ימי חופשה

ימי חופשה

שלום לכולם , צריכה ייעוץ בנוגע לימי מחלה. מה אומר הנוסח "זכאי העובד לזקוף בשנה עד 15 ימים מוספים של העדרות" - אני הבנתי שזה בנוסף לימ המחל שיש עובד- אצלנו במשאבי האנוש טוענים שהחוק אומר שניתן לזקוף עוד ימים לימי מחלה (ז"א להמיר מימי חופשה) אך לא לקבל עוד ימים יש מאין.
אני מבולךבלת ואני ממש לא יכולה לשלם על 10 ימים שאני אצטרך לקחת עקב החופש, מה עושים?
אשמח לעצה או להפנייה למיהו מקצועי שנבין בנושא זה,
תודה

רחל119

New member
יעוץ בנוגע לימי מחלה

הורים לילדים עם צרכים מיוחדים רשאים להיעדר מעבודתם עד 30 יום בשנה בשל מחלת ילדם. 15 יום נזקפים על חשבון ימי המחלה הצבורה שלך או על חשבון ימי החופשה, על פי בחירתך וב נ ו ס ף
אפשר לזקוף 15 יום נוספים!
יש לי את המידע הנל בכתובים, אם לא תמצאי המידע במקום אחר, אוכל לפקסס לך המידע. בכל מקרה, אל תותרי

רנה73

New member
זה מתוך החוברת של אלו"ט ובית לורן

צירפתי את סריקת העמוד הרלוונטי.
מקווה שזה עדיין בתוקף.
להבנתי ההורה בוחר אם לממש את הימים הללו מתוך מאגר ימי המחלה שלו (של ההורה) או מתוך ימי החופשה שלו.
מה שלא ברור לי אם מדובר על 15 יום שיתווספו על 7 ימי מחלת ילד שמגיעים להורה ע"פ חוק, או ששבעת ימי המחלה של הילד כבר כלולים בתוך ה-15.
ומה דינם של ה-15 הנוספים שמוזכרים אח"כ.

היום העברתי את המסמך הזה למשאבי אנוש אצלינו (לא עובדי מדינה ומאידך גם לא גוף פרטי) ואני מחכה לשמוע מהם.

15 יום בנוסף ל-7

כלומר את יכולה להשגיח על הילד בחופש לו על חשבון ימי מחלה שלך. רק תזכרי לשמור כמה ימי מחלת ילד למחלות החורף.

yuliyuli1

New member
למה 7 ימים בשנה?

עד כמ השידוע לי מספר ימי המחלה שמותר לקחת לילד הוא 8 ולא 7.

רנה73

New member
אצלינו זה שבעה ימים

לפחות לפי ידיעתי... אני עובדת במקום שאינו פרטי אבל גם לא עובדי מדינה. משהו באמצע... אבל אם העלית את זה כדאי באמת שאבדוק שוב. תודה

yuliyuli1

New member
מוזר מאוד

זה לא אמור להיות קשור למגזר הפרטי או הציבורי. חפשי בגוגל "כמה ימי מחלת ילד יש בשנה".

ימי מחלה זה לחוד וימי חופשה זה לחוד

לפחות כך אצלנו.

ולדעתי גם כך אומר החוק.

אם אצלכם זה מנוגד לחוק, יש לך מקום להתלונן.

ואין לך מה לשלם מהכיס הפרטי שלך על דברים שמגיעים לך לפי החוק.

ימי מחלה...

ימי מחלה של העובד שהוא לא ניצל נצברים כל שנה. וכאשר הוא חולה - אז למחלה שלו הוא יכול להשתמש בכולם בעת הצורך.
אך למחלת ילד (עד גיל 14) מותר לנצל רק 8 ימים בשנה.
ומעבר לגיל 14 - הורה לא יכול להעדר בגלל מחלת ילד.
לכן בחוק זה נתנו להורה לילד/אדם בעל צרכים מיוחדים (גם מעבר לגיל 14) את האפשרות להיעדר עד 15 ימים בשנה על חשבון ימי המחלה שנצברו לו או על חשבון ימי חופשה שצבר. על מנת שיוכל לטפל וללוות לטיפולים את ילדו, במידת הצורך.
החוק מוסיף שאם אחד ההורים עצמאי או שאינו יכול לנצל ימים אלו, הימים יעברו לאפשרות ניצול של ההורה השני. (צריך להגיש הצהרה ומסמכים מתאימים.)
הימים הם לא ב"חינם" הם ימים צבורים של מחלה או חופשה של העובד. מה שהשתנה הוא רק האפשרות לנצל אותם למען טיפול בילד.
הימים כוללים את 8 הימים שכל הורה יכול להעדר בשל מחלת ילד עד גיל 14.

למעלה