ילד שמחטט באף

נטעלי6

New member
ילד שמחטט באף

יש לי ילד בן 4, חכם ומקסים, חברותי ורגיש אך...מחטט באפו. ואם יורשה לי לתאר במדויק: מלקק את אצבעו, מחדיר לאפו, מלקק אותה שוב, וחוזר חלילה. הוא עושה זאת כל הזמן. ניסינו, בעלי ואני, להעיר לו בצורה יפה ולהסביר לו שזה לא מנומס, אך ללא הועיל. הוא פשוט מנסה לסובב את הראש ולעשות זאת כשאנחנו "לא רואים". לי זה נראה שהוא עושה זאת על מנת להרגע: לפני כשנה נולד לו אח, ובשנה הזו הוא הספיק גם להפרד מהטיטול וגם מהמוצץ. איך לעזור לו להפטר מההרגל הזה? אילו תחליפים אני יכולה להציע לו באותו הרגע? ניסינו ואמרנו לו שבכל פעם שמתחשק לו לחטט באף, שייקח ממחטה וייקנח את האף אך זה לא עזר... האם כדאי לדבר איתו או לעזוב אותו לנפשו וזה יעבור לבד? אנחנו אובדי עצות, תודה.

GnarledCynic

New member
חיטוט באף

השאלה שלי היא אם הוא מבין מה זה להיות מנומס. אולי אפשר להכניס את כל הדבר הזה לקונטקסט יותר ברור. הייתי מסבירה לו שהפעולה עצמה לא חיובית כי הנזלת לא נקייה וזה לא בריא להכניס את זה לפה, ומתוך כך מגיעה גם לזה שהסביבה לא אוהבת לראות את זה. אפשר לתת לו תחושה שהגמילה מההרגל היא ממש מתוך התחשבות בחברים סביבו (היי, ערך נוסף). וכמו גמילה מחיתולים ומוצץ, לעודד אותו, לתת לו תגמולים כשהוא מצליח להשתמש בממחטה במקום לחטט עם האצבע וכו'. כדאי גם לגזוז את ציפורניו. אני מאמינה שכן כדאי להמשיך לעסוק בזה, כדי לדאוג שזה לא ימשיך בגילאים יותר מאוחרים ויצור בעיות חברתיות, אבל בצורה שלא תגרום לו להרגיש שהוא לא בסדר. אולי אפשר גם להסביר שכולם, גם אמא ואבא, מחטטים באף לפעמים, אבל משתדלים מאוד לא לעשות את זה כי זה לא בריא, לא נעים לסביבה וכו', ואז להפוך את זה למעין פרוייקט משותף של הימנעות מחיטוט באף..

הרגל נעשה טבע שני

האמת שזה נשמע כמו משהו שמרגיע אותו ואז אין לו יחס להערות שלכם, אפשר להבטיח מתנה, לעשות טבלה על המקרר של ימים שהצליח לא לחטט, שיהיה לו כאתגר, כי למה שיפסיק לעשות משהו כזה? בשבילכם? הוא לא מוצא רווח וצריך למצוא לו כזה וכדי לעזור לו להצליח במשימה אפשר לשים לו פעמון כמו צמיד על היד ולהגיד לו לשזה יזכיר לו כל פעם שהוא מקרב את האצבע לאף. בקיצור תמצאי רווח!

Rinat 789

New member
אל דאגה. גם בתי התמכרה ונגמלה

זה קרה לה דווקא במהלך השנה, כשהייתה בלחץ מילדים שהטרידו אותה, אבל מאז שרשמתי אותה לחוג, היא כבר לא עושה זאת אני בעד לקחת אותו לפעילות חברתית, כזו שהוא נמשך אליה ביחד עם עוד ילדים בני גילו

למעלה