יללתה של סלחיה

יללתה של סלחיה

הליה קראתי בספרו של משה סלמלנסקי (חוג'ה מוסה) את הסיפור הזה ולא יכולתי לנוח עד שכתבתי לכם אותו. הספר מופיע בכרך השני של הספר בני ערב (ישנם שני כרכים) הספר יצא לראשונה בשנת תש"ה ומהדורה שניה שלו יצאה בשנת: תשכ"ד. אגב, שמעתי אומרים שחוג'ה מוסה הוא דודו של הסופר ס. יזהר, אלא הוא יזהר סמילנסקי. תהנו לכם.

יללתה...מקסים!../images/Emo140.gif

היי בס בבלון. ב ר א ו ו!!! וואלאהי אחל'ה סיפור של אהבה. חן חן פרי גן העדן

love lev

New member
אני לא רוצה להשמע חסודה, כי אני..

באמת לא, אבל מפריע לי מאד בסיפור הבגידה שלה. כמעט הייתי אומרת שמגיע לה, אלמלא היה מעורב פה פרי בטנה שהוא לא אשם. היא לא היתה צריכה להפגש עם הארוס לשעבר, היתה צריכה לספר לבעלה. תמיד אמרתי שאמת טיבה להתגלות. מה דעתכם?

אין מקשים על הדרשן

חז"ל למדונו דבר חשוב: "אין מקשים על הדרשן" רבות, ניסיתי להבין זאת, וככל שהתבגרתי כך הבנתי זאת יותר. אנסה להבהיר מה אני מבין כעת: אין מקשים על הדרשן - כי הדרשן אינו עוסק באמת. הדרשן בונה סיפור בונה עולם בונה מציאות ואין כלל חשיבות אם זה נכון או לא נכון. זה הסיפור. ברגע שאנו מקשים על הדרשן אנו מפוררים את המתח הנבנה בסיפור........... לסיפור חיים משלו כך גם למדרש....... וכל קושיה או שאלה מטבעה מפוררת זאת. מה שאין כן, כאשר דנים בענייני הלכות וכציד לנהוג - שם מדקדקים קלה כבחמורה. אז אין חשיבות למה היא עשתה זאת - כמו שאין חשיבות למה הארוס בה אחרי כל כך הרבה זמן - וכמו שאין חשיבות למה החתן לא מקשיב לחותנו.... כל תשובה על כל אחת מהשאלות תפורר את הסיפור... מקווה שאיני מקשה עלייך

love lev

New member
כל מילה בסלע, אבל אני למשל לא יכולה

להעביר סיפור כזה מבחינה מוסרית. אבל זה בעיה שלי. הרי כבר דנו אם אפשר לספר כל סיפור, גם אם אתה לא מרגיש נוח איתו. אם לך אין בעיה לספר אותו בפני קהל זה בסדר.

למעלה