ילד שמחטט באף

נטעלי6

New member
ילד שמחטט באף

שלום רב, יש לי ילד בן 4, חכם ומקסים, חברותי ורגיש אך...מחטט באפו. ואם יורשה לי לתאר במדויק: מלקק את אצבעו, מחדיר לאפו, מלקק אותה שוב, וחוזר חלילה. הוא עושה זאת כל הזמן. ניסינו, בעלי ואני, להעיר לו בצורה יפה ולהסביר לו שזה לא מנומס, אך ללא הועיל. הוא פשוט מנסה לסובב את הראש ולעשות זאת כשאנחנו "לא רואים". לי זה נראה שהוא עושה זאת על מנת להרגע: לפני כשנה נולד לו אח, ובשנה הזו הוא הספיק גם להפרד מהטיטול וגם מהמוצץ. איך לעזור לו להפטר מההרגל הזה? אילו תחליפים אני יכולה להציע לו באותו הרגע? ניסינו ואמרנו לו שבכל פעם שמתחשק לו לחטט באף, שייקח ממחטה וייקנח את האף אך זה לא עזר... האם כדאי לדבר איתו או לעזוב אותו לנפשו וזה יעבור לבד? אנחנו אובדי עצות, תודה.

sha na na revol

New member
האם יש לו גודש במקרה../images/Emo35.gif

האם האף שלו יבש
... כי במקרה הזה כשאומרים להוציא עם ממחטה, זה באמת לא עוזר. אולי יש משהו נקודתי כמו גושים שגורמים לו לחטט באף. וזה גורם גם לבעיות נשימתיות וזה מאוד לא נעים. יכול להיות במקרה שזה המקרה
אני מאוד אשמח אם קלעתי, כי אני זוכר התחושה כילד.

נטלי 1991

New member
אני יודעת שזה אכזרי ..

ואולי גם אסור .. אבל תנסי להשים לי טיפה פלפל על האצבע ואז כשהוא ילקק אותה יהיה לו חריף .. פעם פעמיים ואז הוא יפסיק ..

גרא.

New member
נטעלי6,הנוהג של ילדים לא מעטים,לחטט באף,נגרם

ממש כפי שתארת בדברייך.הילד פתח לו הרגל המאפשר לו להרגע,וזה בלא להבין את התחושה הלא נוחה שהוא ,גורם בהתנהגות הזו בסביבת אנשים.ההתייחסות שלכם ההורים,אינה כפי שהוצע לשים לו פלפל על האצבע,מה שעלול גם לגרום לו לנזק,אלא לפעול בדרכי נועם,לא נזיפות,וודאי לא עונשים,אלא להסביר לו שמה שהוא עושה לא נעים לאנשים בסביבתו,ולכן זה לא רצוי.אם הוא חש שהוא מוכרח לעשות את זה,יתכבד ויכנס לחדרו,או יחפש להיות לבד.אפשר לחזק את ההסבר,בגישה של ספרוטראפיה,כלומר שמוש בספור שבו הגבור עושה את אותה התנהגות ולומד דרך ההסבר שהיא אינה רצוייה.יתכן שתוכלי למצוא ספור מתאים בכתביו של פרופ' אדיר כהן,המתמחה בנושא אולי באנטלוגיה שלו "להפליג עם כוכב".יתכן שיש ספור כזה של סופר אחר,אפשר לבדוק בחנויות הספרים.אם אין אפשר גם לכתוב לבד ספור.לילדים קל יותר להבין נושא שהם מתמודדים בו,בדרך של השלכה,כלומר התייחסות, לילד אחר,ולא ישירות אליהם.בנוסף,אם וכאשר הוא מתחיל בהתנהגות הזו,רצוי להציע לו פעילות חליפית,משחק יצירה,ציור אוכל דבר שהוא אוהב לעשות.בכל מקרה,אין להשתמש ברעיון הפלפל על האצבעות.מה שישים לפעמים בכדי לגמול ילד ממציצת אצבע,לא מתאים כאן.

למעלה