ימים קשים

• פותח הנושא עב
  • פורסם בתאריך

עב

New member
שיקום במקום, במחלקה הסיעודית

ברגע שהעצם תתאחה מזמינים פיזיותרפיסט/ית מקופת חולים שאמור/ה להדריך את הפיזיותרפיסטית של המחלקה הסיעודית. אם הוא יחזור לעצמו מבחינה מנטלית, אם העצם תתאחה, אם הוא יצליח לדרוך על הרגל אז יוכל לשוב לדירתו. יש כאן הרבה "אם".
אנחנו גרים בבאר שבע כך שתל השומר איננו אופציה.
הטלטול למקום זר הוא טראומתי בפני עצמו בגיל הזה ויכול לגרום לתופעות שליליות.

ladybug4NLP

Active member
יש בעיה מנלית?

שבר אינו מצריך מחלקה סעודית אלא אם יש בעיות אחרות.
הבנתי בעקיפין מהפוסט הראשון שלפני כן הוא היה במחלקה רגילה.
אז למה סעודית? בגלל שהוא לא ייכול לדרוך על הרגל?
פשוט לא מאמינה!

עב

New member
בוודאי מחלקה סיעודית

אסור לו לדרוך על הרגל 6 שבועות. אילו היה צעיר, היו נותנים לו קביים והוא היה קופץ על רגל אחת. בגיל 95 זה כבר בלתי אפשרי.
במשך כל אותם שבועות יש צורך בזריקה יומית נגד קרישה.
איך יגיע לשירותים? למקלחת? איך יעבור מהכיסא למיטה ולהיפך? הוא זקוק לפעמים לשני אנשים להעברה. אני לא יכולה להביא לדירה שלו 2 מטפלות בו זמנית 24 שעות ביממה. את השירות הזה הוא מקבל במחלקה וגם את הזריקות, ללא טלטולים מיוחדים.
הרבה זקנים כבר מטושטשים בגיל כזה והוא לא יוצא דופן. אולם הכאב והאשפוז עשו את שלהם ועכשיו הוא מטושטש עוד יותר ויש בעיות רציניות של התמצאות בזמן ובמרחב. השאלה אם חוסר ההתמצאות הזה מגביל או מאפשר חיים בדירה. האיש שלי טוען שכן, אני חושבת שלא מחייב הוצאה מהבית. הבעיה היא שאין לי על מי לסמוך בבית האבות. אני אצטרך הערכה חיצונית.

מריאנה38

New member
עב היקרה

ראשית מחזקת אותך מאוד, איחוליי רפואה שלמה לאישך היקר,
לגבי אבא ללכת צעד צעד לפי הרגשתך והטיפים שקיבלת, אני בטוחה שתשכילי למצוא את מה שהכי טוב לאבא שלך.
שמעתי לא מעט, שאנשים בגיל כזה ובמצב כזה עברו שיקום והסתדרו..... טוב.....(לא פשוט בגיל הזה) ברור שחייבים עזרה ביתית.
חיזקי ואמצי את במצב לא פשוט. שמעתי רבות על מח' שיקום של תל השומר, אבל יש לך בעיית נגישות לא פשוטה...

ladybug4NLP

Active member
אמא שלי בת 98 ודמנטית

היא עברה גם 3 התקפי לב ולפני שנה ניתוח רציני בעקבות שבר בחלק העליון של הרגל והשתילו לה בורג באורך 10 ס"מ
(את הבורג הזה ניתן לראות בכתבה שהכנתי עבור הטלויזיה על נפילות קשישים כאן:
https://www.youtube.com/watch?v=wrpaXT6re_Q

סעקסות התקף הלב היא בכלל אבדה המון יכולות מנטליות וכפי שפרטתי בפוסט הקודם שלי כשהכנסנו אותה לבית אבות (כבר אחרי שיקום) היא היתה שבר כלי:
ללא שליטה בצרכים, שביתת רעב (דכאון) חוסר זכרון מדקה לקה, לא הסכימה ללכת וכו'
עדיין היא היתה במחלקה רגילה של זקנים שיש להם בעיות בריאות אבל לא לגמרי out

אחרי שקבלנו עובדת זרה היא חזרה הביתה ולאט לאט חזרה לעצמה מבחינה פיזית:
חזרה לשלוט בצרכים, לאכול וללכת בעזרת הליכון.
אח"כ שברה ירך ועברה ניתוח וגם אז אחרי שיקום (לא מוצלח) חזרה הביתה עם ירידה עצומה קוגניטיבית ושוב לאט חזרו חלק מהדברים (בעיקר הפיזיים)

כיום (בת 98) היא בדמנציה מתקדמת, לא שולטת בצרכים ולא ממש מתמצאת אם כי היא מכירה אותנו וגם הפשה התדרדרה מאד.
אבל!!!1
יש בבית כסא גלגלים, והליכון, וכסא מיוחד לאמבטיה ומטפלת נפאלית נחמדה ואמא נתונה תחת השגחה של מחלקה לבקורי בית בקופ"ח מכבי.
ואם היה לה פצע לחץ - אז אחות באה וטפלה בה כל יום.

אני מניחה (ומקוה) שאבא שלך במחצב שכלי טוב משל אמא ואם כן, מטפל זר בהחלט יכול לטפל בו בבית מסביב לשעות יחד עם תמיכה של קופת החולים שלו.
במידה ואביך התהלך לפני כן- קופת החולים מחוייבת לשלוח פיזיוטרפס הביתה כדי לעזור לאדם לעמוד שוב על הרגלים.
כסא גלגלים, כסא לאמבטיה, הליכון וכד' מקבלים ממשרד הבריאות (אחרי המצלה)
זה לוקח זמן ובינתיים ניתן להשאיל ל-3 חודשים ללא תשלום מיד שרה או עזר מציון.
כנ"ל גם את הזריקה היומית

אני יכולה לומר לך בודאות שרופא בבית אבות קרא לנו בחשאי והציע לנו להוציא את אמא מבית החולים לפני שתגמור שם את החיים ומהר.
לדעתי לאדם שראשו מתפקד בצורה זו או אחרת , להיות במחלקה סעודית שרובם תשושי נפש - זו הדרך לכוון מטה.

אני מאחלת לכולכם בריאות גופנית ונפשית טובה ושתעשו את המעשה הנכון והמתאים לאבא

למעלה