ימים קשים...

good vibrations

New member
ימים קשים...

עוברים עליי ימים קשים רגשית לאחרונה. זה החורף, והגעגועים והבדידות והכול ביחד. אני מרגישה מאוד עצובה.
יש לי תחושה כאילו שיש לי איזה משהו בבטן, שאני נורא רוצה לפרוק. בא לי ללכת ולספר לכל העולם עד כמה שאני מתגעגעת לאמא שלי ולאח שלי. אבל בגלל שאני כל כך מופנמת אני לא יודעת איך לעשות את זה. כלומר, בלי לדכא, להכביד, להיות נטל או להרגיש שמרחמים עליי. אבל אני כן צריכה לפרוק איכשהו, אז אני כותבת קצת כאן. אז רק שתדעו, שהיה לי אח מדהים והייתה לי אמא מדהימה.

אשבל1

New member
תכתבי כאן הרבה

תספרי לנו על אמך ואחיך, גם אם פעם כתבת, זה ממש בסדר לספר שוב, ובכלל מה את מרגישה. אני מבינה שהיית רוצה לשתף את הסובבים אותך, אבל אולי אם תפרקי כאן, תוכלי לדבר ולשתף אותם כשאת קצת פחות "טעונה" רגשית, ואני בטוחה שהם יעריכו מאוד שאת משתפת בדברים כל כך אישיים וזה עשוי גם לקרב.

עצוב לאבד אח ואמא, אני שמחה לדעת שהם היו מדהימים ומקווה שיש לך זכרונות....

mykal

New member
הנה יש לך כאן אותנו

אנחנו העולם בשבילך--תצעקי את הגעגועים,
זה טוב לצעוק אותם, זה טוב לספר אותם.

(אגב, אני כותבת לך מסר)

shira323

New member
פה איתך יקירה...

זה בהחלט המקום לכתוב לנו את אשר על ליבך, אנחנו מבינות ומזדהות,
תחושת הבדידות מוכרת לנוכח החורף והחג,
כתבי לנו למה את הכי מתגעגעת, תבכי את המילים, יש לזה תחושה משחררת.

פעם אחת בהתקף געגוע חמור ביותר נסעתי לבית החולים בו אמא נפטרה, ישבתי באוטו עם חלונות סגורים מול הכניסה בה נכנסתי כל יום לבקר את אמא ובכיתי וצעקתי, ממש חזק,
וכשהבכי נגמר והגרון הצטרד חזרתי הביתה, וכן... למרות הטירוף זה היה משחרר...

מחבקת...

good vibrations

New member
תודה מקסימות

מאוד מרגשת אותי התמיכה שלכן והתובנות. זה באמת רעיון טוב אשבל. אני מפחדת להוציא את הכול החוצה, כי אני לא יודעת אם אני יכולה להתמודד עם כל הכאב ואני חוששת להיכנס למצב דיכאוני לכמה ימים. פשוט יותר נוח לי להדחיק, אבל כנראה שזה לא יכול לעבוד לנצח. אני מרגישה שאני נשמעת כמו תקליט שבור, או כאילו חזרתי כמה שנים אחורה. הרי כבר התקדמתי ואני כן יודעת להתמודד עם האבל ביום יום. לפחות כך חשבתי. אבל משהו השתנה, אני מרגישה שרק לאחרונה אני מתחילה לעכל את המוות של אח שלי, שמת בכלל שנתיים לפני אמא שלי. אבל אז הייתי בת 16, וכנראה שהדחקתי את זה מאוד מאוד עמוק.
טוב אני אגיע לסיפור. אז היה לי אח שהיה גדול ממני בשנתיים וחצי. הוא היה חולה בניוון שרירים מולד, והגוף שלו פשוט קמל וגווע לנגד העיניים שלנו במשך כל השנים, לא משנה עד כמה הוריי ניסו למצוא לו ריפוי, למדע פשוט אין ריפוי עדיין. כשהוא היה בן 19 הוא נפטר אחרי ניתוח שהסתבך בבית החולים. (הניתוח הצליח, החולה מת). אני הייתי בת 16 ואחותי הייתה בת 10. זה היה נורא. לאחר שנתיים, אמי נכנסה לדיכאון קליני חמור מאוד ובסופו של דבר לקחה את חייה בידיה. זה היה איום ונורא ומחריד. הייתי בת 19. אז זה הסיפור בגדול.
יוצא לי לדבר על אמא שלי לפעמים (לא מספיק) בגלל שאנשים נוטים לשים לב כשאין לך אמא. אבל על אחי בכלל לא יוצא לי לדבר. כי למה לפתוח נושאים כה כאובים. הרי מי ששומע על אמא שלי גם ככה מזדעזע, אז אם הוא ישמע גם על אחי לא יהיה גבול למבטי הרחמים. לפחות ככה אני מרגישה.
אבל לא משנה, אני יודעת שאני צריכה בכל זאת לדבר עם הסובבים שלי ולקבל בזרועות פתוחות את מי שרוצה לתמוך. אבל אני לא רוצה בדרך כלל, כי אני לא רוצה שזה מה שיגדיר אותי.
טוב בעצם רציתי גם לספר קצת על החיים שלהם. אז אורן היה ילד שמח, אופטימי וחייכן, למרות כל הסבל הפיזי שלו. הוא היה מהטיפוסים הכריזמתיים האלה שכולם רוצים להיות בחברתם. והוא גם היה חכם בצורה יוצאת דופן, מגיל קטן הוא התחיל לתקן מכשירים אלקטרוניים שהתקלקלו בבית,ויותר מאוחר כשהוא כבר לא יכל להשתמש כל כך בידיים, הוא היה מלמד את עצמו הכול על המחשב. המחשב היה התשוקה הגדולה שלו כשהוא התבגר.
ואמא שלי, טוב יותר קשה לי לתאר אותה. היא כמובן הייתה אמא, שזה אומר הכול. היא הייתה אשת משפחה ואשת עבודה. היא תמיד דאגה לכולם ורצתה שלכולם יהיה טוב, אפילו כשזה היה בא על חשבונה הרבה פעמים. בסביבות גיל 40 היא עשתה שינוי קריירה מדהים ולמדה תואר בפסיכולוגיה, ואז חינוך מיוחד, ואז אבחון. היא התחילה לעסוק בזה והייתה פשוט מדהימה עם כל הילדים שהיא עזרה להם. אני הייתי מאוד קשורה אליה ואני גם מאוד דומה לה, פיזית וגם מבחינת האופי. עכשיו הדמעות מתחילות לעלות לי, ואני חושבת שזה הזמן לסיים את ההודעה הארוכה הזאת...
אז המון תודה על ההקשבה עד כה

good vibrations

New member
ודרך אגב

מאז שאח שלי נפטר עברו 11 שנים מאז שאמא נפטרה 8 וחצי. אני כותבת את המספרים האלה ולא מאמינה. הזמן לא מרחם.

וסתם עוד משהו קטן, לפעמים ממש בא לי לספר לאנשים בדיחות שחורות על עצמי אבל אני מפחדת שהם לא יבינו.
למשל בת הזוג של אבא שלי התלוננה שאמא שלה בת -70 מתקשרת אליה לכל המספרי טלפון שיש לה כשהיא לא מצליחה להשיג אותה, וזה מציק לה. אז רציתי להגיד משהו בסגנון: כן, איזה מעצבנות האימהות האלה, כל הזמן מתקשרות. אבל כמובן שלא אמרתי.

אשבל1

New member

כל כך מרגש, שמחתי להכיר קצת את אורן ואת אמך, הם נשמעים פשוט מדהימים, לקח לי יומיים להגיב כי זה באמת מאוד עצוב ולא היו לי מיד הרבה מילים, בנוסף גם מאוד הזדהתי עם ה"חורבן" (אם אני יכולה לתאר נכון את הרגשתך) שמותירים האבדנים, ואני שמחה ששיתפת אותנו ואשמח אם תמשיכי, כי יש בניה, ויש שיקום, אבל אין מה לעשות לפעמים יש צורך להיות גם במקום ההוא שהיה "מושלם" פעם

good vibrations

New member
תודה אשבלי

על התגובה החמה. גם לי לקח כמה ימים לכתוב את זה בסופו של דבר, זה באמת סיפור לא קל. כן באמת אני מרגישה לפעמים שהכול התחרב פעמיים. לפעמים אני גם מאוד מפחדת שזה יקרה לי שוב, חס וחלילה.

כרגע האנשים שעובדים איתי לא יודעים את הסיפור שלי. מצד אחד זה טוב כי אני רוצה שיכירו אותי כמו שאני ולא בתור "זאת שאמא שלה התאבדה". אבל מצד שני לפעמים בא לי שאנשים יידעו, כי אני מרגישה שאי אפשר להכיר אותי באמת בלי לדעת שאמא שלי ואחי נפטרו.
היום במקרה מישהי מהעבודה חלקה איתי משהו אישי, אז באופן טבעי התחלנו לדבר קצת לעומק ואז יצא לי לספר לה על אמא שלי. סיפרתי לה שהיא הייתה בדיכאון קשה והתאבדה. אני מקווה שלא עשיתי טעות, שהיא לא תחשוב עליי דברים לא נכונים או משהו. זה תמיד הפחד שלי, שיחשבו שמשהו אצלי לא בסדר בגלל שלאמא שלי הייתה הפרעה נפשית.
זה גם לא מה שמאפיין אותה, היא הייתה אישה מקסימה, טובה ועדינה. היא לא סבלה אף פעם מהפרעות נפשיות לפני כן. כמו שאני רואה את זה, אחי היה משהו מאוד מרכזי בחיים שלה והיא השקיעה בו הרבה אנרגיות ותקוות במשך כמעט 20 שנה. וכשהכול נגמר, זה מה שגרם לה לדיכאון העמוק שהפך לקליני ויצא משליטתה. אבל אני לא אסביר את זה לכל אחד, ואני פשוט פוחדת מהסטיגמה הזו שנדבקת למתאבדים ולמשפחות שלהם. אפילו המילה התאבדות מעבירה בי חלחלה ואני בטוחה שזה קורה לכל מי ששומע את המילה הזו.

אבל זה מאוד עוזר לי לכתוב את זה לכן ולפרוק קצת מהעול. זה לא קל, ואני מרגישה שזה מאוד פגע לי בחיים, ואני עדיין בתהליכי שיקום, עשור אחרי שזה התחיל. אבל עם זאת אני חזקה ויש בי המון אופטימיות.
תודה על ההקשבה

למעלה