ילד שלא רוצה לישון

קרן בי

New member
ילד שלא רוצה לישון

יש לי בן בן שנה שמתעורר פעמים רבות במשך הלילה (יותר מ 10),בדרך כלל לא קשור לרעב. הוא מתקשה להרדם ומתעורר שוב כעבור זמן קצר. מדובר בילד בריא בעל התפתחות תקינה.לאן כדאי לפנות כדי להתייעץ ?

האם שעות השינה שלו תקינות?

כוונתי היא האם קורה מצב שהילד ישן בצהריים הרבה שעות? שאלה שניה, האם הילד היפרקטיבי באופן כללי?

0 אור 0

New member
לעתים קרובות זה עניין של הרגל

הבת הקטנה שלי התעוררה עד גיל שנה וחצי כמה פעמים בלילה, ומכיוון שאני גם בהריון לא ממש ישנתי (הריון קשה), הגעתי לשלבים של סף התמוטטות. בגיל שנה וחצי הודעתי לבן זוגי שזהו. אני לא קמה יותר בלילה, כי אני מפורקת לגמרי - אחרי כמה לילות של אבא, היא התחילה לישון כמו מלאך. כנראה שלראות את אמא זה היה איזשהו רפלקס של לקבל טיפול, וחיבוק שרק העיר אותה יותר, ואם אני לא התייחסתי זה עלבון, והוא לא התייחס אליה בכלל - בדק שהיא בחיים, סידר קצת את השמיכה וזהו. שווה לנסות.

freearth10

New member
אי שקט?

האם זה תמיד היה כך? האם הוא מתעורר בשעות קבועות? איפה הוא ישן? האם הוא בשעות היום מאוד פעיל? ובינתיים ממליצה להלביש אותו ואת סביבתו הקרובה בבגדים/בדים כחולים. ולהשמיע לו מוזיקת מיים לפני השינה, להחזיק את ידיו ולאמר את המשפט: השינה שלי רגועה, לא נותנת לו לפני השינה מאכלים כבדים ואמבט חמים עם עיסוי אינטואיטיבי לפני השינה.
מאיה

אם המצב מציק מאוד

אני הייתי פונה למטפל ברפואה משלימה לפעוטות. יכול להיות שפרחי באך יעזרו, ואני מניחה שגם רפואה סינית או הומאופתיה. אולי עיסוי לפני השינה יועיל.

Deosette

New member
תשאלי אותו

האם הוא חולם משהו? אני זוכרת שבגיל כזה הייתי מתעוררת מחלום רע, עושה קצת רעש ומזעיקה את אמא שהייתה מחבקת אותי ומודיעה שהכל בסדר. עם השנים היא הפסיקה לעשות זאת ואז למדתי לנחם את עצמי. עם זאת אני מודה שיש רגעים שעד היום, בגילי המופלג (24) אני מוצאת את עצמי מתעוררת צועקת אחרי סיוט כדי שאמא תבוא... ואז נזכרת שאני כבר ילדה גדולה וחוזרת לישון. בכל מקרה, אני מציעה לעשות תישאול לגבי החלומות ואם הוא לא זוכר, תשאלי מה הוא מרגיש כשהוא מתעורר. תבדקי גם מה הוא אוכל לפני השינה והאם הוא עוסק בפעילות גופנית במהלך היום.

0 אור 0

New member
בגיל שנה?

מעט מאד ילדים ידעו בגיל הזה להתבטא בחופשיות לגבי הסיוטים

tookmy

New member
הייתי אומרת בכלל לא

אצלי בת שנה ותשע שמתבטאת כמו בת שנתיים וחצי וקשה לי לדמיין אותה מספרת לי על סיטים, למרות שבטח היא תפתיע אותי בימים הקרובים (רק שתספר לי חלום טוב ולא סיוט).

0 אור 0

New member
אני מניחה שמי שכתב פשוט לא שם לב

לגיל ולכן כתבתי כך, אבל האמת שאני בטוחה שאם לבת שלך היה סיוט, גם לפני שידעה לדבר, את ידעת על כך - בכי של ילד מבוהל הוא מאד שונה מבכי של ילד רעב ושונה מבכי של ילד שכואב לו ... לא יודעת מהו קו הגבול בגיל, אבל אני אישית אף פעם לא התחברתי עם אמירה על תינוק שהוא בוכה "סתם" או "מפינוק" - תינוק תמיד בוכה כי משהו מציק לו.

למעלה