ימים של חשבון נפש

מקסימה1

New member
ימים של חשבון נפש

היי בימים אלו אני עומדת לפני יום הולדתי ה 35.ואני רוצה לשתף אתכן בחשבון נפש שאני עושה לעצמי. אני נימצאת במצב לא כל כך טוב עכשיו: אין עבודה ואין זוגיות וזאת לאחר ניסיונות רבים שניכשלו בסופו של דבר. הן בעבודה והן בזוגיות. כרגע, חלק ממני מרגיש ייאוש. פשוט ייאוש. אני כבר לא ילדה ואפילו כבר לא מרגישה מלאת אנרגיות כמו לפני שנה, שנתיים.. ואני חושבת לעצמי וחושבת הרבה..: איפה טעיתי.. ומשום מה? אני לא יכולה להצביע על נקודות שבהן טעיתי. אני חושבת שתמיד התנהגתי איך שהיה לי נכון באותה הסיטואציה.ולמרות זאת החיים לקחו אותי לסיטואציה כזו של בילבול, חוזר וודאות.. מה דעתכן? אתן מסכימות איתי? שזה בסדר לא להרגיש שטעינו?

yodona

New member
הי מקסימה...

אני חושבת שזה לא רק בסדר להרגיש שלא טעית...אלא שזה מקסים. אנחנו כ"כ רגילים להיות מלאי אשמה על הבחירות שלנו וזה נהדר שאת מבינה שאת תמיד פועלת בדרך הכי נכונה לך באותו רגע נתון. זה שהחיים שלך כרגע במצב של בלבול- זה דווקא טוב, כי מתוך הכאוס אפשר לבנות סדר, מתוך החושך בא האור, וזה בסדר. כל דבר בזמן שלו. זוגיות טובה תבוא ממקום נכון, והיא תגיע...גם עבודה. אולי זהו פרק זמן של עבודה על עצמך. כדי שתוכלי להגיע למערכת זוגית כשאת חזקה יותר ויודעת יותר. וכן, לא סתם זה לפני יום ההולדת שלך - אכן ימים של חשבון נפש - אולי היקום קורא לך - להיוולד מחדש. נכון שאת מרגישה שאת לא ילדה, אבל תאמיני לי, הגיל זה כלום - השנים הכרונולוגיות זה המצאה שלנו. ביקום אין זמן, הכל זה ההווה, אנחנו כל הזמן יוצרים את ההווה שלנו. ויש לך המון המון שנים לחיות, ולחיות טוב. אין זמן נכון לשינויים, תמיד הזמן נכון, כל עוד את חיה כאן ועכשיו ונהנית - מעצמך, ממה שאת עושה וממי שסביבך. שיהיה מזל טוב ויום קסום

המונשרי

New member
זה יותר מבסדר

מחשבות שליליות רק מרפות את הידיים וזה לא מקדם אותנו לשום מקום. לעומת זאת אם נהיה יותר סלחניים עם עצמנו ופחות שיפוטיים - רק נעשה טוב. ( מה גם שתמיד ימצאו אותם ה"צדיקים" שיצביעו עבורנו על נק' התורפה שלנו ויציינו בפנינו במה עלינו להשתפר). לכן לדעתי הגישה שלך בריאה. תמיד עשית ופעלת הכי טוב שיכולת / הבנת לאותו הרגע. אין צורך לחפש טעויות מיותרות. לא תמיד האשמה נמצאת בנו.

למעלה