ימי מחלה - ילדים

מצב
הנושא נעול.

gilgola

New member
ימי מחלה - ילדים

ימי מחלה - ילדים
לצערי לבתי הקטנה גילו בעיה אורתופדית לא פשוטה , דבר שמצריך אותי לפחות פעם בחודש להעדר מהעבודה ליום 1 ע"מ לבצע בדיקות בביה"ח ואף בעקבות גיבוס של שני הרגלים נעדרתי 4 ימים מה החוק אומר לגבי ימי מחלה של ילדים כמה בדיוק מגיע בשנה ואיך מתבצע התשלום מתוך הנחה שמדובר על יום פה ויום שם אני עושה את כל המאמצים ע"מ לא להעדר אבל מדובר בילדה בת 4 וטיפולים שמתבצעים בבית החולים במרפאות חוץ רק בבוקר , מיותר כמובן לציין שמאז שבתי חלתה ניסו לפטר אותי כמה וכמה פעמים , היחס מגעיל , חוסר אכפתיות חוסר התעניינות מנסים לגרום לי ללכת ללא פיצויים " מיכוון שהמשרד אינו ערוך להעדרויות " בקיצור לא אנושי מה החוקים בנושא , מה הזכוית - מיותר לציין שבמידת הצורך אני פשוט אקום ואלך כיוון שהבת שלי זקוקה לי ואני קודם כל מחויבת לה תודה תודה

BuildHome

New member
אם אני לא טועה

ימי מחלה - ילדים
לצערי לבתי הקטנה גילו בעיה אורתופדית לא פשוטה , דבר שמצריך אותי לפחות פעם בחודש להעדר מהעבודה ליום 1 ע"מ לבצע בדיקות בביה"ח ואף בעקבות גיבוס של שני הרגלים נעדרתי 4 ימים מה החוק אומר לגבי ימי מחלה של ילדים כמה בדיוק מגיע בשנה ואיך מתבצע התשלום מתוך הנחה שמדובר על יום פה ויום שם אני עושה את כל המאמצים ע"מ לא להעדר אבל מדובר בילדה בת 4 וטיפולים שמתבצעים בבית החולים במרפאות חוץ רק בבוקר , מיותר כמובן לציין שמאז שבתי חלתה ניסו לפטר אותי כמה וכמה פעמים , היחס מגעיל , חוסר אכפתיות חוסר התעניינות מנסים לגרום לי ללכת ללא פיצויים " מיכוון שהמשרד אינו ערוך להעדרויות " בקיצור לא אנושי מה החוקים בנושא , מה הזכוית - מיותר לציין שבמידת הצורך אני פשוט אקום ואלך כיוון שהבת שלי זקוקה לי ואני קודם כל מחויבת לה תודה תודה
אם אני לא טועה
יש עד 6 ימי מחלה ילדים שניתן להיעדר בתשלום וכמובן שצריך אישור על ההיעדרויות. ייתכן ומדובר בהרעת תנאי עבודה ואולי יש עילה לתביעה וקבלת פיצויים (במידה וכבר תהיי מעוניינת להתפטר בשל הבעיות שציינת). תקנו אותי אם אני טועה

gilgola

New member
../images/Emo122.gifימי מחלה הןדעה 2

ימי מחלה - ילדים
ימי מחלה הןדעה 2
אפשר בבקשה לקבל תשובה מוסמכת ובדוקה מה קורה אם אני לוקחת ימי מחלה הגלל הילדה בתפזורת יום פה יום שם ולא רצוף מה קורה עם תשלום עבור ימים אלה ? תודה רבה רבה

שיר ורד

New member
קבלי קישור לחוק

ימי מחלה - ילדים
קבלי קישור לחוק
העדרות בשל מחלת ילד, שם מוסברים זכויותיך. קחי בחשבון שבמקרה של העדרויות מחלה חד יומיות, על פי החוק המעסיק איננו מחויב לשלם בגין יום המחלה הראשון בכל תקופת מחלה (למרות שהן יורדות מצבירת ימי המחלה שלך). אך המעסיק איננו רשאי לראות העדרות כזו כהפרת משמעת על כל המשתמע מכך. מותר להם לפטר אותך (אין הגנה מפני פיטורים לעובד חולה או לעובד שאחד מבני משפחתו חולה), אך פיטורים כאלו אינם פוטרים אותם מפצויי פיטורים. לכן, אין סיבה שאת תבחרי להתפטר. תמשיכי להגיע לעבודה במידת יכולתך ואם ירצו יפטרו אותך.

gilgola

New member
ימי מחלה

קבלי קישור לחוק
העדרות בשל מחלת ילד, שם מוסברים זכויותיך. קחי בחשבון שבמקרה של העדרויות מחלה חד יומיות, על פי החוק המעסיק איננו מחויב לשלם בגין יום המחלה הראשון בכל תקופת מחלה (למרות שהן יורדות מצבירת ימי המחלה שלך). אך המעסיק איננו רשאי לראות העדרות כזו כהפרת משמעת על כל המשתמע מכך. מותר להם לפטר אותך (אין הגנה מפני פיטורים לעובד חולה או לעובד שאחד מבני משפחתו חולה), אך פיטורים כאלו אינם פוטרים אותם מפצויי פיטורים. לכן, אין סיבה שאת תבחרי להתפטר. תמשיכי להגיע לעבודה במידת יכולתך ואם ירצו יפטרו אותך.
ימי מחלה
העניין הוא שמעבר לזה שמקצצים לי במשכורת היחס פשוט נורא ומשפיל אני מגיעה לעבודה מדוכאת ובלי מצב רוח יש ימים שלמים שאף אחד לא פונה אליי מדובר בבוס ואישתו וכשכבר פונים זה ממש בנביחות בטון מזלזל ובצורה ממש משפילה המחלה של בתי היא מחלקה לא קלה ויש להוסף ולציין שאני עובדת כבר 7 שנים אין לי קופת פיצויים וההרגשה שלי היא שפשוט מתעללים בי ע"מ שאני אקום ואלך בלי פיצויים אני יודעת שיגיע יום וייתכן והבת שלי תזדקק לאישפוז ממושך ולניתוחים מסובכים השאלה האם אז תהיה לי עילה להתפטר כדין מפוטר ? והשאלה אם אני אחזיק מעמד עד אז ? תודה תודה

שיר ורד

New member
תשובות

ימי מחלה
העניין הוא שמעבר לזה שמקצצים לי במשכורת היחס פשוט נורא ומשפיל אני מגיעה לעבודה מדוכאת ובלי מצב רוח יש ימים שלמים שאף אחד לא פונה אליי מדובר בבוס ואישתו וכשכבר פונים זה ממש בנביחות בטון מזלזל ובצורה ממש משפילה המחלה של בתי היא מחלקה לא קלה ויש להוסף ולציין שאני עובדת כבר 7 שנים אין לי קופת פיצויים וההרגשה שלי היא שפשוט מתעללים בי ע"מ שאני אקום ואלך בלי פיצויים אני יודעת שיגיע יום וייתכן והבת שלי תזדקק לאישפוז ממושך ולניתוחים מסובכים השאלה האם אז תהיה לי עילה להתפטר כדין מפוטר ? והשאלה אם אני אחזיק מעמד עד אז ? תודה תודה
תשובות
אני מניח שחלק מהדכאון וחוסר הרצון לעבוד קשורים גם למצבה של בתך שמקשה עליך ולא רק ליחס המשפיל של המעסיקים. יתכן שלמען בריאותך, וכדי שהדכאון לא יחמיר עדיף לך להמשיך לעבוד כל עוד זה אפשרי והטיפולים בביתך לא ממלאים את כל זמנך. סביר להניח שגם כך מצבך הכלכלי לא קל וחבל מאוד לותר על פצויי פיטורים בשווי 7 משכורות , לכן עלייך להיות חזקה ולא להשבר. היה ובתך תזדקק לאשפוז ממשוך חס וחלילה כנראה תהיי זכאית להתפטר ולקבל פצויי פיטורים על פי סעיף 6 לחוק פצויי פיטורים. התפטרות לרגל מצב בריאות לקוי התפטר עובד לרגל מצב בריאותו הוא או של בן-משפחתו, ולאור המימצאים הרפואיים, תנאי העבודה ושאר נסיבות הענין היתה סיבה מספקת להתפטרות - רואים לענין פיצויי פיטורים את התפטרותו כפיטורים. בסעיף זה "בן-משפחה" - בן-משפחה שנקבע בתקנות באישור ועדת העבודה והרווחה של הכנסת. לכן, אני מציע שתבהירי למעסיקייך שלמרות מצבך הקשה את מעונינת להמשיך ולעבוד במגבלות מצבה הבריאותי של בתך, ותבהירי להם שבשום פנים אין לך כוונה להתפטר ולותר על הפיצויים, כך שאם הם חושבים שהעסק לא מסוגל לתפקד כאשר את נעדרת למספר ימים בחודש, אזי עדיף שיפטרו אותך עכשיו וישלמו פצויים בגין 7 שנות עבודה ולא בעוד מספר שנים שאז יאלצו לשלם יותר פצויים. אני מאחל לבתך רפואה שלמה ומהירה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה