציר אנכי. אני מכירה את ההסבר האסטרונומי להיווצרות הסמל, כשמרכז הכובד על ציר אנכי.

WaveGal

New member
אפשר עוד קצת על וואבי סאבי?

אם יש לך קצת זמן פנוי. נתקלתי במושג ביפן ואני עדיין מנסה להגדיר אותו לעצמי.

noam the ninja

New member
אבל יש עוד

יש אחד שמוקף בפרח או משהו כזה ויש אחד עם משולש באמצע. מה הם אומרים?

למעלה