ילד שלישי

עפרה 06

New member
ילד שלישי

יש לנו בן עם טורט בן 8, ובת בת 5 שטרם אובחנה ואיננו יודעים עדיין אם כן ואם לאו. מעוניינים להכנס שוב להריון. האם ניתן לכוון שזאת תהיה בת מכיוון שהסיכויים לטורט אצל בן גבוהים פי 3-4 מאלו של בת? אשמח לקבל פרטים בעניין זה.

שביק

New member
ערב טוב עפרה. השאלה מורכבת מאד

כלומר התשובות הן המורכבות כאן. בכל זאת אנסה לענות חלקית בלבד. אצל הגניקולוג ניתן להתיעץ בהחלט בנוגע להריון אשר רצוי בו, מסיבות גנטיקאיות, בת במקום בן. רצוי להתיעץ עם רופא גנטיקאי מקופ"ח או אחר ולקבל המלצה מתאימה במקרה שהוא אכן ימצא לנכון לכוון הריון ממין רצוי. יש לכך תקדימים, אם כי לא רבים. הבעיה הנוספת היא: שלא ניתן להבטיח שגם הבת שתיוולד תהיה "חפה" מכל גן לטוראט. מאחלת בהצלחה רבה. אם יש שאלות נוספות שלחי לי מסר. משביק

יש דרכים לכוון לבת

תיכנסי לאתר של באופן טבעי www.beofen-tv.co.il ותחפשי דף בשם איך ללדת בנות, לפי מנוע החיפוש שם. יש המון המון עצות, טיפים, טריקים מכל הכיוונים האפשריים.

רק הערה קטנה ... ../images/Emo26.gif

מהכרות טובה מאוד עם מחלקת הגנטיקה של ב"ח איכילוב, משרד הבריאות אוסר באופן מוחלט לרופאים לקבוע את מין העובר (במקרים של הפריות למנהם.) זו פשוט הוראה ברורה שלהם ואף רופא לא יעשה זאת. צריך לעבור ועדה רפואית מאוד מורכבת כדי לקבל אישור בכל זאת (למשל אם למשפחה יש 4 ילדים מאותו מן). אבל, כמו ששביק ציינה. בכל כלל יש יוצאים מהכלל ואכן יש תקדימים אבל הם מאוד נדירים ..

שביק

New member
בקר טוב, אכן יש לעבור וועדה רפואית.

לכן ציינתי שיש לפנות לגניקולוג ולגנטיקאי. עם ההמלצות המתאימות, והסבות המתאימות, ניתן לגשת לוועדה רפואית אשר תחליט אם לאשר או לשלול את הפעולה הנ"ל. אגב, בתל השומר גם ישנה וועדה אשר יושבת לצורך כך. בהצלחה!!! משביק

יש לקחת בחשבון עוד משהו...

נניח שהועדה תאשר (וזה הגיוני, אגב, כי זה מסיבה רפואית). חשוב לקחת בחשבון שילדים שנוצרו מהפריית מבחנה חשופים הרבה יותר לכלמיניי ליקויים, תסמונות ושאר חולירות. זה יכול להיות הרבה יותר נורא מטוראט. הסיבה המשוערת היא, שבהפרייה רגילה הזרעונים הכי "טובים" ישיגו את חבריהם במירוץ ויפרו את הביצית, בעוד שבהפריית מבחנה נוטלים באופן מקרי זרעון (שיש סיכוי שהוא פגום, ובהפריה רגילה לא היה מצליח להפרות), ומחדירים לביצית. כלומר: ההתערבות הרפואית בתהליך נותנת לזרעונים הפגומים והדפוקים הזדמנות גדולה יותר מאשר זו שיש להם בהפריה "רגילה".

שביק

New member
צולןלת יקירה, הכוונה לא להפריית

מבחנה רגילה של מטרת פוריות. כאן התהליך הוא אחר. "מנפים" את הזרעונים, בוררים ובוחרים במין מסויים - זכר או נקבה על-פי הרצון. ודואגים לגנים עד כמה שאפשר "חפים" מהגן הבלתי רצוי. זה תהליך די מסובך, יקר מאד, ונמשך תקופה לא קצרה בכלל. שוב בהצלחה רבה!!

yakovs

New member
אם יורשה לי...

אני מציע לא להתערב באופן מלאכותי, עם כל הכבוד למדע, ולתת לבורא העולם את הקרדיט שמגיע לו. נדמה לי שבדרך כלל הוא יודע מה שהוא עושה.

שביק

New member
יעקב ידידי, עם כל הכבוד לבורא עולם,

ויש כבוד רב, בזכות הטכנולוגיה המתקדמת ניתן היום לבחור את מין הילוד על-פי הגנטיקה והצרכים הקיימים. לדוגמא: אצל אחת ממכרותי, בה יש שתי בנות ובן, הבן הוא חירש לחלוטין מסיבה גנטית. בעיה ששם תוקפת רק בנים. לכן, הורי הילדים, מנסים להרות בדרך זאת ולהביא בת ע"מ למנוע סיכוי שיוולד בן זכר חירש.

yakovs

New member
באמת קטונתי. אבל אני לא אומר

שאין מקרים מיוחדים שבהם צריך כן להתערב כדי למצוא פתרון לבעיות קשות כמו זו שתיארת. אך הרגע שניפתח הפתח להתערבות, מי יגיד לנו איפה הגבול? ואיך נתמודד עם כל אלו שחושבים שמותר להם לקבוע בעצמם את מין התינוק? ועם כל אלה שמחליטים כל מיני החלטות הרות גורל שהם בפירוש התערבות בסדרי הטבע שלא אנחנו אדונים להם? נדמה לי שיש הרבה כאלו.

שביק

New member
טוב שיש אפשרויות. צריך למצוא את

הקו הדק ולזהות אותו. ולחכמים הפתרונות.

לשיטתך, יעקב, אם בורא עולם היה

רוצה שנישאר נבערים מדעת , האם לא כך היה ? ואם בכל זאת החכמנו ואנחנו משתמשים בידע הזה , אולי זה בכל זאת רצונו של בורא עולם ? נראה לי שהכל תלוי בנקודת ההשקפה......

שביק יקירתי, יש לך טעות...

אמנם מנפים החוצה את הזכרים, אבל חוצמזה התהליך הוא אותו תהליך. כלומר: תתקבל הפריית מבחנה של זרעונים מסוג XX (נקבה), אולם בניגוד להפריה בדרך הטבע, בה לזרעונים המוצלחים יותר יש יותר סיכוי "להשיג במירוץ לביצית", בהפריה זו יילקח באופן מקרי זרעון XX כלשהו ויוחדר לתוך ביצית, ויש (לצערנו) הרבה יותר סיכוי להפרות ע"י זרע עם "דפקטים", שבכלל לא היה לו סיכוי להפרות את הביצית בהפריה "רגילה".

מסכימה עם יעקב וצוללת - ראו../images/Emo124.gif

ממצאי מחקר שפורסם לאחרונה "המחיר של הפריה חוץ-גופית" - ממנו עולה, כי תינוקות שנולדו ב"הפריית מבחנה" נמצאים בסיכון גדול פי 2 למות בלידה או להיוולד עם מומים. החוקרים גילו שבתינוקות שנולדו בעזרת הפריה חוץ-גופית גנים הקשורים לוויסות הגדילה "הוטבעו" שלא כהלכה - כלומר, עותק של הגן מאחד ההורים היה פעיל בזמן שהיה צריך להיות לא פעיל. וחוץ מזה - מי אמר שאנחנו מבקשים עולם בלי טוראטניקים, היפראקטיבים ולקויי למידה - מבחינתי, זה יהיה עולם מה זה אפור ומשעמם...

../images/Emo26.gifלעומת זאת - חוקרים אחרים קצת

יותר אופטימים... ראו ממצאי מחקר שמצא, כי תאומים וילודים יחידים שנולדו אחרי טיפולי פוריות אינם נמצאים בסיכון מוגבר לתחלואה נוירולוגית בהשוואה לתאומים שנולדו בהריון טבעי. המחקר החדש שמתבסס על רישומים כלל עולמיים לא מצא כל גידול בסיכון לבעיות נוירולוגיות בקרב ילדים שנולדו לאחר טיפולי פוריות. הדבר נכון הן לגבי תאומים והן ללידת יחידים, בהשוואה ללידת תאומים טבעיות. הסיכון נראה דומה גם עבור ילודים שאמם עברה הזרעה בהשוואה להפרייה חוץ גופית.

למעלה