ילד שונה בגן?

ילד שונה בגן?

טוב נו, לא כל כך שונה אבל בכל זאת הגננת של עמית מדווחת, אחרי שאני שואלת אותה כל מיני שאלות ש: לגבי שינה - עמית מתעורר מכל פיפס (????!!!!) וקם ראשון וישן רק שעה וחצי. בבית - אני שואבת והוא לא מתעור מכלום!!! בשבת ישן 3 שעות צהריים כמו כלום!!! במשפחתון בשנה שעברה אותו הדבר, ישן הרבה ולא קם משום רעש. ריתמוסיקה - הגננת טוענת שלא אוהב להתשתתף כל כך ולא אוהב להתקרב לשאר הילדים, בשנה שעברה - השתתף הכי יפה והיה היחד בסוף השנה ששיחק בהצגה של סוף השנה (שאר הילדים ניתלו על הרגליים של ההורים...) שמחקי קופסא ויצירה ופאזלים וכו' - טוענת שהוא אוהב יותר "משחק חופשי" כהגדרתה, בבית- אוהב מאוד ליצור ולשחק בלוטו חיות וכו'. והיא גם טוענת שהוא מאוד רגיש (גם את זה אנחנו יודעים - ואין לנו בעיה עם זה...). שוב, עמית עדיין לא מדבר כמו שצריך. אולי זה העניין? אולי השנה החדשה? משהו שאני אמורה להלחץ ממנו? אני יודעת שהוא עדיין בגיל שלא משחקים כל כך עם ילדים אחרים (שנתיים וארבע) ויש פעמים שכן ושהוא צריך ללמוד עוד הרבה לגבי איך מתחלקים וכו'... בקיצור, לחכות שיעברו עוד איזה חודשיים ואז לראות מה קורה? אני יודעת שעמית יחסית הוא ילד מופנם רגיש, מה אני אמורה לחשוב? קצת מלחיץ אותי שהוא "לא משתלב" עדיין בגן.

kashke

New member
אני מבקשת לא להעלב

בן כמה ה"חייל" הזה שמפר פקודות של הגננת?
ששובר שינה שלא ממלא את הציפיות שלה? שלא עומד ב"תקן"? אולי להפסיק לשאול את הגננת? מה את אומרת?

../images/Emo6.gif חלילה להעלב, סוף סוף צחקתי

קצת היום... אולי כדאי באמת שהאמא תרגע את מתכוונת? זה לא חלילה שהוא לא ממלא את הציפיות של הגננת (או של האמא - מה שאין) שלא שהוא כל כך שונה. אני נוטה לקשר זאת לתחילת השנה.

kashke

New member
D-: יופי שהבנת ../images/Emo20.gif

תהליך ההיקלטות בכל מקום שהוא עובר על כל אחד באופן שונה. תקופת התחלת השנה אינה קלה והקליטה מתפרשת על פני חודש עד חודשיים בגלל חגי ישראל. קחי את הזמן שלו ואולי באמת פחות לשאול אותה. (את הגננת) אם יהיה משהו חריג בצורה רצינית, סמכי עליה שתדע לספר
בהצלחה!

יחד עם זאת

אילו בדיוק שורת התסמינים שהיתה אמורה לעורר אותי לחשוב בכיוון של ADHD, כשעומר היה פעוט...

אלדורית

New member
גם לי לא נשמע שום דבר חריג במיוחד

שעה וחצי לשנת צהריים זה ממש נורמלי. מאוד סביר בעיני שבסביבה פחות מוכרת, זו של הגן שהוא עדיין לא רגיל אליה לגמרי, הוא יישן פחות ויתעורר יותר בקלות. סביר מאוד שיהיו גם קשיי תקשורת עם ילדים אחרים. סביר שהוא יעדיף סוג אחד של משחקים על פני סוגים אחרים (והרבה ילדים מעדיפים משחק חופשי על פני פאזלים), וסביר שהוא ישנה את טעמו מדי פעם. סביר שהוא יהיה ביישן קצת בחוג ריתמוסיקה. ככה זה ילדים. סביר גם שאמא שלו נלחצת מדי פעם... (ככה זה אימהות).

לאה_מ

New member
גם לי לא נשמע חריג אבל

השונות שאת מתארת בין עמית שאת מכירה לבין עמית שהגננת מתארת גורמת לי לחשוש שמא הגננת לא מצליחה לעמוד היטב על טיבו של עמית. אני לא יודעת אם זה נכון או לא (גילוי נאות: יש לי רגישות בנושא הזה מאיזו גננת מחליפה בגן טרום חובה של עומר), אבל שימי לב אם נראה לך שהיא מתחברת אליו, שהיא יודעת מי הוא, מה הוא אוהב, איזה מן ילד הוא...

כרמית מ.

New member
גם אצלנו הילדים שונים בבית ובגן

במשך שנים, התיאורים של הגננות מפתיעים אותי - גם בהתנהגויות "חזקות" וגם ב"חלשות" יותר. הסך הכל לא מפתיע, וכן מעיד על היכרות, אבל בפרטים, יש שוני די גדול.

ליליה, למה ADHD? בשנה שעברה היה

במשפחתון והתנהג בדיוק כמו בבית וכל מה שציינתי. השנה יש מעיין שינוי אולי כי עדיין לא התרגל למסגרת החדשה. הפחד שלי הוא שאכן היא לא מתחברת אליו, אולי כבר "מתייגת אותו" בגלל שהואלא מדבר ושעדיין לא מבינה בדיוק איזה ילד נפלא ומתוק יש לי. כל פעם שאני מספרת לה משהו עליו היא נראת כאילו היא מאוד מופתעת (לא יודעת איך להסביר את זה אחרת) סך הכל נראה לי שטוב לו שם. אבל מפחיד אותי שבקצב הזה הרבה השקעה לא תהיה שם מה שלא מקובל עלי בכלל. מה לעשות? לחכות עוד כחודשיים? ואז לשאול ולדבר איתה בפרטיות? אוף!!!! אני מרגישה שלא מבינים את הילד שלי כמו שצריך!!!! אני כל פעם אומרת לה עליו עוד דברים שתלמד עליו.

זה לא חייב להיות, זו החווייה שלנו

אגב, סיפרתי כאן לא מזמן על שינוי מהותי בחלק מהנושאים הקשורים לשיתוף פעולה עם סדר היום בגן, איך שהתחלפה הגננת לאחרת שיודעת "להכיל" ילדים.

למעלה