ימי שובבי"ם

• פותח הנושא taama
  • פורסם בתאריך

taama

New member
ימי שובבי"ם

ב עזרת ה' יתברך שבוע טוב חביירים! אשריכם שהאתר משתקם וברוך השם יש התחדשות...בעזרת ה' עוד ועוד... הייתי רוצה להבין מה בדיוק העניין עם ימי שובבי"ם הם ימים שהדינים שולטים בהם יותר,ולכן נהגו אנ"ש שלא לאכול מזון מן החי? ולמה דייקא מן החי? מה ההיזק בימים האלו ומפני מה צריך להיזהר? אשריכם! טעמה כי טוב(ליקו"מ,תורה רפ"ה)

תשובה

הסיבה שנהגו לא לאכול דבר מן החי היא שזה מעין תענית שהיא אחת מדרכי התשובה. על ימי השובבים מבחינה מהותית, ועל התעניות שנהוגות בהם תוכלי לקרוא בהודעות שכתב "פרסטיק" בשירשור קודם.

asaf2000

New member
תגובה

כמו שאמר הרב עופר שזה מעין תענית. חוץ מלהמנע מאכילה לגמרי יש גם ענין של התגברות על תאוות, לאכול פחות רק לשם שמים או להשאיר קצת בצלחת ולא לסיים את האוכל ויש ענין גם שאם יש מאכל שחסר בו תבלין אז לא להוסיף את התבלין כדי שיהיה פחות טעים ולאכול רק לשם שמים לצורך קיום הגוף לעבודת ה' וזה נחשב כמו תענית. אז כנראה גם ענין של לא לאכול דברים מן החי כמו בשר או ביצים זה כמו התנזרות מתאווה מסוימת של אכילה וזה כמו תענית. פעם התארחתי אצל רבי חשוב ואצל החסידים אוכלים בידיים ואני תמיד מבקש מזלג... וכשהביאו את הבשר הבן שלו ראה שאני אוכל בידיים אז אמרתי לו רואה אני כבר חסיד אני אוכל בידיים, אז הוא אמר שדווקא בשר יש ענין לאכול עם מזלג כי בשר זה 'תאווה' ויש ענין כאילו להתרחק ממנו שיהיה משהו שמפריד...

taama

New member
תגובה על תשובה...

בעזרת ה' יתברך קודם כל תודה לרב עופר גיסין,הקישור עזר לי מאוד! בקשר ל"תגובה" של אסף... חסידים אוכלים בידיים? מעודי לא ראיתי חסיד שאוכל בידיים,יש עניין של שיריים אצל הרב'ס שזה ניתן מיד ליד,אבל לאכול בידיים? זה ממש עברה על הלכות דרך ארץ בפשט הכי פשוט...לא? צרם לי... טעמה כי טוב.(ולא טעמה בידיים...)

kanaloner

New member
../images/Emo21.gif

א. הרבה אדמורים וחסידים אוכלים בידיים ויש חילוקים מה ואיך ב. כך אכלו היהודים מימות עולם ודווקא הסכו"ם הוא חידוש שחדר מנימוסי הגויים

למעלה