ימים מתישים

05 מיכל

New member
אבישג, הפחד הזה מוכר לרבים מאתנו

כשאנחנו מגלים את ה ADD , האפשרות שיש הסבר מרכזי אחד לכל המוזרויות שלנו, ועוד הסבר שלא מאשים אותנו ובאמת עוזר לנו להבין את עצמנו - זה נשמע כל כך מבטיח, שנורא מפחיד לחשוב על האפשרות שבאבחון יגידו לנו שזה לא נכון. כמעט כאילו יגידו לנו "מצטערים, חשבת שגילית מי אתה? טעות בזיהוי." תוסיפי לכך את העובדה, שבמשך שנים לא היה לנו מה לענות לכל מי שהאשים אותנו בעצלות, ולכן הפנמנו את ההאשמה, ועכשיו, כשמתברר שאנחנו לא כאלה איומים, משהו בתוכנו לוחש לנו: "אני כן איום; כל הסבר אחר הוא רק תרוצים". שום הסבר איננו תרוץ, אבישג. אם ADD איננו ההסבר הנכון, אז יש הסבר נכון אחר, ואת תמצאי אותו. וגם אם לא תמצאי - הוא קיים. את לא מוזרה ולא אשמה!

משהו על התנהגות חברתית

מניסיון שלי - לנהל שיחה, להיות עם עוד אנשים זה מאמץ עצום בשבילי. קשה לי להתרכז בשיחה, אני לא ממש יודעת עד היום איך אנשים יתיחסו למה שאני אגיד, אני כל הזמן במתח ועל המשמר (והכוונה, כמובן לא עם חברים טובים). למשל - ללכת עם המומין לבקר חברים שלו, גם כשהאמהות האחרות מאוד נחמדות ואני שמחה לדבר איתן, זה מאמץ עצום בשבילי, ואני צריכה אחר כך לנוח. לא מאמינה שזה מניפולציות מצידו, אולי כדאי לתכנן את היום ככה, שיהיה לו זמן להתאושש מהביקור של החבר. (נגיד לתת לו רבע שעה לפני שאומרים לו - לסדר את החדר, או לשבת על שיעורים, או מה שאתם עושים) ועוד משהו - הילדים יודעים מה קורה להם, ןמבינים יופי, למרות שלא תמיד יודעים להסביר במילים. במחשבה שניה, גם המעבר מפעילות אחת לאחרת קשה, ואולי הוא פשוט לא מוצא את מקומו אחרי שהכיף והעניין נגמרו. ,ת יכולה לנסות להגיד לו משהו כמו - שמתי לב, כל פעם אחרי שמבקר חבר, אתה במצב רוח מאוד קשה - אולי אתה יודע מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לך בזה? ובקשר לשעות שנה -הבן שלי (שבינתיים לא חשוד ב add ) לא ישן יותר מ 9 שעות בלילה מגיל שבוע בערך. כולל היקיצות להנקה. ולא, הוא לא היה עיף. תבדקי אם שעות שנה נוספות הן צורך שלך או שלו. ואם שום דבר אחר לא עוזר, אולי פשוט תעשי תורנות אם אבא שלו, ככה לפחות חלק מהימים כל אחד מכם יוכל לישון..

למעלה