ימי הביניים- help

holy_sheep

New member
ימי הביניים- help

שמעתי כאן כבר כמה פעמים שלאנשים היו אתרים טובים לעבודות בנושא ימי הביניים... הייתי שמחה לעשות משהו בהקשר לכישוף בימי הביניים (לא כישוף אמיתי... סתם נשים יהודיות בלבוש סחבות עם חתול) או להשפעות הכנסייה. אשמח אם משהו יוכל לעזור לי בזה.. ועוד משהו: מתי היתה התקופה הגותית? כבשה תועה בדרכים לא ידועות

nepthys

New member
כבשה...

קודם כל - לאן נעלמת? זה הרבה זמן כבר שלא ביקרת כאן, תהיתי לגבייך. אני לא מבינה את הבלבול שלך בין גותיות לפגאניזם, ואני גם לא יודעת לאיזה פירוש למילה "גותי" את מתכוונת. זה הולך בערך ככה---> בסביבות ימי הביניים, אני אנחש שבין המאה ה-14 ל-16, הייתה התקופה הגותית. התקופה הגותית התאפיינה בסגנון הבנייה המיוחד שלה (ולפעמים אף ציור שהושפע, וכמובן שפיסול מכיוון שפיסול היווה חלק בנייני חשוב). הכינוי "גותי" ניתן לסגנון זה, מכיוון שהוא היה ברברי בעיני האנשים, בדיוק כמו שהשבטים הגותים הגרמניים נראו להם. כלומר, "גותים" הם שבט גרמני שנחשב לברברי, ולכן נתנו כינוי גנאי זה לסגנון הבניה והפיסול. אם את מתכוונת לגותי כתנועה מוזיקלית - אני חושבת שאני אשמח לענות לך בפרטי, מכיוון שזה ארוך, מייגע ולחלוטין לא קשור (לא קשור לפורום ולא קשור לתקופה הגותית בימי הביניים ב-כ-ל-ל). כישוף בימי הביניים - אם את לא מתכוונת ל"קבלה הנוצרית", אלא פשוט לאגדות עם - אני יכולה להמליץ לך על ספר ההדרכה בעל השם הארוך שכתבו, וכולו כולל תיאורים של מכשפות. אפשר למצוא אותו אונליין (נדמה לי) ובאמאזון, מאוחר יותר אני אחפש כתובת שלו (אם קיימת) ואעלה אותה.

RainBird

New member
האם את מדברת במקרה על Malleus Maleficarum והכי טוב Compendium Maleficarum אלו ספרים המראים את המכשפות בעני הכנסיה .... עשיתי עליהם עבודה ויש לי אותם בבית ריינבירד

למעלה