ילד שנפצע בתאונה

סטיוויה

New member
ילד שנפצע בתאונה

שלום רב, ביקרנו בספא עם בריכה. בני בן השש יצא מן הבריכה ובגלל ברגים חלודים שיצאו מקירות הברכה(תחת המים, אי אפשר היה לראות אותם חשופים) נחתך בכף רגלו בצורה די חמורה. מכיוון שאנחנו לא אנשים לחוצים,אני יודעת לטפל בפציעות באופן עצמאי ומכיוון שסמכנו על חוות הדעת של החובש במקום,לא לקחנו אותו לבי'ח.בקיצור,לא נהגנו בשום צורה שעלולה להפוך את המקרה ליותר חמור ממה שהוא כבר היה. נגרמה לו ולנו עגמת נפש גדולה. פצע גדול,הבילוי המשפחתי נהרס,אף אחד במקום לא טרח לעזור לנו,לדאוג למקום מוצל ושקט עבורו. מנהלת המקום אף האשימה אותו בפציעה. הוא נאלץ לוותר על ארוע ספורטיבי שחיכה לו בשבוע הבא. שאלתי היא מהו הדין לגבי מקרה שכזה? האם לערב את הביטוח של המקום בתאונה הזו? האם נדרש נזק בסדר גודל מסויים בכדי לקבל פיצוי על מקרה שכזה? תודה רבה!

תשובה:

השאלה הגדולה היא - מהו הנזק שנגרם לבנך? את מניחה ובצדק שלספא יש ביטוח. השאלה אם לתבוע את הביטוח שלהם - תלויה בך ותלויית נזק. בסופו של דבר, בלי לראות מסמכים ובמיוחד רפואיים - לא ניתן לענות על שאלותייך. בכל מקרה, אני ממליץ לתעד כל מסמך רפואי וכל הוצאה שנגרמה בעטייה של התאונה. החלמה מהירה, עו"ד אביעד מנשה.

סטיוויה

New member
תודה לך על תשובתך,לגבי הנזק

עד כה הנזק בעיקר ריגשי; חוויה מפחידה,כאב,לא יכול להשתתף בפעילויות שדורשות מאמץ של הרגליים. מכיוון שבדיוק חוסן נגד טטנוס לא לקחתי אותו לחיסון נוסף ומכיוון שגישת חיינו היא מינימום ביקורים אצל רופאים,כך נהגנו גם הפעם. אנחנו לא מחפשים להתעשר מהמקרה הזה ותודה לאל שהילד בריא. אנחנו רק מנסים להבין מה סדר הגדול של פיצוי במקרה כזה,אם בכלל.

תשובה:

המטרה של דיני הנזיקין היא לנסות ולהשיב את המצב לקדמותו, ולכן אם לא נגרם נזק לבנך - אין מה לפצותו. אבל זה לא המקרה, את בעצמך מציינת שהוא נחתך וכו, אך אין לך תיעוד על כך. אני מציע שתצרי קשר עם עו"ד שמתמחה בתחום. עו"ד אביעד מנשה.

Andrei D

New member
פציעה של ילד

כפי שציין קודמי - חשוב לדעת אם כתוצאה מהפציעה נגרם לילד נזק המקנה נכות. אם התאונה קרתה עכשיו, הרי מוקדם לדון בשאלת הנזק לילד. תפנו לעורך דין עם כל המסמכים שברשותכם על מנת לפתוח תיק. בעוד שנה, לערך, תבדקו מה המצב. אם הילד יסבול ממשהו, תוותר לו צלקת וכד' - תפעלו בעניין זה. אם הכל בסדר - תגידו תודה לאל ותשכחו מהעניין

eiditr40

New member
במקום לחוש לעזרה..

מאשימים בפציעה. חמור מאוד התנהגות מקולקלת ביסודה. אני לא הייתי נחה על זרי הדפנה, להפך הייתי לוקחת ייעוץ מעורך דין טוב הן בהקשר לפציעה והן לגרימת עוגמת נפש הן להורים והן לילד. או לחלופין לשכור חוקר פרטי שיתשאל לגבי ארועים אחרים כדי לבדוק האם מדובר בתופעה או בלחץ של המנהלת ל"רגל" פציעתו של ילדך.

למעלה