ימים כלילות

מוגג

New member
ימים כלילות

הנושא הפעם: ביטויים שנטרפה עליהם דעתם בים. לא מזמן דיברנו על שיבושים של כדורגלנים אבל לייצא להיתקל לא פעם באנשים אינטלגנטים המשתמשים בביטוי המופרך - "לבור את המוץ מהתבן" ועלה במוחי הרעיון לבקש מכם דוגמ(א)ות לפתגמים מסורסים וביטויים מסוקסים בהם נתקלתן. המוטציה הטובה ביותר תזכה בפרס ע"ש פר´ יהוזבד הרשושנות, מחיייך* השפה העברית. * כמ"מ - כתיב מלא מלא.

גרי רשף

New member
קבל שלושה במחיר אחד../images/Emo22.gif

1. כרה בור ויחפרהו: כאילו מה? בּור ועם הארץ.. 2. מרוב דובים לא רואים את היער:
3. יפה שעה אחת קודם משתיים על העץ: אני חושב שזה מתוך Zoo ארץ Zoo.

shellyland

New member
וב"דבר אחר" היה פעם

ש- איך קוראים לבחורה שקמה מוקדם בבוקר בשביל להתאפר? ת- יפה שעה אחת קודם... הוא לא כל כך מצחיק, אני יודעת, אך הוא לובש חולצת... סתם נו. פשוט נזכרתי.

דורותיא

New member
עוד אחד

"הנשר המגביה עוף הוא הנשר העף גבוה" פעם ראיתי את זה באיזה בסיס צבאי...

shellyland

New member
אני שמעתי באזני אנשים שאומרים

"יד לוחצת יד" וגם "Out of the bloom" ואם כבר ZOO ארץ, אז יש להם: "יש הקונה את עולמו בשעה אחת, ויש הקונה את עולמו בשעה אחת וחמישה"

מוגג

New member
אמר פיתגורס לניצבים עליו...

לא הבנתי את טענתך/בקשתך. אגב פיתגורס יצא חייב במשפט שלו. נגד טענתו, הייתה עדות של המשטרה שהוכיחה שאצלם הניצב גדול בדרגתו מהיתר...

hillelg

New member
../images/Emo6.gif ואגב פיתגורס

התורה לצדו. עוג מלך הבשן, הענק מכולם, הוא מיתר הרפאים. הוא גם לא ניצב, כי "ערשו ערש ברזל". אבל כנראה בסוף שרו לו שיר ארס... אם כי עמוס מספר על ה´ שניצב על חומת אנך. מה קורה כאן?

hillelg

New member
אמר לי מישהו שפעם אמר בפופוליטיקה

פוליטיקאי אחד: "תאמינו לי, אין בי מתום!". להאמין לו?

אלעד2

New member
איש באמונתו יחיה-

לא היה לא נברא ואף משל לא היה. "וצדיק באמונתו יחיה". (חבקוק ב ד)

shellyland

New member
ואילו אני שמעתי

טורקי, טורקי... או לחילופין - להרוג פרה ולנוח.

shellyland

New member
אה... מותר גם להביא משפטי לימור?

לימור, האלילה המודרנית, האמא של הפוסט-פמיניסטיות, היא מוסד לשיבוש ביטויים. משפטי המחץ של לימור לדוגמא: > העם נקעה רגלו > אל תקפוץ פן תנפול > מתפקעים לי העשתונות > בום ועם הארץ > אם משקיעים בסוף נהנים מהספק > העץ לא גודל רחוק מהתפוח > כל יום בא כלב > אהוב היום כי מחר מי יידע דבר > לא דובים ולא ים > הראש של השועלים מסריח עוד יותר מהזנב של האריות > לשקר אין כנפיים > יצא מעז כבשה > יפה שתיקה אחת קודם > אבות אכלו בושם והילד מסריח מהראש > אין חכם הכובש את יצרו > הבא להשכים אותך - הרוג אותו > יש דברים בג´ו > ואהבת לרעך כמוך, ויפה שעה אחת קודם > מים שקטים הם שזורמים עמוק > לכל שעיר יש מכסה > נזק בלתי הפוך

shellyland

New member
ויש גם את "בור ועם הספר"

שאני לא זוכרת איפה שמעתי - גשש אולי? והיתה לי חברה שהיתה אומרת שהיא "בורה ועמת חוצלארץ" כי היא לא צברית.

shellyland

New member
../images/Emo32.gif לא ממש קשור, אבל

גם לא ממש לא קשור: קיבלתי לפני חצי דקה את הלינק הזה. והתווכחתי עם מי זה ששלח לי: האם בגין אמר שלא שואלים ג´נטלמן היכן בילה את הלילה, או שלא שואלים גבר נשוי היכן בילה את הלילה? באתר כתוב גבר נשוי, אבל לדעתי הם טועים. מי זוכר?

גרי רשף

New member
לא שואלים ג´נטלמן!../images/Emo22.gif

התקופה היתה תחילת 1982, ראש הממשלה בגין יצא לחופשה פטריוטית בנהריה והתגורר במלון קרלטון, באחד הלילות הוא נעלם מהמלון ויצא להיפגש עם באשיר ג´ומייל מנהיג הנוצרים בלבנון, וכשחזר וכתבת אחת שאלה אותו "איפה היית ומה עשית?" הוא ענה כפי שענה. כתב אחר ניצל את המומנטום וערך משאל בזק בקרב נשים מה דעתן על כך. אני זוכר שנעמי שמר וגאולה כהן הסכימו עם הג´נטלמן, ושולמית אלוני קצת פחות..

למעלה