ימי מחלה עקב IVF

מינה29

New member
ימי מחלה עקב IVF

היי בנות, חג שמח ושנה נפלאה לכולכן! אז החלטנו להתחיל עם טיפולים לאחר נסיונות ספונטנים כושלים לאחר שני ניתוחי לפרסקופיה, השאלה מה מתרצים במקום העבודה כשזקוקים לימי מחלה עקב טיפולים כשלא מספרים את האמת? מה שבעצם רציתי לשאול האם נדרשים להעדר יחסית הרבה? אשמח לעצות.

הי מינה

תראי אני לא ספרתי ישר במקום העבודה שלי על הטיפולים אבל.. הם ידעו שיש לי מחלה כלשהיא (וגם עברתי ניתוח) אז בהתחלה אני התחבאתי מאוחרי זה שאני צריכה ללכת לבדיקות ואחרי הבדיקות אני צריכה מנוחה או שאני לא מרגישה טוב (תרוצים אלו טובים לאנשים שלא מבינים כל כך - כי יש לי חברה שעבדה איתי והיא בעצמה היתה בטיפולים וישר עלתה עלי ושאלה אם אני רוצה לדבר על זה ...
). לאחר שני טיפולים שהרגשתי מעט לחץ מצד המעסיקים על העדריות מצידי החלטית לספר רק למי שחייב לדעת כלומר לבוסית שלי ! ועד היום אני שנה וחצי בטיפולים ועברתי 4 IVF אף אחד אחר לא יודע ( לפחות אני חושבת למרות ששוב עם יעשו1+1 בת כמה אני(28) , כמה זמן אני נשואה (4 שנים ) ועדיין אין לי ילדים אז...) בכל אופן בדרך כלל נותנים 3 ימי מנוחה על שאיבה וביום השלישי/ שני מחזירים את העוברים ונותנים עוד3 ימים על החזרה סה"כ 6 ימים . אני אשיית עושה טיפולים באופן פרטי באסותא ולכן השאיבות מתבצעות לרוב בשעות אחה"צ /ערב ולי כל שהאיבות יצאו על סופ"ש כך שהיה לי את שישי ושבת לנוח ועוד יומיים בערך בבית ביום של ההחזרה ויום אחד אחרי כך שלא יצא לי להחסיר הרבה . בכל אופן עם הכל עובר בשלום אז מקסמיום שבוע בבית, אני כן ממליצה לספר לבוס,כך תרגישי יותר בנוח להעדר ( כך לפחות היה אצלי ). בהצלחה, מקווה שתקלטי מהר , כבר בטיפול הראשון ותצטרכי להעדר מסיבות טובות יותר

ר ו מ י ה

New member
ע"פ חוק

מותרים לך בשנה 4 סדרות של 16 ימי חופש בעקבות IVF (ע"ח ימי מחלה רגילים ולא כתוספת). בפועל אין (בד"כ) צורך ביותר מ-2-4 ימי מחלה: ביום השאיבה עצמה ויום למחרת למנוחה וביום ההחזרה ויום למחרת. ממליצה לך לעדכן לפחות את המנהל הישיר ו/או מחלקת משאבי אנוש ע"מ שתהיי מוגנת מבחינת פיטורים. חוץ מזה במילא ע"ג טופס ימי המחלה אותו תקבלי מהרופא יצויין הסיבה להיעדרות.

למעלה