ימי הולדת בגן

מיכל@ל

New member
ימי הולדת בגן

בגן של מאיה לא חוגגים ימי הולדת עם ההורים. לטענת הגננת ארוע כזה מכניס את הילד ללחץ ולכן עדיף לדעתה לחגוג ללא הורים. אני מצטערת על כך צער רב. הגן נהדר,אבל הידיעה שביום כל כך חשוב לא יהיה לי חלק ,מעציבה אותי. איך זה אצלכם ?

לאה_מ

New member
אני לא זוכרת בת כמה מאיה (סליחה),

אבל השנה גם הגננת של שירה (בת 5) הודיעה שימי ההולדת בגן יהיו ללא נוכחות ההורים. אני מאד הצטערתי, משום שאני מאד אוהבת ימי הולדת בכלל, ואת אלה של ילדי בפרט. זה מאד מרגש אותי. אבל שירה חזרה כל כך מאושרת, התמונות שהגננת צילמה שיקפו אושר ופריחה שלה, והיא חזרה עמוסה בשלל מתנות (אלבום, כתר, "מדליה", דף ברכות, "מניפת האהבה"), שנתנו גם לנו הצצה קטנה לתוך החגיגה הזו. אז בסך הכל, מבחינת שירה, לדעתי לא היתה בעיה (מה גם שכך המקובל עבור כל הילדים השנה) ואם היא מאושרת - גם אני מאושרת. אני קיבלתי את ההזדמנות שלי להתרגש במסיבות שעשינו לה בבית למשפחה ולחברים.

נעה גל

New member
אני חייבת להודות שבעיני זה תמוה

הרעיון הזה לחגוג יומולדת ללא נוכחות ההורים. לשמחתי לא נתקלתי עדין בגן כזה וגם לא בלחץ מצד אורן בגלל הנוכחות שלנו בימי ההולדת שלה. להפך. על אותו עקרון לא צריך בכלל לעשות פעילויות בגן שמערבות את ההורים. מצד שני, אם הגן בסדר וזה השגעון של הגננת (כי זה בהחלט נובע משגעון של הגננת בלבד, אולי לחץ שלה מההורים?), אז זה לא סוף העולם, במילא חוגגים גם בחיק המשפחה.

דבורי

New member
יום הולדת עם הורים

אצלנו ההורים מוזמנים לשעה אחת (מ-10 עד 11), אבל חגיגת יום ההולדת נמשכת כל היום. זה בעיני איזון טוב בין השמחה עם ההורים לבין החגיגה בגן. יתכן שעבור ילדים מסוימים עדיף הסידור של שעה בסוף היום, אבל בכל זאת נראה לי תמוה לא להזמין את ההורים בכלל. האם יש מסיבות אחרות בגן שבהן מזמינים את ההורים? אני לא הייתי מרגישה נוח בגן שמנסה לגמרי לנתק את ההורים.

מירי,

New member
אצלנו חוגגים בזוגות

בימי שישי שני ילדים כל פעם , אני התנגדתי די נחרצות לנושא , אבל לגננת היו התשובות שלה (למשל ש 26 ימי שישי שיעלמו לפעילויות של ימי הולדת זה הון זמן - בהתחשב שיש פעיליות מקדימות לאותו יום) , מכיוון שזהו גן נהדר ועוד יותר מכיוון שלא היתה לי הרבה ברירה (גן חובה וגיליתי את הנושא אחרי תחילת השנה...) וויתרתי. בדיעבד קצת חבל לי שוויתרתי , אולי זה פשוט לא הצד החזק של הגננת אבל אנחנו יצאנו קצת מאוכזבים , ונראה לנו שגם דודו...

נעה גל

New member
לאן היא ממהרת עם הזמן? מה היא

צריכה להספיק? יומולדת זו לא פעילות חינוכית מספיק? (השאלות לא נשאלות כביקורת מירי, אלא באמת מתוך רצון להבין את משמעות הנימוק ש-26 ימי שישי זה הון זמן)

מירי,

New member
זו בדיוק היתה הטענה שלי...

• זו בדיוק היתה טענתי....ו מירי, / חינוך לגיל הרך √ זהו גן חובה חלק מהילדים עולים לכיתה א´ והוא נכלל בגנים הניסיוניים של לבנת שעושים בהם הכנה לכיתה א´ , ויש תוכנית .... כשאמרתי שזה תמוהה בעיני , ושהייתי מוותרת על הכנה לכיתה א (כתיבה קריאה וחשבון) בין עם דודו ישאר עוד שנה בכיתה א´ ובין אם יעלה לכיתה א´ ושהייתי שמחה אם התוכנית הזו (או אחרת) לא היתה פעילה בגן - האמהות האחרות התקיפו אותי קשות... למרות שזה גן ממ"ד יש שם ימי שישי בלי קבלת שבת, דודו "... היינו מאוד עסוקים ולא היספקנו..." אבל דודו מאוד אוהב את הגן והצוות , והיחס בין מספר הילדים והצוות (2/26 ) הוא מעולה בהתחשב שזה גן חובה - לא פרטי! (בגן המ"מ יש 34 ילדים...)

זה בטח לא יצחיק אותך או לא ינחם

אבל יש בת"א משפחתון אחד (שנה וחצי- שנתיים וחצי) שבו ביום ההולדת מותר רק להורה אחד לבוא כי , על פי ה´גננת´(מטפלת) שהיא אם חד הורים ילדים שגדלים במשפחה חד-הורית יצטערו צער רב כשליום ההולדת של חברם למשפחתון יבואו שני ההורים. (נשמע ביזארי, אהה?) חברים שלי שבתם היתה במשפחתון זה מדהמו לגלות את זה קצת לפני יום ההולשת של בתם ובאו בכל זאת שניהם (האבא קיבל מטר כעסים, אבל הצליח להשאר) אבל אם זה גן חובה (גיל 5-6) והשאר נהדר - הייתי בולעת את הצפרדע (ומתלוננת על הטעם בכל הזדמנות) גם לי נראה שסתם יותר נח לגננת לא להתעסק עם הורים בגן.

LimorNimrod

New member
בתור חד-הורית הגננת הזו לא לטעמי

האם הגננת חושבת שאם לא יבואו שני הורים לגן הילד הגדל במשפחה חד הורית "לא ישים לב" שאין לו אבא או אמא? ובעצם אם ישנם בגןן ילדים למשפחות חד הוריות רק עם אמא אז צריך לאסור על אבות לבוא ליום ההולדת ואולי בכלל לאסור עליהם להכנס לגן? נו באמת. ומה יקרה כאשר הילדים יעברו מהפעוטון לגן אחר פתאום לחלק מהילדים "יוולד" עו הורה? למען הילדים בפעוטון (לא רק למשפחות חד הוריות) אני מקווה שהגננת רק חיפשה תירוץ לארח רק הורה אחד בגן ולהקטין את ההתרגשות ולא באמת חושבת כך.

מיכל@ל

New member
תודה לכן ../images/Emo20.gif

גם אני חושבת שזו החלטה תמוהה,ונראה לי שהמניע הוא שונה מזה שניתן לי כהסבר. אני אנסה לדבר איתה על זה שוב ולהראות לה את מה שכתבתן.

למעלה