ימי השוב"בים

ימי השוב"בים

בס"ה שלום שוב לרב, בהמשך לשאלה הקודמת על ימי השובב"ים,הייתי רוצה לקבל יותר מידע על התקופה הזאת. האם צמים והאם גם הנשים צריכות לצום?,האם צריך לצום כל יום שני וחמישי במשך התקופה הזאת או רק פעם אחת. מה זה פדיון נפש וכו'. אם ידוע על אתר או חומר שממנו ניתן ללמוד על כל מה שקשור לתקופה הזאת. בתודה,ותזכה למצוות

asaf2000

New member
תשובה

מאמר על ימי השובבי"ם מאתר כיפה. אפילו שזה כתוב במאמר אני רוצה בכל זאת להדגיש שכל המנהגים שקשורים בימי השובבי"ם הם מנהג לא מחייב ולפעמים גם מאוד לא מומלץ.

לאסף תודה !!

ב"ה עם זאת אני מבקשת להבין למה הכוונה שיש מנהגים שהם לא מומלצים. אתה יכול להסביר לי בבקשה למה התכוונת? ושוב תודה תזכה למצוות.

asaf2000

New member
תשובה

לדוגמא לא מומלץ לתלמיד ישיבה לקבל על עצמו צום ליום שלם בגלל שזה יגרום לו להתבטל מלימוד התורה.

asaf2000

New member
תגובה

הדוגמא היא רק בתור דוגמא, יש עוד הרבה מקרים שונים שבהם לא מתאים לאדם זה או אחר לקבל הנהגה מסוימת, לעיתים יהודי רוצה כ"כ להתעלות ולהתקדש שהוא מקבל על עצמו קבלות שנראה לו שהוא יכול לעמוד בהם ושהם טובות לו אך בעצם זו עצת היצר, וזה קורה במיוחד אצל בעלי תשובה. לכן כל אחד שרוצה לקבל על עצמו קבלה לימי השובבי"ם שיתייעץ עם רב או תלמיד חכם שמכיר אותו לפני שהוא מקבל על עצמו משהו.

אופירA

New member
מנהל
כל אדם חייב לדעת את מקומו

ואסור לו לנהוג בהנהגות שגדולות ממידותיו (מדרגתו וכוחותיו), כי זו עבירה ממש כמו להימנע מלקיים מצווה שהוא חייב בה. אשה ממש לא מומלץ לה לצום ב' ה' ב' של השובבים. ממש ממש לא. בדור שלנו, גם לגברים לא מומלץ לקבל על עצמם תעניות, מלבד התעניות שגזרו חז"ל (ושגם מהם הרבה אנשים פטורים ואינם מודעים לכך...).

yaakii

New member
צום

קצת מוזר לי שאתה אומר שאד כזה לא יצום מכיוון שהצום יביא אותו לידי ביטול תורה.מדוע אם כן תיקנו לנו את צום תענית אסתר אם הוא לא מהתורה ומביא, לפי דבריך לביטול תורה? תודה מראש!

למעלה