ימי מחלה בחופשה

ימי מחלה בחופשה

לפני שלושה שבועות ,רבע שעה לפני סיום יום העבודה והיציאה לחופשה,פיספסתי כמה מדרגות ועפתי על הרצפה. היה בלגן גדול,כף הרגל התנפחה ובמקום לצאת לשתות עם הקולגות משהו לפני היציאה לחופשה,הובלתי באמבולנס לבית חולים. שם צילמו ואמרו שקרעתי רצועה בקרסול,שאני צריכה ללכת עם מקבע לפחות שלושה שבועות אם לא יותר ונתנו לי קביים. שבוע אחרי זה אני ובעלי יצאנו לחופש,היה כיף למרות הכל.
קיבלתי ימי מחלה לשלושה שבועות ובגרמניה זה אומר שאם קיבלת ימי מחלה,אז כאילו לא היית בחופשה.בשבילי זה אבסורד,כי בעצם כן עשיתי חופשה למרות הכל. גם הבוסית המקסימה שלי אמרה לי לקחת ימי מחלה וגם הבנתי שבתאונות עבודה ככה צריך להיות אבל עדיין מוזר,לא?
איך אצלכם?

tch111

New member
זה בכלל לא מוזר

האמת איני יודע איך זה בספרד, מה שאני כן יודע שגם בישראל זה כך, ואם איני טועה גם בצבא זה כך.
אולם לפי מה שסיפרת, זו בכלל תאונת עבודה.

een ogenblik

New member
לא רק תאונת עבודה, לא רק בגרמניה

ימי מחלה מאושרים אינם יורדים ממצבת ימי החופשה, ולא משנה מה עשית באותם ימים (אלא אם ההוראה הייתה שאסור לך לצאת מהבית, ואז עדיף לקחת את ימי החופשה ללא הצהרה על ימי מחלה).

אספרסו2

New member
בגרמניה זה משנה,

אם מחפשים אותך,זאת עילה לפיטורין.
הייתי עד למקרה של מועסקת שהוציאה ימי מחלה והשלימה הכנסה במכון שיזוף,
היא תועדה ופוטרה במיידי.

een ogenblik

New member
בכל מקום רמאות משנה

ימי מחלה שניתנים כי אסור לך לעבוד, אבל אם מחייבים אותך להשאר בבית לצורך זה, הם לא ירדו ממצבת ימי החופשה בעבודה, גם אם יצאת בדיוק לחופשה מחוץ לבית.

אם יצא לעבוד מחוץ לבית, זה מצב אחר לחלוטין.
א. זו רמאות מבחינת ימי המחלה שאסרו עליך לעבוד.
ב. יש מקומות עבודה שמחייבים אותך לקבל אישור כדי לעבוד במקום אחר, גם אם בתחום שונה ממקום העבודה הרישמי.

אספרסו2

New member
יציאה לחופשה

בזמן מחלה,עלולה לעכב את תהליך ההחלמה וכאן מעסיק שמחפש לעשות בעיות,
יכול לעשות שימוש בחוק,שנוטה לצידו,במקרה זה.

een ogenblik

New member
יכול להיות, ויכול להיות שלא

פעם קיבלתי ימי מחלה, שההוראה בהם הייתה להיות פעילה ככל האפשר, כדי לצמצם את משך הנטרול שלי. כמובן שמטרתי הייתה להחלים ולא להזיק, ובמילא מיטב יכולתי מוגבל ביותר, אך אם מישהו מהעבודה היה בא לחפש אותי, הוא לא היה מוצא אותי בבית ולא הייתה שום סיבה שימצא אותי, זה היה כלול באישור עצמו.

אך אתה מניח מראש שהחולה הוא "חולה" ומרמה במודע את המערכת ושהמערכת מנסה לתפוס אותו, אך כאשר החולה מצהיר על החופשה שלו ועדין המערכת אומרת לו שאין זה משנה ומתייחסים לזה כאל ימי מחלה, אין שום רמאות. ככה שהערה על כך שבגרמניה זה אחרת, בזמן שהמקרה המקורי הוא בגרמניה, מראה יותר על דרך המחשבה שלך מאשר על דרך המחשבה הגרמנית.

צרות כל מעסיק יכול לעשות, ממש כפי שכל מועסק יכול לעשות. בדרך כלל, אנשים יכולים לעשות צרות. זה נתון. עדין זו לא סיבה להניח מראש לגבי מי שאיננו מכירים שהוא "עושה צרות".

אספרסו2

New member
אם היתה מתקבלת

הרשאה בכתב מהמעסיק,זה היה תופס,דרך המחשבה שלי היא דווקא ההגיון הבריא אבל ישנם כאן דיני עבודה
ועדיף תמיד ללכת על בטוח.

התאונה שלי היא תאונת עבודה

לפי הרופא, הייתי חייבת לקבל ימי מחלה ללא קשר לחופשה. המנהלת שלי ידעה שאני אמורה לצאת לחופשה ואמרה לי לקחת ימי מחלה. זה רק בגלל שהיא פיירית ויודעת שאני לא סתם מנצלת את המערכת.

אספרסו2

New member
במצב שוק העבודה העכשווי

עדיף ללכת על בטוח,בגרמניה מה שלא ניתן בכתב לא תופס,מישפטית.
הכל טוב ונחמד.חביב ואופטימי,אבל יש לך עוד מה ללמוד על ההתנהלות
בגרמניה.

מאחל לך החלמה מהירה.

rona73

New member
לא יודעת בדיוק מה קורה במצב הזה

השאלה היא איזה חופשה?רחוק מהבית ? טיסה ?
למה אני שואלת כי חלילה וחס יש תאונה(נוספת)בנופש מה קורה אז?יש יותר מדי שאלות פתוחות.מה קורה אז....

לא כל כך דומה אבל אני הושפזתי שבוע שעבר והיתי צריכה להיות בבי"ח שלושה לילות והשתחררתי יום קודם.ביקשו ממני להיות קרוב לבית. אחראיות של בי"הח. אם חס וחלילה קורה משהו.

rona73

New member

תרגישי טוב!

אנחנו נסענו לדרום גרמניה ושוויץ. הרופא אישר שאנחנו יכולים לצאת. לא יודעת מה קורה אם יש תאונה נוספת אבל תאונות יכולות לקרות גם כשאתה בריא, ללא כל בעיות.

rona73

New member
תודה גם את...

אם הרופא אישר את החופשה אז לגמרי נכון.

רק תשמרי על עצמך כי כמו שאמרת שיש יותר סיכון לדבר כזה לקרות פעם שנייה.

רפואה שלמה

rona73

New member
תודה לכן

הכל בסדר.את האמת עברתי בדיקה והיתי צריכה להתאשפז, לגמרי מפגר בידיעה שבארץ עוברים את הבדיקה הזאת והולכים הביתה ישר

MayFebruar

New member
אם זה מגיע לך כחוק, למה לא?

יש הבדל גדול בן חופשה וחופשת מחלה, וחבל שימי חופשה (יקרים!) ישמשו לחופשת מחלה אותה את צריכה ומגיעה לך לפי הרופא.
אז נכון זה מוזר, אבל הרווחת (רק חבל על הרגל)

שאלתי את בובי והוא אמר שזה גם ככה בנורבגיה. אני גם בטוחה שהמעסיקים מעדיפים ללכת לפי החוק כדי לא להסתבך אח"כ (למשל עם עובדים שרוצים בחזרה את ימי החופשה שלהם, אם עם הרשויות...).

שמחה לשמוע שהיתה חופשה מהנה למרות הרגל, ומקווה שאת מרגישה יותר טוב

כל יום יש שיפור

אני עדיין הולכת עם מקבע. ומחר מתחילה פיזיותרפיה. יום שני הייתי אמורה לחזור לעבודה אבל הרופאה אמרה שעדיף להישאר עוד שבוע בבית כי העבודה שלי מאוד קשה,כגננת עם ילדים יחסית קטנים.
באמת הייתי מוותרת על הרווח הזה כי אומרים שיש יותר סיכון לדבר כזה לקרות פעם שנייה כי הרגל נוטה להינקע שוב ושוב. מקווה שבפיזיותרפיה יעזרו לי וחוץ מזה,כאב כזה לא הייתי מאחלת לאף אחד.

למעלה