ימי זיכרון

montgomery

New member
ימי זיכרון

היום נתקלתי במשהו מעניין. בתיכון שאני לומד בו הציעו הצעה לעשות יום זיכרון כל שנה לילד שהיה שנה אחת בבית הספר ומת בתאונת דרכים. אגב, לבית הספר אין שום ימי זיכרון לאף אחד,לא ל9/11 או יום השואה. אני שואל אתכם, האם זה נכון לשים יום זיכרון לאדם אחד שמת אבל לא למאות או מיליונים?

הפרטי והכללי

חברות שחשות מאוימות מעלות בדרך כלל על נס את הכלל ואת היחיד שמת בשם הכלל, בדרך זו מעודדת החברה הזאת את האחדות וליכוד השורות ואת נכונותם של היחידים להקריב עצמם למען הכלל, ובמצב של איום אלה הם דברים חשובים מאוד. במצב של רגיעה יחסית ותחושת בטחון יש מקום להעביר את הדגש אל היחיד. הכללי עומד יפה על שתי רגליו והעלאתו על נס רק שוחקת את הפרטים וגוררת שאלות של "מי אני? מה אני?". היום החברות המערביות לא נמצאות באיום למרות אל-קאעידה ולמרות תאוריות קונספירציה שצצות חדשות לבקרים, אפילו ישראל לא עומדת באיום קיומי, גם הימים של קטיושות בצפון או פיגועי ענק בתל אביב וירושלים לא סיכנו את קיומה כחברה. טוב לראות שיש מי שמעלה את היחיד על נס, כי בסופו של דבר מה שאנחנו באמת זה לא האדם או הישראלי וכו', אנחנו קודם כל שירלי, עיסאם, ג'ון ודורית, ואם אחד מאיתנו נהרג בתאונת דרכים זה הרי אובדן של עולם ומלואו למקורבים אליו.

shellyland

New member
ימי זכרון בעולם

לאחרונה נדרשתי לנושא בהקשר הברזילאי. מה לגבי שאר המדינות בעולם? באילו מדינות קיימים ימי זכרון? מה זוכרים? איך מציינים את זה שם?

גנגי

New member
האופן שבו כתבת את התאריך

הזכיר לי שוב את טקס יום הזיכרון שנערך כאן, ק"ק בוסטון, היום, ושבו אמר אחד מבכירי בכירינו, בעברית צחה, כי אנחנו זוכרים גם את מה שקרה באסון התאומים בתשעה בנובמבר....

למעלה