אמא שלי בת 98 ודמנטית
היא עברה גם 3 התקפי לב ולפני שנה ניתוח רציני בעקבות שבר בחלק העליון של הרגל והשתילו לה בורג באורך 10 ס"מ
(את הבורג הזה ניתן לראות בכתבה שהכנתי עבור הטלויזיה על נפילות קשישים כאן:
https://www.youtube.com/watch?v=wrpaXT6re_Q
סעקסות התקף הלב היא בכלל אבדה המון יכולות מנטליות וכפי שפרטתי בפוסט הקודם שלי כשהכנסנו אותה לבית אבות (כבר אחרי שיקום) היא היתה שבר כלי:
ללא שליטה בצרכים, שביתת רעב (דכאון) חוסר זכרון מדקה לקה, לא הסכימה ללכת וכו'
עדיין היא היתה במחלקה רגילה של זקנים שיש להם בעיות בריאות אבל לא לגמרי out
אחרי שקבלנו עובדת זרה היא חזרה הביתה ולאט לאט חזרה לעצמה מבחינה פיזית:
חזרה לשלוט בצרכים, לאכול וללכת בעזרת הליכון.
אח"כ שברה ירך ועברה ניתוח וגם אז אחרי שיקום (לא מוצלח) חזרה הביתה עם ירידה עצומה קוגניטיבית ושוב לאט חזרו חלק מהדברים (בעיקר הפיזיים)
כיום (בת 98) היא בדמנציה מתקדמת, לא שולטת בצרכים ולא ממש מתמצאת אם כי היא מכירה אותנו וגם הפשה התדרדרה מאד.
אבל!!!1
יש בבית כסא גלגלים, והליכון, וכסא מיוחד לאמבטיה ומטפלת נפאלית נחמדה ואמא נתונה תחת השגחה של מחלקה לבקורי בית בקופ"ח מכבי.
ואם היה לה פצע לחץ - אז אחות באה וטפלה בה כל יום.
אני מניחה (ומקוה) שאבא שלך במחצב שכלי טוב משל אמא ואם כן, מטפל זר בהחלט יכול לטפל בו בבית מסביב לשעות יחד עם תמיכה של קופת החולים שלו.
במידה ואביך התהלך לפני כן- קופת החולים מחוייבת לשלוח פיזיוטרפס הביתה כדי לעזור לאדם לעמוד שוב על הרגלים.
כסא גלגלים, כסא לאמבטיה, הליכון וכד' מקבלים ממשרד הבריאות (אחרי המצלה)
זה לוקח זמן ובינתיים ניתן להשאיל ל-3 חודשים ללא תשלום מיד שרה או עזר מציון.
כנ"ל גם את הזריקה היומית
אני יכולה לומר לך בודאות שרופא בבית אבות קרא לנו בחשאי והציע לנו להוציא את אמא מבית החולים לפני שתגמור שם את החיים ומהר.
לדעתי לאדם שראשו מתפקד בצורה זו או אחרת , להיות במחלקה סעודית שרובם תשושי נפש - זו הדרך לכוון מטה.
אני מאחלת לכולכם בריאות גופנית ונפשית טובה ושתעשו את המעשה הנכון והמתאים לאבא