ימים נוראים...

ימים נוראים...

איזה קופירייטר גאוני המציא את השם הזה... נוראים, מחרידים, מעצבנים, מזעזעים, או בקיצור, נוראים. אנחנו שאיננו מאמינים, לפחות אין לנו את 'פחד הדין' המצמית. את ההיסטריה שאם לא נצעק חזק בתפילה מחר נמות, ואת הגיהנום הפרוס לרגלינו, אם נגמור שמו"ע בפחות מחצי שעה. אבל יש לנו את התפילות האינסופיות, את התרת נדרים בערב ראש השנה (טוב, מזה התחמקתי...) את הצום האינסופי, סליחות, ניתוק מהחיים שבועות שלמים, לקנות ארבעה מינים.. טוב, אטו כי רוכלא נילך וניזיל, בקיצור, חזרתי!!! כי ממש התגעגתי, והייתי זקוק לכם בימים המטורפים הללו.

ארבעת ההמנים ?

השנה, אוליי אקנה. אני אוהב את הלחנים של השענונים. ואעפ"כ כמה שנים שאני מדיר את רגליי מבית הכסא בהיות ולא הצטיידתי בנשק הסודי. השנה, ייתכן וארכוש ארבעת ההמנים. אף כי רוב הסיכויים שאהיה בטיש של ח'ראפה רעב'ה.

sec op

New member
ברוך השב

מקווה בשבילך שהפעם תרגיש יותר טוב...

אני גדלתי עם חינוך שונה לגמרי מכם..

היום הנוראים אצלנו לא כזה "נוראים" ולא היו עושים לנו שיחות של הפחדה.. רק חשבון נפש, חזרה בתשובה, כאלה... אצלכם גם לבנות הימים כ"כ נוראים? מבחינת מה שבתי הספר..רבנים וכדו` חופרים? או מעוד צדדים? (קצת חפרתי, אבל זה מעניין אותי לדעת...)

מיטאקשת

New member
זכית..

אצלנו גם אצל הבנות היו מתחילים בשיחות ההפחדה והטרור כבר מהיום הראשון ללימודים שכידוע תמיד נופל בחודש אלול.. וכשקרתה טרגדיה ל"ע ברחוב החרדי. היו המורות מהנהנות בכובד ראש. ואומרות לנו כבדרך אגב: "כל זה נגזר על פלוני ברש השנה"...וכמה צריך להזהר ולבכות בראש השנה ובעשרת ימי תשובה. וכמו שגם אמרתי. מספיק לילדה קטנה ללכת לעזרת הנשים ולראות שם את הנשים המתיפחות עם ערימת הטישו מתחת לכיסא שחלחלה אמיתית מאימת "יום הדין הנורא" תמלא אותה. אלוהים כזה "אכזר" ו"רע " כמו שעושים ממנו החרדים בשם הדת- בשום דת אחרת לא ראיתי...

זה ממש נשמע רע...

אני ממש שונאת שאני שומעת מישהו אומר"זה מה שגזרו בר"ה". זה כזה לא אנושי לומר את זה! כמו זה שנהרגו אישתו והילדים בתאונת רכבת... לא משנה מה הוא מרגיש הוא חייב לומר בשביל לצאת צדיק `זה מה שנגזר, ואני לא כועס על הנהג`... זה פשוט מזעזע! אם הנהג היה נוסע לאט ובזהירות הם היו ניצלים, לא גזרה ולא שום דבר... גם לפי המסורת! ר"ה הוא יום של המלכת השם. לא? שממליכים מלך כולם שמחים רוקדים, מה הקשר לפחד או משהו כזה....? לא יודעת, מוזר, מוזר...

pizi33

New member
אכן ימים נוראים

ולא רק למי שמוצאו בקרב החרדים. אתממול בלילה ראיתי את היורה (בחולון), איזה כיף.

עץ שתול

New member
תנוחמו ביום כיפור

בעוד אלה יקיזו את דמם על המזבח האלוהי, אנחנו נזכה לצום קל שבקלים

למעלה