ימים כלילות

shellyland

New member
זה גם מה שאני זכרתי

וגיסי, שהוא האיש בעל זכרון הברזל, אישר את זה. אני כבר שולחת למי/זה שהתווכחתי איתו את הלינק להודעה שלך. תודה.

מוגג

New member
ואחר כך הוא נפל במקלחת

ושבר אגנו והמשורר חיבר בלדה לכבוד המאורע הנה תמו יום קרב וערבו והמלך נפל על סבון איך, איך נפלו גיבורים?

גרי רשף

New member
מנחם אב../images/Emo22.gif

זה היה מנחם, האב של בנו- בני. נכון שאין מוקדם ומאוחר בתורה, אך בכל זאת נציין על פי הסדר מספר נקודות ראויות לעיון: 1. ההחלקה באמבטיה, למיטב זכרוני, היתה בשנת 1981 והיא הובילה אותו להחלטה לתקוף את הכור בעירק, ימים ספורים לפני הבחירות. בכלל, האמבטיה היתה תמיד מקור השראה: ארכימדס יצא ממנה לג´וגינג בעירום בחוצות סיראקוז (אאורקה!), ובגין בצליעה.. 2. לילו של הג´נטלמן בנהריה שהובילה למלחמת לבנון. כשלושים וחמש שנים לפני כן כתב על אלתרמן ´איך נרטבתי כמו תרנגול, אותו ליל בחוף נהריה´ בשירו ´נאום תשובה לרב חובלים איטלקי´. אך איזה לילה! 3. כיבוש הבופור וביקור משלחת הממשלה לאחר מכן: דוד לוי אסף תרמילים ונתן לרפול הרמטכל, ובגין שאל את אחד הקצינים של סיירת גולני אם למחבלים היו ´מכונות יריה´. אינני יכול יותר!

hillelg

New member
אמנם ´אך´ טוב לישראל

אבל ´אח, איזה לילה´. למען הדיוק.

shellyland

New member
זהו שיר של משל על כיסא גלגלים

אבוי, המלך נפל באמבטייה נכנס לבית החולים התלוצץ עם רופאיו בסימפטיה... יהונתן גפן כבר חיבר בלדה על הנושא, היא מופיעה באחד מספריו (כרגיל, לא זוכרת איזה). בכל אופן, השיר מוביל בסופו של דבר לזה ש- פרצה מלחמה על סיפור רמה ומאות ילדים חיילים חזרו מהקרב, וגם הם עכשיו על כסאות גלגלים. בשמחות.

shellyland

New member
נזכרתי בסיום

(אני בטח משבשת אותו, אבל בכל זאת): זה רק שיר של משל על כיסא גלגלים אבל הנמשל הוא טבעי: על כל מלך שנופל באמבטייה יש רבים שסתם כך נופלים. בוקר בהיר לכולכם רבותי!

עגנון

New member
מספר דוגמאות מהמדריך שלי בקורס

בצבא: מעז (בצירי) יצא מתוק. מגיע לכם טפיחה על השקם. אי אפשר לרקוד על שתי החתונות, והעוגה תשאר שלמה משני הקצוות של המקל.

hillelg

New member
נזכרתי בעוד אחד

אמר פעם שחקן כדורסל: "באנו כאֶנָדֵר-דוג, אבל בסוף ניצחנו". ואיך שכחנו את "זו סתם סטינגה", של ע.נ.?

גנגי

New member
חבר טוב שלי ראה פעם

שני שוטרים אורבים למכוניות מעבר לסיבוב שהיה בו "עצור" , ופלט: "הנה צמד רָעים".

hillelg

New member
ולא הזכרתי את

"אל יתהלל חווגר כמַפתח", שאמר מעל בימת הכנסת מי שגם היה ראש ממשלה. או שזו סתם עלילת דם. אגב, שלא לדבר על טעויות של חילונים בהקשרים דתיים וחרדיים, שלפעמים ממש מגלגלים מצחוק. כמו הכתב באיזה כינוס חרדי, שאמר ש"כרגע הגיע הרב שליטא". או כמו מה שאמרו פעם ברדיו בעיצומו של ערב ראש השנה (לא, לא אני שמעתי...) "בעוד מספר דקות, בחצות, תיכנס השנה היהודית החדשה"... דברים כאלה באמת יש הרבה.

ואם נכנס לטעויות "מקצועיות"

אז לקריינים שקריינו בקול המוסיקה והם לא שייכים לשם (וכנראה שגם לא ממש בקיאים בידע כללי) יצאו משפטים עסיסיים כמו למשל "שמענו את ***** בנגינת רביעית אסתר האזי..." או לחלופין, "מאת המלחינה בלה בארטוק" והכי טוב, גם אני מתקשה להאמין אבל מסתבר ש"בטהובן נולד בָּבּוּן"

shellyland

New member
אני חוששת אהובי

שגם אני לא ממש בקיאה בידע הכללי עליו אתה מדבר. או במילים אחרות: לא הבנתי את הדוגמאות שלך (חוץ מזו של בטהובן, והיא חביבה עלי ביותר). תסביר.

leor100

New member
אחד המשפטים הגדולים ששמעתי

משפט קורע מפי אמי לאחר שהוקנטה כיוון שלא הצליחה להפעיל דיסקמן והנה המשפט "תסביר לי למה אני מפגרת אבל בדרך שאני יבין" אך אל תראו אותה כך ..יש לה שכל

מוגג

New member
זהו המשפט הזוכה להפעם../images/Emo47.gif

בגלל המקוריות הספונטניות והאוקסמרוניות שבו! כרגיל כל אחד הבין את מטרות השרשור אחרת, אך אני בניגוד לאחרים מעדיף את היצירתיות על פני דבקות במטרה ושאר הדבקויות (ר´ מפגש פורומוסיקה...). הכוונה המקורית הייתה כמובן לביטויים שאנשים משתמשים בהם באופן שגוי, אך כל הדוגמאות שהבאתן חינניות. לשלי יורדות 1000 נקודות על הבאת ציטוטי לימור שאין להם קשר לנושא כי הן מכוונות (אבל היא מקבלת 500 נקודות כי הן מצחיקות וכי היא טרחה ואספה ואף קלדה). במסגרת שיטוטיי בעיתוני השבת נתקלתי בעוד מספר דוגמיות אך לא כולן מזדכרות לי כעת. הנה כמה: דחקו אותנו לקרן פינה (לא בטוח שזו טעות אך זה לא מצטלצל לי טוב. נראה לי כהלחמה של שני ביטויים) שמרנו עליו כמו על צמר גפן| (מתוך דברי מיכאל תפוח על ידידו (מיל´) איינשטיין). תשמע אתה לא יכול לבלוע את כל הציפורים (מתוך "שבעה ימים". צחי כהן מנסה להשיג מאבטח אך גם מבקש שלא יבלוט וזו תשובת חברת האבטחה.) וחוצמזה נתקלתי כבר פעמיים בביטוי שלא כל כך נראה לי. אבקש את חוות דעתכם בנושא: חנוך דאום כתב "נלחמים בחירוף". אני מכיר "בטירוף" "בחרוק שיניים" ו"בחירוף נפש", אך בחירוף לבדו נתקלתי רק לאחרונה. טעות תמימה או טרנד לשוני המאיים להתממש?

גנגי

New member
גם אני ראיתי

(אצל חנוך דאום) והנחתי שזו טעות דפוס, אבל אם ראית פעמיים... אולי זה לא? לדאום פתרונים.

הנמלטת

New member
הוא התכוון

שנלחמים בעזרת חרפות (וגידופים), יעני אלימות מילולית

למעלה