ימים מסוכנים

סופהו 1

Well-known member
הידעתם,
קראתי בפורום הסמוך על אוכל כשר לעדר,
לצחוק או לבכות?
אפשר לדסקס שעות על מהות החגים והמנהגים,
מזמן נהפכה אותה מהות לעקרונות וכספים.

אני זוכרת את סבתא/סבא שלי מספרים שמי שרצה למכור את תוצרת החלב, לאגודה השיתופית, אולץ להחליף מספוא לפרות וז היה עוד בימי פלשתינה א"י.
אין חדש תחת...

נערך לאחרונה ב:

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אני זוכרת את סבתא/סבא שלי מספרים שמי שרצה למכור את תוצרת החלב, לאגודה השיתופית, אולץ להחליף מספוא לפרות וז היה עוד בימי פלשתינה א"י.
אין חדש תחת...
לא הבנתי מה הבעייה.

מי שרוצה ששומרי כשרות ירכשו את התוצרת שלו חייב לעמוד בתקני הכשרות בדיוק כמו מי שרוצה לשווק תוצרת לפי כל תקן אחר.

סופהו 1

Well-known member
לא הבנתי מה הבעייה.

מי שרוצה ששומרי כשרות ירכשו את התוצרת שלו חייב לעמוד בתקני הכשרות בדיוק כמו מי שרוצה לשווק תוצרת לפי כל תקן אחר.
מי אמר שיש בעיה?
כולה אמרתי שהמצב אינו חדש.

כיון שאיני צורכת מוצרי חלב/בשר, אין לי גם שום בעיה עם חלב של פרה, שנחלב לפני/באמצע החג, או שנחלב מפרה של גוי.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
הבעיה בשליטי הדת ובמה שעשו ממנה,
כל המנהגים (או חלקם) נועדו להזכיר ולא לנג'ס,
ולמה הפכו? למטרד,
לכולם, הדתיים מקבלים את המנהגים כחלק מהגזרה של מי שבחר להיות דתי בחצר של רבי זה או אחרת, או רבנית,
לרובנו זו התעללות (התרגלנו, לא ניסע עוד 20 ק"מ לטיב טעם הקרוב), אז אנחנו נתקלים בחומות נייר
שמסתירות את הקפה המיובא הלא כשר לפסח.
רק דוגמה.
היה נורמלי פחות או יותר לפני שנים, היום השליטה והפחד והפוליטיקה, אימים.
אני חושב שזה לא נכון לקשור את נושא הכשרות לפוליטיקה, לפחות לא בנושאים שהועלו בשרשור זה.

יש לי המון מה להגיד בנושא הפוליטיקה ותחלואיה בלי קשר לנאמר רק שסיכמנו שלא נדון בפורום בנושאים פוליטיים.

אם בעל מכולת/סופרמרקט מעוניין ששומרי כשרות יהיו לקוחות שלו הוא מתאים את העסק לתקן שלהם בדיוק כמו שכל מי שרוצה להיות ספק של מפעל שפועל בתקני איזו למיניהם חייב להתאים את העסק שלו לדרישות התקן. השיקול הוא כלכלי וזכותו של כל בעל עסק להחליט איך הוא רוצה לנהל את העסק שלו.

ברור שבאותה מידה זכותו של כל קונה להחליט מי בעל העסק שירויח את כספו אבל ממש לא זכותו של אף אחד לגרום נזקים לעסק שמחליט לשמור על תקן כלשהו.

mיטלמן

Well-known member
סיכמנו לא לדון בנושאים פוליטיים?
למחוק? אין בעיה, רק תגיד.
חג שמח.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
רק לידיעה, היה פה הסכם בע"פ מימים ימימה (כלומר, עוד מימי סודית ואח"כ אורי גפני) שבזה הפורום (המשעמם, כי אין פוליטיקה, לטענת פורום שכן) פוליטיקה לא תיכנס ומי שניסה, או שהיסו אותו או שהניסו אותו.
שלא לדבר על אלו שנחטפו מביתם באישון ליל ועד היום לא ידוע מה עלה בגורלם.

למעלה