ימינה מאחורי ההר

ימינה מאחורי ההר

אהלן אנשים,

בהחלטה ספונטאנית של שבועיים מראש, החלטנו לנסוע לקירגיסטאן. יש קצת הכנות לעשות אז אני אשמח לקבל עצה -

למישהו יצא לטייל באיזור Naryn ? במיוחד באיזור Tash rabat ?

חן חן ותודה.

kogawa

New member
מה השאלה?

באזור נארין טיילתי ובטאש רבאט עברתי ושם המדינה הוא קירגיזסטן

sitvaniyot

New member
תוסיף גם אותי לסקר שלך.

טיילתי שם ללא שום בעיות לפני שנה בדיוק. אז מה?

אחלה, תודה

אז השאלה היא ככה -

אני אטייל עם חבר שיכולותיו הפיזיות קצת מוגבלות - ניתן ללכת, אבל לא לבצע עליות רציניות, ואני מניח שמקסימום 10-12 ק'מ הליכה ביום. הוא מאוד רוצה לבקר ב-tash rabat.
1. ביקור ב-tash rabat - לאיפה אנחנו צריכים להגיע על מנת להגיע לאתר ?
2. האם האיזור גבוה ? כמה קר/גשום יהיה באמצע ספטמבר ?
3. טיולי יום נוספים שניתן לבצע באיזור Naryn ?

המון

sitvaniyot

New member
סוף סוף הבנתי מה אתה רוצה, ובכן

תש ראבאט לכשעצמה לא מהווה אטרקציה משגעת , בערך שעתיים לכל כיוון. חירבה שהיתה חאן - מצודה מהמאה ה-15 בדרך המשי. הדרך לשם יפה ותוכלו לראות נשרים במרחק נגיעה. זו היתה לי חויה מדהימה. כדי להגיע לשם לוקחים מונית כי אין תחבורה סדירה. הטיול הכי יפה מנארין הוא לאגם סונג - קול.

מנארין אפשר להגיע גם לאוש דרך ג'לל-אבאד בדרך יפהפיה שכוללת מעבר הרים נהדר. מאד מומלץ.

את כל סידורי הנסיעה וגם הלינה עשו בעזרת ה CBT שזו לשכת התיירות המקומית והם גם יחברו אתכם עם מטיילים אחרים במידה ויהיו כאלו כדי לחסוך בעלויות.

בקשר למסלולי הליכה - שוב התייעצו עם ה CBS. בהחלט יש כמה מסלולי הליכה ללא טיפוס. למשל Jetti Oghuz שליד קראקול. ממש שווה.

יפה

נשמע טוב
.

יש לנו זמן די קצר - משהו כמו 4-5 ימים לטייל מחוץ לבישקק ואוש. ככה שיהיה טוב להתרכז באיזור אחד בלבד לטייל בו.
טוב לדעת שזאת חירבה, כי בתמונות, זה נראה לאחד החברים יפה מדי כדי לפספס.
גם אדם סונג קול נשמע יפה.
אני אתעמק קצת בלונלי פלנט ונצא בסופו של דבר עם תוכנית.

kogawa

New member
כמה חשוב לשפוך הכל בהתחלה...

לגבי אמצע ספטמבר לא יכול לענות. בסוף ספטמבר כשנסעתי מנארין לטשקורגאן, ליד טאש רבאט נעצרתי בגלל שהשלג כיסה את הכביש והדרך היתה חסומה. מלימוד על המקום, זהו אחד המקומות הסתמיים ביותר, בדרך לשום מקום.
נסיעה מבישקק לנארין ומשם לטאש רבאט או אפילו לסונג קול המדהים נראה לי שיקח לכם יומיים בכל כיוון כך שזה לא כדאי.
אם יש לכם 4-5 ימים אז סעו לקארקול (רצוי להיות שם במאל-בזאר של יום ראשון שהוא הכי דומה לזה של קאשי) ומשם לצאת לטיול רגלי צפונה. - מצרף מראה מקום

או קיי,
תודה על העצה. באמת הזמן שיש לנו מצומצם יחסית וזאת נראית חתיכת דרך להגיע לשם.
טוב שאתה אומר לי שזה מקום סתמי מאוד, אז נרד מזה סופית. יש מקומות שווים יותר לראות בזמן הקצר הזה.

למעלה