אני עובדת במשרד החינוך, והשאלה שלי אם אני יוצאת ליום עיון שהוא בזמן העבודה זה נחשב היעדרות. או שאני צריכה להודיע למישהוא ואז יחשבו לי את אותו יום. אם אתן חושבות שיש עוד מידע שצריך לדעת על יציאה לימי עיון אהיה מודה תודה מראש הפורום נפלא
עם השאלה הזו הוא המעסיק שלך. לפעמים צריך להעביר מראש את האישור שנרשמת ליום העיון והקבלה ששילמת למי שאמור להחזיר לך את התשלום או לאשר את ההעדרות כיום עבודה, ואז לחכות לאישור מראש, כך שתזדרזי אם זה קרוב.
אבל במשרד החינוך לא נותנים כבר לצאת לימי עיון על חשבון עבודה. אני אישית השתמשתי בעבר בימי הצהרה והלכתי להשתלמות בלי לספר לאף אחד. דרך מתי"א מסדרים לנו השתלמויות אחרי שעות העבודה או בחופשות. כמו כן אני לפעמים מסתדרת עם המנהלת "מתחת לשולחן" כלומר בלי לדווח אני מחזירה ימים או שמעבירה איזו השתלמות לצוות במקום שעות העבודה שהפסדתי. וצר לי עוד יותר לאכזב אותך- אבל אף אחד לא יחזיר לך כספים שעלו לך השתלמויות. שוב, דרך מתי"א מביאים לנו לפעמים קורסים "שווים" בהשתתפות סימלית.
אפשר לפנות להחזר שכר הלימוד של קורס / יום עיון, אבל לא תמיד מקבלים. מה שתמיד מקבלים הוא החזר הוצאות נסיעה לקורס, אם פונים על גבי הטופס הנכון ובמספר ההעתקים המתאים...