ים השיבולים שמסביב

שרונהה

New member
ים השיבולים שמסביב

האיש שאני רוצה לדבר עליו הוא יצחק קינן. כי מרוקאים זה לא רק "מופלטה". יש הרבה מרוקאים שהטביעו חותמם בתרבות ובאמנות הארץ ישראלית. אחד מהם הוא יצחק קינן. אשמח אם תשתתפו בשירשור הזה ותביאו סיפורים על עוד אישים שתרמו למדינה הזו בכל התחומים. יצחק קינן הוא משורר מרוקאי, היה ראש מועצת בית שאן, היה מנכ"ל אומנות לעם, ניהל את ביה''ס גלבוע וחינך מאות מתלמידי בית שאן. ואם לא ידעתם, אז שתדעו: הוא כתב שירים לגבעטרון, שירים אשר הטביעו חותם בארצישראליות והינם נכס צאן ברזל, מבין שיריו המפורסמים יותר הם: "ים השיבולים" ו"עמק שלי". ביום העצמאות ה 59 למדינת ישראל ניתן פרס ישראל לגבעטרון השרה את שיריו של קינן. ים השיבולים/ מאת יצחק קינן ים השיבולים שמסביב על גליו לשוט יצא הרוח. אלף חיוכים אלי שלח האביב, שמש חביבה יצאה לשוח. על המיתרים המפיקים צלילי זהב, הם המזמרים אל מול התכלת. אלף מלאכים השרים שלום לסתיו, נושקים ומלטפים פצעי שלכת. לה לה לה... גם האהבות באור נפלא, שוב פורחות כולן בשדות הזמר, אלף חיוכים שלוחים אלייך, ילדה זר שירים קטף לך משורר. יש אומרים: "נפלא הוא ריחן של אהבות". יש אומרים: "אורן הוא ים של זיו". אלף ציפורים לקולך שיר מזמרות, יפית כה ילדתי מן האביב. לה לה לה... ים השיבולים, אלף חיוכים, אלף מלאכים.

שרונהה

New member
עמק שלי

והנה המילים של השיר "עמק שלי" שכתב יצחק קינן לגבעטרון: עמק שלי/ מאת יצחק קינן גלעד מחזר אחר הירדן, גלבוע מביט ורוטן. כוכב הרוחות מאיר לילותיו, נושבות אגדות בשדותיו. ירח אסף אורו המכסיף, כוכב רק אחד לא הכזיב. ילד קטן בפתח מקלט מביט אל הרי הגלעד. עמק האש, עמק הדם, זמר הקרב עוד לא נדם. עמק יפה, עמק שלי, יקרת לי, עמק שלי. העמק דרוך עם רדת הליל, אי שם כבר מקלע מילל. אל עלטה נובחות מרגמות פוצעות הן דממה ושדות. גלעד מחזר אחר הירדן, גלבוע הגא מר רוטן. רוחות הנושקות עם ליל לסלעיו, שרות שוב את זמר הקרב. עמק האש, עמק הדם... נושמת העיר אבק חלומות עם נחל ותל וחומות. מי שם דוהר חולף לו ביעף? יוצא שוב המלך לקרב. השחר עולה, לעמק ניגר, המלך חזר אל ההר. גלבוע שלי - נשבעתי: מחר תרווה רוב טל ומטר. עמק האש, עמק הדם...

משמח את הלב עם הרבה הערצה לאיש

שרונה יקרה - תודה !!!!! שבת שלום ומבורך בברכה -יפה בנוז

שרונה ברוך שובך מהכפור.

את שואלת ומבקשת לכתוב אודות תרומתה של יהדות מרוקו, אם לפני הקמת המדינה ואם גם לאחריה. נושא רחב ביותר שקצרה היריעה מלהכיל את כל מעשיהם הנפלאים, אם בבניית הארץ, יישובה, הפרחתה, חכמיה, ואנשי אקדמיה שתרומתם ענקית היא. במידה ותמקדי את שאלתך לפרק זמן מסוים, אשמח מאוד, להביא מן הכתובים, אשר התפרסמו אך לצערי הרב אינם זוכים להתייחסות הראוייה להם. שבת שלום. אלי פילו

שרונהה

New member
ברוך הנמצא אלי

אני מתכוונת לתקופה של אחרי הקמת המדינה ולתרומתם של אישים שתרמו להתפתחותה בכל התחומים. אני בטוחה שהרבה מבין הצופים שלנו, כשהם שרים את "ים השיבולים", או את "עמק שלי" בערבי שירה בציבור, לא יודעים שמרוקאי מבית שאן כתב אותם ושהם הפכו לקלאסיקה של שירי "ארץ ישראל היפה והטובה". הדברים האלה מוצנעים משום מה והרבה מנכסים את השירים האלה לתנועה הקיבוצית ולגבעטרון למשל. לא מספיק מדגישים מי כתב את השירים הללו.

Falcor

New member
אצלינו לא נותנים קרדיט לאף אחד

כל הזמן מחפשים את הכוכב הבא..

למעלה