ים שקט

י מ י ת 1

New member
ים שקט

בקר טיוב לכל המשכימים , הים כחול,רגוע ושקט. בענין הסיפור שספרתי אמש, אכן אפשר להתיחס אל הסיפור הזה מזויות שונות.גם הלן הזכירה את יעקב ורחל, אם כי כמובן שם היה משהו אחר, היום אנחנו מסתכלים על הדברים אחרת, אבל ההתלבטויות עדיין נשארות, עדיין אנחנו מחויבים לבחירות שלנו.גם אין להתעלם מגדלות רוחה ונפשה של הלן שלמעשה הקריבה את אשרה ואת עתידה למען אחותה , או למען המוסכמה, המסורת? יום יפה לכם. חשבו מחשבות חיוביות,

בת אל 7

New member
קשה לי להבין מתוך מה נובע יהצורך

לתת יחס מיוחד לבכור...יש עדות מסוימות שאצלן יחס מיוחד לבכור הוא מאד משמעותי. אני טוענת בזה שילד נולד בכור זה ענין של מקריות או מזל תקראו לו איך שאתם רוצים ..לדעתי הוא לא צריך שום עדפה מיוחדת הוא לא עשה שום דבר מיוחד כדי להולד בכור . ומה אשם זה שלא נולד בכור? למרות שאני יודעת שבמקורות נותנים משמעות רבה לבכור אינני מוצאת שום הצדקה לכך...זו דעתי.

erika6

New member
אני חושבת שבכל העדות היה ../images/Emo108.gif

מושרן ענין הנשואין, מי בא לפני מי בקהילות הדתיות והחילוניות. יש משמעות עדיין בענין, מבחינת כבוד לאחות הבחירה ועוד סיבות רבות. ילד ראשון הוא האושר בהתגלמותו בכל העדות, היכולת להגדיל את המשפחה ומה שציוו עלינו לעשות, פרו ורבו, בבחינת הדת. ואחרי הבכור כל ילד נוסף היא ברכה נוספת. לבכור יש תפקיד די קשה, הוא אמור ליטול חלק בגידול הילדים שבאים אחריו, לתת דוגמא נאותה לאחרים, ולפעמים לעזור בכלכלת הבית. אולי היום הדברים והחוקים התשתנו, אבל עדיין יש מרבדים לא מעטים שהכלל הזה קיים.

אריקה!!!! את חושבת נכון../images/Emo141.gif

אני קוראת לזה "מכת בכורות",,,רוב הבנים(ות) הבכורים שאני מכירה.. לפעמים מסכנים, להורים יש ציפיות גדולות מהילד ומלחיצים אותו,,כשבא ה שני? ההורים פחות בפאניקה..פעם כשהיו מביאים כמו בסרט נע,אני לא חושבת שזה היה כך,, אולי פשוט לא היה להם הרבה זמן.. נו ולי יש הרבה זמן לפטפט אה?

בת אל 7

New member
אריקה אם תגידי לי שהבכור יותר מבוגר

ובאופו טבעי הוא יותר עוזר בבית אבין זאת אך לא אבין למה כל הילדים אינם שווים? למה בכור צריך לקבל יותר כבוד? וכמו כן לקטן נותנים יותר תשומת לב מקובל עלי כשהוא עדין קטן, אך כאשר הוא גודל מדוע הוא צריך לקבל תמיד את יחס הקטן במשפחה__לדעתי כל הילדים שווים גדלו באותו רחם ויצאו באותה דרך.

בת אל 7

New member
כמו כן נדהמתי....ולא האמנתי

עד שנתקלתי במקרה הצפציפי שלי כאשר הורי נפטרו ..ובאנו לרבנות בקשר לירושה(היות ולא היתה צואה) ואנו 5 בנות ואח 1 נאמר לנו שם שהבן מקבל את כל הכסף ואם הוא רוצה מתחלק גם בין הבנות.במקרה שלנו אנו משפחה מאוחדת ולא היה ספק שאחי יתחלק עם כולנו. אך מה קורה כשבן אומר שאינו מוכן? זה נשמע לי כל כך מזעזע ...כולם שווים בנים בנות קטנים בכורים ואמצעים.

yaely2

New member
מנהל
צהריים טובים לכל באי הבית ../images/Emo24.gif

רק הגעתי... לשאלת בת אל. החוק בישראל הוא שכולם יורשים שווה בשווה, גבר ואישה ואפילו ילד וילדה. יש אנשים המעדיפים ללכת לבתי הדין הרבניים מסיבת חיסכון כלכלי ועוד. בבית הדין הרבני דנים לפי דין תורה. במידה והמתדיינים מקבלים את פסק הדין הרי זה תופס כמו בוררות מוסכמת. הדיינים עושים הכל כדי להביא את המצב לכך, שגם יענה על דרישת ההלכה וגם על החוק במדינה.
אתם מכירים את המושג "בת תחילה סימן יפה לבנים"? ובכן אומרים שהמקור שהשרה על יצירת הפתגם היה העדפת הבכור. לפי דין תורה הבכור יורש כפול מאחיו הזכרים. הדבר גרם הרבה פעמים להתמרמרות, לכן אמרו: אם יש בת תחילה זה טוב לבנים כי אין בכור ואין בעיות ירושה.בנות כמובן לא ירשו.

בת אל 7

New member
שלום יעלי ..נכון את צודקת אך דבר

זה נודע לנו רק אחרי שהיינו ברבנות, ואני מאמינה שיש עוד אנשים שלא יודעים זאת.. תודה על תשובתך.

erika6

New member
אני לא באותה דעה, בכור או ילד../images/Emo108.gif

תמיד ישאר בכור ובן או בת זקונים תמיד ישאר בן זקונים. לא חשוב באיזה גיל הסדר בכרונולוגי ישאר בכל עת. נכון שאחרי שנולד ילדים נוספים כל הילדים שווים בעיני ההורים מבחינת נתינה. למה יש פרבלגיה לילד בכור? כי הוא הגדול וצריך להיות דרך ארץ כלפיו. ככה חינכו אותנו וראיתי בזה רק יופי. לגבי ירושה זה ספור אחר. לפי הדת שלנו וגם של אחרים מגיע הכל לבנים. למה? גם בזה יש הגיון מסויים שהיום הוא לא קיים. הרבנות מפגרת אחרי הקידמה. במשפט האזרחי מגיע שווה בשווה, אלא עם כן ההורים השאירו צוואה וכתוב שם אחרת. לגבי נשואי בנות? אולי זה אמונה תפילה, אבל, לא פעם נתקלתי בסוגיה זו והאמונה התפלה עבדה. הקטנה התחתנה והגדולה נשארה רווקה עד היום הזה. מעבר לאמונה יש כח בדברים שאנחנו לא יודעים איך הם פועלים. אמונה או לא , הסתכלות של החברה או לא. קידמה, קידמה, אבל עם הקידמה יש עדיין דברים שהם יותר חזקים מאתנו

בת אל 7

New member
שלום אריקה, נכון שבכור הוא בכור

מכון שנולד ראשון__רק תסבירי לי בצורה הגיונית,מדוע צריך להתיחס אליו בדרך ארץ מעודפת מאשר שאר הילדים...ככה חנכו אותנו זה לא תשובה הגיונית יש דברים שחינכו אותי אך כאשר בגרתי..וראיתי שזה לא תואם את השקפתי יצאתי מזה. ואיזה יופי את רואה בזה שהוא צריך להיות מעודף אני מבינה שמעדיפים ילד על התנהגותו הטובה על היחס שהוא נותן לאחיו ולהוריו אך כך סתם במקרה שהוא נולד ראשון? לא מקובל עלי.

י מ י ת 1

New member
תגובה לסיפור

שלום לכלם, מענין מאד לאן הסיפור שספרתי כאן הוביל את הדיון, (רק בועז השובב ניסה לשבור את השורות) מה שמלמד שלכל סיפור, או עובדת חיים יש פנים רבות וכל אחד מתיחס לסיפור בהתאם לנסיון האישי שלו. כי תמיד אנחנו מתכנסים לדברים המוכרים לנו מתוך החוויות שלנו. וכך נוצר הגיוון בחיים. לאחרונה, בעיקר בקשר לסיוד של הבית שלי וההכרח להכין אותו לסיוד ולנקות ולסדר לאחר הסיוד, חשבתי ביני לביני מה מקום הילדים שלי בענין. העובדות הפשוטות הן ששני הבנים שלי גרים רחוק, ורק בתי חיה לידי, האם מוצדק להיעזר רק בה, ובחתני, שהם שניהם עובדים קשה ושעות ארוכות? בעובדה "ניצלתי" את העובדה שאחד מבני היה בבית כשבוע וחצי לפני הארוע, והחלטתי להיעזר בו אפילו שזה חייב אותי לחיות ימים רבים כמו במעברה, אבל העדפתי כך מאשר להטיל את כל העומס על בתי ומשפחתה. אני לא יודעת מה בתי מרגישה בענין זה, היא עוזרת לי כמיטב יכולתה, בחפץ לב, אז אולי זו בעיה שלי?

עמליה3

New member
סיפורך כסיפורי

כשאבי נפטר עברנו אותו הדבר. אנחנו שתי בנות ובן הבכור. פנינו לרבנות לחסוך רווח מעורכי הדין. הדיין שאל את אחי מדוע אתה מוותר על בכורתך?.אחי כמובן אמר שכך רצונו.(היתה לנו גם צוואה שהורי כתבו וחילקו הכל אחריהם שווה.אבל לצוואה שלנו שכח עורך הדין שכתב אותה לציין תאריך כך שהיא היתה פסולה.) לו אחי היה רוצה לרשת הכל היינו פונים לבית דין אזרחי שהיה מחלק שווה. הרבנות שלנו חייה עדיו בימי קדם. כסף לא שווה שיריבו עליו.

למעלה