ימי הביניים

t3h d00d

New member
ימי הביניים

אני רוצה לעשות עולם משחק מבוסס על המציאות. אני מדבר על אירופה בסביבות 1200-1500. בלי גזעים, מפלצות, קסמים, וארה"ב של שנות ה80 עם חרבות. אז לפני שאני מתחפר בספרי הסטוריה, מה דעתכם? שווה את המאמץ? יהיה כיף? אני מבזבז את הזמן? הערות? הצעות? משהו?

DDN

New member
שווה את המאמץ לדעתי.

הרקע עצמו מעניין. סרטים כמו "סיפורו של אביר" יכולים לעזור לך בעניין לדעתי. אתה יכול לעשות יופי של מערכה בלי קסם, גזעים ומפלצות.

t3h d00d

New member
להגיד לך את האמת, אין לי מושג איפה

להתחיל... אני חושב שאני יתמקד באנגליה בתור התחלה. אתה (או מישהו) יודע משהו על אנגליה בתקופה ההיא?

הצעות

ספר טוב, מקיף וקריא מאוד על התקופה בה אתה מעוניין הוא "ראי רחוק" של ברברה טוכמן. חוץ ממנו, חפש בספרייה את הספרים השחורים והישנים של טיים-לייף על התקופות הגדולות בהיסטוריה - הם פשוט נוצרו כדי שישתמשו בהם למשחקי תפקידים. בקשר למוצרי משחקי תפקידים בעניין: 1) ארה"ב בשנות ה80 עם חרבות? אם אתה מחפש עולם משחק שנראה כמו גרסת המו"ד לערכים השמרניים של שלטון רייגן, אז יש כבר דבר כזה, תחת הכותרת "רומח הדרקון" - הרעים רעים ומפלצתיים ורוצים לכבוש את העולם, הטובים מקדמים את ערכי המשפחה והשוק החופשי, היהודונים והכושונים יודעים מה המקום שלהם, הבחור הרע עושה בסופו של דבר את הדבר הנכון למען האומה והדוד סם, הבחור הטוב חוזר הבייתה (גדר לבנה, פאי תפוחים על החלון) כי המשפחה היא הדבר החשוב ביותר, ואלוהים הטוב אוהב את ארצות הברית ועוזר לה. 2) אירופה בימי הביניים? אני מכיר כמה מוצרים שמתייחסים לתקופות קצת יותר מוקדמות - יש את "פנדרגון" שעוסק במשחק באנגליה בתקופת המלך ארתור - הוא בא עם שיטה קצת מעצבנת, אבל כחומר רקע מדובר בספר המקיף והמושקע ביותר שראיתי בתחום - תרבויות, מנהגים, דתות, ארגונים - הכל מפורט להפליא ומרתק. פרט לכך, יש את "קת'ולהו - תקופת החשיכה" גרסת ימי הביניים למשחק האימה המוכר, בדגש על משחק בסביבות שנת 1000. אמנם יש שם קסמים ומפלצות, אך הללו אמורים להיות משהו יוצר דופן, ושיטת הכשרונות המלווה בשיטת קרב די קטלנית מתאימה למדי למשחק של אנשים רגילים בעולם ריאליסטי - כשהעותק שלי יגיע בדואר אוכל בוודאי לפרט יותר לעומק בנושא.

t3h d00d

New member
תודה

חבל שאין לי מנוי בספריה יותר. והתכוונת שאני *לא* רוצה ארה"ב של שנות ה80. אני רוצה להגיע למצב שזה הכי דומה לתקופה שאפשר. אני חושב שאני ישיג את ספרי המשחק שהזכרת. שוב תודה.

הלדין

New member
לגבי "ראי רחוק"

הוא טוב כהתחלה אך לא רצוי להסתמך עליו בלבד. הספרים של שולמית שחר שופכים אור על הפרטים הקטנים של תקופת ימי הביניים - קבוצות מיעוט, ילדים, זקנים, נשים וכו'. גם "ימי הביניים המוקדמים" ו-"ימי הביניים בשיאם" נותנים תמונה יפה לגבי הטכנולוגיה היומיומית. "החברה הפיאודלית" מאת מארק בלוך נותן תמונה יפה לגבי החברה הזאת. אם אתה רוצה נקודת מבט מיוחדת, תקח את "ממלכת הצלבנים" מאת יהושע פראוור.

עניין של נגישות

טוכמן כותבת בצורה די קולחת, ולכן היא נקודת התחלה טובה בהשוואה ל"כבדים" יותר, הייסטוריים יותר והסיפוריים פחות, כמו הויזינחה (בסתיו ימי הביניים) או דהונט (ימי הביניים המוקדמים). "ממלכת הצלבנים" המונומנטלי של פראוור, למשל, לא מומלץ כל כך לקוראים צעירים ומתחילים - מדובר בשני כרכים גדושים באינפורמציה שדי קשה לבלוע על ההתחלה, ולכן מכתיבתו של פראוור הייתי ממליץ להתחיל דווקא עם "הצלבנים" ספר קטן וקל יותר, עם הרבה איורים. גם "מבצרי הצלבנים בארץ ישראל" של מירון בניבנישתי יכול להיות די מועיל, בעיקר למי שצריך מפות של מבנים. עוד ספר די קליל ונוח על אנגליה ערב הכיבוש הנורמני הוא "שנת 1000" של דן דנציגר ורוברט לייסי, שמתאר היבטים שונים בחיי הסקסונים באיים הבריטיים.

למעלה