ימים של אופוריה

ימים של אופוריה

קודם כל אני רוצה לחזק את המשפחות והנפגעים. יש דברים שגם הזמן לא מרפא
. בימים כאלה, בה ננעצת בנו חזק המציאות הכואבת, הבלתי נסבלת של החיים פה במדינתנו היקרה, אנו מזדעזעים, בוכים, מתוסכלים- שוב עוברת לה האופוריה שעטפה אותנו בחום, שהתרגלנו אליה כה מהר- אותה אופוריה (או יותר נכון, חיים רגילים בזמן אחר/במקום אחר) לה היינו צמאים. ועכשיו שאלה אליכן, בנות מקסימות- האם בזמן זה אתן חושבות שנית, תוהות, חוששות- האם זו המציאות בה אנו רוצים לגדול ולגדל? ממני, שכרגע מאד מבולבלת

mikasphika

New member
זה מעין שני עולמות שונים לחלוטין

המציאות הכללית, הארצית, היא אותה מציאות שיכולה להיות מחרידה כמו היום. המציאות האישית היא הכמיהה והרצון לילד, ושום דבר חיצוני שכזה לא יוכל לשנות את זה אצלי.

Galit29

New member
../images/Emo7.gif אתמול היה היום העצוב בחיי

דיי שקלתי אם להעלות את זה פה, אז אני אנצל את השירשור שלך. אתמול נפתח החלון, החלון שלי ושל בעל לפוריות ביום שבת הוא יסגר וזה זמן טוב כי בעל נוסע לחול לשבוע. אז היום הרע התחיל מזה שאיך שבאתי לעזוב את העבודה שמעתי על הפיגוע, ישר התקשרתי אליו (למרות שידעתי שהוא בכלל בתל-אביב), הוא אפילו לא ידע שקרה אסון... טוב הגעתי הביתה וחברה התקשרה להזמין אותנו לארוחה, העברתי את הפיגוע שהיה, אתן יודעות מציאות יומיומית שטופחת על הפנים לפעמים פשוט מתרגלים לייאוש...... ואז כשישבנו שם אצל החברים בבית ראינו את התוכנית על פיצוץ התאומים בערוץ השני, ישבנו,ראינו ושוב בכינו, אלוהים אחרי שנתיים זה עדיין מזעזע. הגענו הביתה ורצינו לאהוב החלון הרי נפתח היום, ואזשמענו על הפיגוע שהיה בירושלים, ישר ביקשתי ממנו להתקשר לכל החברים שלנו מירושלים והסביבה, לא הצלחתי לתפקד כמו שצריך, כמו שבדרך כלל אני מגיבה, וכשנרגע קצת והיינו במיטה, שאלתי אותו האם אנחנו לא קצת אגואיסטים? מה אנחנו עושים? מביאים ילד למציאות כזו, לכזה רוע, למה ? מה אני כלכך צריכה לספק את היצר אימהי שלי? ומה שאני אשלח אותו או אותה לצבא הוא לא חייב להיות לוחם בשביל שיקרה משהו נורא, מספיק שהוא יעמוד בתחנת אוטובוס. הרגשתי רע ובעל פשוט ליטף ואהב לא היו לו תשובות בשבילי. ואני יודעת כלכך איזה יסורים עוברות פה כל הנשמות הטהורות שרוצות ילד ועכשיו יש גם גזרות חדשות של 5 הפריות בלבד. היום בבוקר חשבתי לי , אם נשים היו שולטות בעולם...כל התקציב היה מופנה לחינוך ובריאות, היננו מוצאות תרופה לסרטן ומפרקות את הצבא מנשק ומה שהיה נשאר להם זה לעזור לזקנים וילדים לעבור כביש. כזה עולם אני רוצה שהילד שלי יגדל. תודה אם הגעתם עד לכאן, אל תכעסו זו דעה רק שלי, ככל שכל אירוע הבאת חיים לעולם יותר מתקרב, יותר ויותר עולות בי שאלות כאלו. שיהיו לנו רק חיים טובים! אמן

ro1ro1

New member
כתבת מקסים....

אני בדר"כ מהסמויות פה....אבל כתב את מה שאני מרגישה בדיוק ,,ובעיקר...אם הנשים היו בשלטון העולם.....כמה הדברים היו נראים אחרת. אין לי מילים לעודד אני באותו מקום כמוך.האמת שאני גם לא אופטימית... אולי בעיקר מדחיקה.

ori27

New member
גלית את מדהימה../images/Emo140.gif

אני חושבת זה שאת מבטאת את דברייך זה כבר מצוין ועוד בצורה כנה כ"כ, אני מהמבולבלות מאד כואב לי על המצב בארץ והפיגועים האינסופיים האלו. דבר יחיד יש לי לאחל לכולנו רק שלום וטוב ושלא נדע צער.

אולגה4

New member
אני חושבת..

אני חושבת שזה לא סוטר. להפך, צריכים להביא לעולם עוד ועוד ילדים ישראלים יהודים כדי לחזק את המדינה, את העם. ואפילו כמה שיותר - כמה שניתן לפרנס ולהביא להיות אנשים שלמים ומשכילים. הרי גם ככה המדינה שלנו בנויה על האנשים שלה.

pinukit1

New member
גם אני הרגשתי בדיוק כך

האמת שהבעל היה בחתונה של מישהו מהעבודה ונשארתי לבד בבית לראות טלויזיה (מה שהתגלה כטעות איומה). לקח לי יום שלם של דיכאון כדי לחזור לעצמי... בכל מקרה גלית - הוצאת לי את המילים מהפה...

לזכר הנפגעים וההרוגים../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

נכון, זו תקופה מטורפת, אך כמו שבעלולי שלי אומר, אף פעם זה לא נראה זמן מתאים מספיק, להקים משפחה, ואם נחכה לזמן הממש מתאים מבחינתנו, כלכלית מדינית וכו'... ניהיה כבר זקנים מדי.......אז למרות כל הסבל והזוועות, זו כנראה גורלה של המדינה שלנו לצערי ואם לא פיגועים תמיד יהיו דברים אחרים שיעלו על פני השטח ויקלקלו לנו את השמחה..לפחות שתיהיה לנו שמחה קטנה (גדולה) משלנו.....!!! אמן!! משתתפת בצער כל המשפחות האבלות.

דעתי

לאחר מחשבות אינסופיות על החיים פה בארץ, והכוונה היא לא רק לפיגועים אלה למה שקורה כאן על הכבישים, לאלימות בבתי הספר, לצבא שממש קשה לי לדמיין את עצמי שולחת את התינוקות שלי אליו, ומצד שני הידיעה על הכרחיות קיום המדינה והצבא עבור העם היהודי בארץ ובעולם והאגואיזם שבמחשבה על האחרים שיעשו את זה בשבילנו, הגעתי לפיתרון האחד והיחיד: הדחקה. ומוחלטת. נחיה ונשמח את הרגע, אם נחשוב או לא הלאה זה לא ממש ישנה. אז בואו ונדחיק כולנו יחד...

ו שתי

New member
אני לא יודעת מאיפה להתחיל....

חזרתי עכשיו מלווית אחת ההרוגות, סרן יעל כפיר. כל הקשיים והדילמות והבעיות מתגמדים לנוכח חבר ששכל את בתו. למראה הצער בעיני ההורים. ואתמול, תמכתי בבעלי מעל קבר אביו שנפטר שלשום. כל מה שיכולנו לחשוב עליו, בשקט ובקול רם היה שקיוינו להביא לו נכד לפני שילך. זהו המעגל.

למעלה