ילידת המאה שעברה

ילידת המאה שעברה

אילו תופעות מתמטיות לא הוכחו? איך אפשר להוכיח תופעה? מוכיחים תיאוריה, לא תופעה? מה את בכלל יודעת על מתמטיקה? עם יד על הלב - את בכלל סיימת חמש יחידות מתמטיקה? ומה זאת אומרת "אנשים מאמינים להוכחות מתמטיות"? את מפגרת? ובכלל, *את* היא שלא מבינה את ההוכחות המתמטיות הנ"ל. ומתי בפעם האחרונה הנחית את חייך לפי תיאוריה מתמטית זו או אחרת?

Dorfl

New member
אני רוצה לציין

שאני זה שהכתיב את ההודעה הזו (אבל לא את זו על המזרחיים).

ברור

אבל אתה הוא זה שאמר לי אותו. נ.ב: הוא נמצא על ידי בזמן שכתבתי את ההודעות הקודמות על שמו - פשוט הייתי אצלו ושכחתי להחליף משתמש.

כן. תודה.

כמה שנים לא עסקתי בזה, אז למרות שמתמטיקה הייתה הבעיה האחרונה שלי, אני לא יכולה להתווכח איתך על זה. לא זוכרת דוגמאות, ואין לי כח להיכנס לזה. אני ממש לא בקטע של זה. בכל אופן, ממה שזכור לי מלימודי, לימדו אותי שיש כל מיני השערות.. אך עדיין לא הצליחו להוכיח כל מיני תופעות. אני מדברת על תופעות. ולמורים שלי היו תארים לא רעים. אל תבקש דוגמאות, כי אין לי מושג. אני ממש לא זוכרת. אנשים מאמינים להוכחות: לדוגמא: כשאדם לומד מתמטיקה, הוא חייב להאמין לאקסיומות. מה למה? כי לא כל אקסיומה ניתן להסביר לו. מה הקשר בין החיים שלי לתיאוריות מתמטיות? לא הבנתי את הקשרו של המשפט הזה.. אתה מנחה את חייך לפי תיאוריות מתמטיות? ומה אם הן לא נכונות? בכלל לא היה ברור לי הענין הזה. מצטערת.

yontz

New member
למען הדיוק

אני משער שהיא התכוונה למשפטים במתמטיקה שלא הצליחו להוכיח פורמלית(ואכן יש כאלה), אבל לא הצליחו גם להפריך אותם(למשל לא הצליחו למצוא דוגמא נגדית שתשלול את המשפט). כך שמבחינה מתמטית לא ניתן להשתמש במשפטים אלו להוכחת משפטים אחרים(כי זה ייצור מגדל קלפים שעלול להתמוטט) אבל ניתן להשתמש בהם לאפליקציות חישוביות. בשעה זו של הלילה אני לא מצליח להזכר בשמות משפטים אלה, אבל אם תרצה אמליץ לך על איזה ספר שמספר על תולדות המתמטיקה(שגם בשמו אני לא מצליח להזכר כרגע...) שם מסופר בין היתר גם על זה(ולא צריך ידע מתמטי בשביל לקרוא אותו).

למעלה