ילד תינוקי ודחוי.

מירב 007

New member
ילד תינוקי ודחוי.

אני מורה בכיתה ב'- הילדים עולים לכיתה ג'. בכתתי ילד מאד נבון , יצירתי , צייר בחסד , בעל יכולות טובות מאד בכל המקצועות . ההתנהגות שלו אבל מאד מאד תינוקית כל דבר הוא לא רוצה לפעמים נשכב על הריצפה כשמשהו מעצבן אותו, מדבר כמו תינוק. רב כל הזמן עם חברים , לא מסוגל לותר על כלום. הוא ממש מזגיר לי בהתנהגות ילד בגיל 3-4. הילדים בכיתה לא רוצים לשחק איתו . הם נותנים לו שוב ושוב הזמנויות אבל הוא ממש יך בהתנהגות שלו שלא מאפשרת להם ליצור איתו קשר. אני מרגישה שאני לא מסוגלת לעזור לו כי ההתנהגות שלו באמת מרגיזה ולא מאפשרת לו ליצור חברויות. איך בכל זאת אפשר לעזור לילד כזה?

sharpantie

New member
שלום למירב, אני חושב שטיפול ועזרה

בילד עם בעיות כמו שאת מתארת, זה תיק גדול מדי למורה מחנכת. אם נראה לך שהילד בעייתי האם אי אפשר לערב את יועצת בית הספר ?. מה עם ההורים שלו ? הם בודאי מודעים לבעיה, האם לא שוחחת אתם על כך? אולי כדאי להפנות את הילד יחד עם הוריו לשירות הפסיכולוגי של העיריה ? לי נראה שדרושה כאן התערבות מקצועית .

עפרי 001

New member
שאלה לי אלייך

את שוחחת עם התלמיד? ניסית להסביר לו במה התנהגותו דוחה ילדים אחרים?

גרא.

New member
מירב007,מספר שאלות לפני שנחשוב

איך לעזור לילד הזה.מה הגיל המדוייק שלו,האםנולד בתחילת השנה, באמצעה,או בסופה? שאלה שנייה,האם התנהגותו בכתה, ובבית הספר דומה גם בבית? או שרק בבית הספר, התנהגותו ילדותית/תינוקית? לבסוף,תארת איך הילדים מגיבים להתנהגותו..אבל חסרה לי ההתייחסות שלך אליה.

מירב 007

New member
הוא נולד בחודש מאי

לגבי השאלה השניה קשה לי לענות עליה אבל הוא הילד הקטן במשפחה. אני מנסה להעצים את הדברים שבהם הוא מוכשר לדוגמא יש לו יכולת ציור מדהימה אז לעיתים כשאני מלמדת הוא מצייר את הנושא על הלוח. אני משבחת אותו כשהוא מתנהג בבגרות. במקרים בהם הוא נשכב על הריצפה ודורש כל מיני דברים אני משתדלת להתעלם ואם זה מאד מפריע אני נגשת ומדברת בשקט . שוחחתי עמו מספר פעמים על החשיבות של ויתור ומשחק הוגן אבל התגובות שלו הן ,שוב מאד תינוקיות, תמיד הוא אומר "אני רוצה עכשיו" " הוא התחיל" . או משיכת כתפיים בתנועת לא רוצה ואי שיתוף פעולה. הוא מאד אומלל כי ילדים ממש לא רוצים לשחק איתו. כשהוא הולך לימי הולדת או לחבר זה תמיד נגמר בבכי ובמריבה. המצב הגיע לידי כך שהורים אוסרים על הילדים שלהם לשחק איתו. אני רוצה לציין שהוא לא ילד אלים. אני יודעת שבגן הילדים היו לו בעיות התנהגות והוא הועבר גן.

גרא.

New member
מירב 007,הילד הקטן במשפחה,

עשוי להיות השני, או האחרון מבין 8 ילדים..ויש לכך חשיבות מבחינת התייחסות המשפחה אליו.בכל מקרה,את אינך יכולה להתעלם ממה שקורה עם הילד במשפחתו...אם הוא מאד מפונק, אם הוריו מוותרים לו מהר מדי על דרישות שהם מציבים לו, אם הוריו ממהרים לעשות כרצונו כאשר הוא תובע במפגיע עכשיו!!, אם הוריו מאפשרים לו לא לקחת אחריות..עם זה הוא בא לכתה,וכך הוא מתנהג, מכיוון שאינו יודע להתנהג אחרת..ולכן גם ברור כי כל עוד לא יהיה שינוי בהתנהגותו, בעיקר ביחס ההורים אליה בבית..הוא גם ישנה את תגובותיו בגן.יתכן שההנחה שלי אינה נכונה, והוא ילד נהדר בבית, ממושבע ובוגר..אבל ה פשוט לא סביר. לכן לפני כל נסיון שלך להתמודד עם התנהגותו בכתה..את פשוט חייבת לעשות ביקור בית, לשוחח עם הוריו. להקשיב, להבין, וכנראה גם להנחות אותם..בין לבין, ממליץ לך לקרוא את הספר " אינטליגנציה רגשית לילדים"..של ד"ר לורנס שפירו.

מירב 007

New member
גרא תודה , כמובן שאין לי ספק שהוא

לא מגיע הביתה ומיד הופך להיות בוגר וממושמע. אבל בבית הוא הקטן מבין אחים מאד גדולים ולכן כולם נוטים להתנהג אליו כאל תינוק. תודה על הרעיונות וההמלצה על הספר.

למעלה