ילד קקה

מאפשר לך לבחון האם האשכים במקום

בלי להוריד את המבט מהכביש. ואם זה לא בטיחותי, אז אני לא יודע מה כן. אם גלעד שליט היה עושה סטופי על אופנוע במקום לשבת בטנק, הוא לא היה נחטף. ואם זה (!!) לא בטיחותי, באמת כבר אין מה לומר. ואם בוש היה עסוק בסטופי על ברברה במקום להיכנס למלחמות מעבר לאוקייאנוס, כמה אלפי אמריקאים היו בחיים (ואולי כמה מאות אלפי עיראקים היו מתים, אבל מצד שני הם עיראקים). ואם זה לא בטיחותי... וגו'.

supersagi

New member
בלימה חריפה בלי לאבד היגוי ולהתרסק

בגלל שהאיזור הקדמי הסתובב לך בזמן שבלמת ואז מצאת את עצמך עושה סופרמן..

אהוד א1

New member
ראית פעם רוכב gp עושה סטופי בסוף ישורת?

ראית פעם רוכב ספורט ממקם את עצמו מעל הכידון בזמן בלימה?

nimiz

New member
רק שלשום, סופרבייק פורטוגל, בסוף הישורת סטופי

של בערך 9-12 מטרים...

אהוד א1

New member
אין מצב. זה רולינג סטופי.

מניסיונך - זו הבלימה שהוא התכוון אליה? כך לדעתך הוא חושב שהוא ישיג את מרחק הבלימה הקצר ביותר?

supersagi

New member
את מי אתה משווה בדיוק לרוכב GP?

מדובר על קבוק ישראלי שיעצור ברגע אחד במפתיע וידע מה התחושה של לדפוק ברקס חזק, לא יבהל או פחות יבהל מהעצירה כי הוא תרגל את העצירה מספר רב של פעמים בלימודי סטופי. זה שאם תהיה לי עצירת חירום אני יעשה סטופי, לא כל כך ניראה לי.. אבל יכול להיות שאני פחות יבהל ויעשה תנועה לא נכונה.. זה כל העיניין לא?

אם הבנתי אותך נכון (מה עישנת?), אז נכון,

זה שתדע לעשות סטופי או רולינג סטופי, לא יגרום לך לדעת לבלום נכון או חזק.

M O R M

New member
bulb סטופי ורולינג סטופי זה עניין בטיחותי

bulb אני יודע שאתה יודע היטב את התשובה. אם המטרה שלך זה להתפלפל ולחפור - אז בבקשה בלעדי , אם המטרה שלך זה להתיין ברצינות על הנושא אז קבל. לדעתי ידיעת רולינגסטופי וסטופי זה עניין בטיחותי עבור כל רוכב. אני חושב שמשמעות השליטה ברולינג סטופי ובסטופי הינה בעלת חשיבות עליונה מכמה סיבות. א. משמעו שהרוכב שולט יוטר טוב בכלי שלו. ב. רוכב ששולט בכלי ברמת סטופי וולי , פניות , מבטים משמעו הרוכב יודע לתפעל טוב את הכלי. ג. שליטה ברולינג סטופי וסטופי משמעותה שהרוכב מכיר היטב את מגבלות הבלימה של הכלי ויוכל לייצר בלימה מקסימלית או קרוב אליה בעת חרום. לטעמי האישי רוכב שיודע מה יכולת הבלימה המקסימלית שלו מתוך ניסיון וידע יתכן ויוכל למנוע תאונה במקרי חרום קיצוניים. בתמונה כפיר לוין מטפס על מכשול סלע באמצעות שליטה בווילי - בשטח שליטה בוולי זה ממש חובה למעברי מכשולים קשים.

חשבתי שוב ושוב. ושוב. והגעתי למסקנה

שידע ברולינג סטופי ל-א עוזר לשיפור יכולת הבלימה של הרוכב. אדרבא: אם אתה מגיע למצב של רולינג סטופי בבלימה, סימן לטעמי שאתה לא מכיר את רזי הבלימה. רולינג סטופי הוא סוג של פעלול. קורה לעיתים שזה קורה בבלימות חריפות, כמו שקורה שהאופנוע עולה לווילי קל (פאואר ווילי) בתאוצות חזקות. לומר שלדת לעשות רולינג סטופי עוזר ביכולת לבלום חזק ונכון, דומה לכך שמישהו יאמר שהיכולת לעשות ווילי עוזרת להאיץ חזק. בלימה נכונה ואמיתית, גם במלוא העוצמה, ואם עושים אותה נכון, לא אמורה להעלות את הגלגל האחורי לאויר. אולי לניתוקים קלים ומהירים, אך בגדול, הגלגל האחורי אמור להמשיך ולהתחכך בכביש.

shayvilk

New member
לא בדיוק, הוא כן מלמד אותך

שליטה במצב קיצון ואתה מתרגל לשימוש קיצוני בבלמים. מניסיון אני יכול לומר שזה כן עוזר כי אתה פשוט יודע לשלוט בבלמים הרבה יותר ואתה גם מתרגל לתחושה של 100 אחוז בלימה. אומנם בסטופי נכון השימוש ב100 אחוז בלימה הוא רגעי בלבד, אך לאחר מאות/אלפי פעמים אתה לומד להכיר את התחושה ויתרה מכך את הגבול לפני האחוז ה101... הייתרון, ברגע האמת אתה יודע להביא את האופנוע ל100 אחוז בלימה מבלי להשקיע יותר מידי מיכולת הריכוז. זה מפנה אותך להיות יותר רגוע ולחפש את כיוון הבריחה לאחר הבלימה

שני דברים: האחד, סוג האופנוע.

עולם הסופרמוטו שונה מעט (או הרבה) מעצם מבנהו מאופנוע ספורט או כביש שנבנה כאופנוע כביש. לכן קל אתו יותר להגיע לסטופי או רולינג סטופי. בנוסף, הדברים קורים במהירות נמוכה - יחסית או לא, לכל אופנוע ספורט. בלימה נכונה וספורטיבית מתחילה דווקא בבלם האחורי שסוגר את המתלה האחורי וגורם לאופנוע "לרדת ולהימתח" לכיוון הכביש, כך שהעברת המשקל קדימה פחות מסיבית ברגע הראשון. כך גם אפשר להישאר על מגבלות האחיזה של הצמיג הקדמי (אני בטוח שאתה מכיר את ה"טיק טיק טיק" שמגיע מהצמיג כשהוא ננעל ומשתחרר חליפות) יותר בקלות. כשאתה מגיע לרולינג סטופי זה אומר שאתה לא משתמש בכ-ל יכולת הבלימה שלך, כי אז היית על מגבלות האחיזה של הצמיג הקדמי ולא עם גלגל אחורי באוויר. מה שזה אומר הוא ששיחקת יותר מדי עם העברות משקל, והעברת משקל מוגזם את הקדמי, ולמדת לשלוט בכך - שזה ה"פעלול" עליו דיברתי. השאיפה בבלימה היא להשאיר כמה שיותר חיכוך עם הכביש - הווה אומר ששני הצמיגים ימשיכו לגעת בכביש ולייצר התנגדות. לכן אתה לא רואה רוכבי מירוץ למשל, ולמרות שקל מאד להגיע לרולינג סטופי עם אופנוע מוטו GP למשל, רוכבים ובולמים כשהגלגל האחורי באוויר באופן רציף ( - שאומר גם שהם חייבים עכשיו להפנות תשומת לב לגובה הגלגל ולעוצמת הבלימה, במקום פשוט לבלום במלוא העוצמה), אלא רק אם "מתפלק" להם.

shayvilk

New member
פספסת את כוונתי ידידי...

בשום מקום לא אמרתי שהרולינג סטופי עצמו מלמד אותך משהו לגבי בלימה... מה שכן אמרתי הוא שכשאתה לומד לעשות סטופי אתה עובר תהליך שכולל מספר דברים. 1. ירידה מהירה וחזקה על הבלמים. 2. את הגבול בין בלימה חזקה לבין בלימה יותר חזקה שמעלה את האחורי באוויר (מתחילים לרוב לא מבינים באמת את השימוש בהעברת משקל גוף כדי להעלות את האחורי). 3. את התוצאה של בלימת יתר (קרי נעית קדמי), מרבית הרוכבים בשלב כזה או אחר בלימודי סטופי יבצעו בטעות נעילונת של הקדמי, לרוב זה יהיה עכב בלימה מהירה מידי לפני העברת משקל אל הגלגל. מבט קדימה, גוף ישר והעובדה שהם ללא הטיה יעזרו להם לרוב לשחרר את הבלם לפני הנפילה. אבל עצם החוויה של הנעילות הקטנטנות האלו גורמות לך להכיר את צורת העברת המשקל באופנוע, כמה מהר ניתן לבלום באיזה עוצמה ומה קורה כאשר בולמים טיפה יותר מידי. אלו ידידי עוזרים רבות. אומנם הם לא כל תאוריית הבלימה, אבל הם מכסים רכיבי מפתח שלאחר אלפי פעמים באים כטבע שני, אלו יאפשרו לך לא להיכנס לפאניקה בשעת הצורך. זה לא אומר שכל מי שיודע לעשות סטופי יודע לבלום נכון, וזה לא אומר שכל מי שלא יודע לעשות סטופי לא יודע לבלום.. לדעתי לפחות, למי שמאומן בסטופי יש ייתרון בלימוד בלימה נכונה וסיכוי טוב יותר שלא להיכנס לפאניקה בשעת חירום. אבל מה אני כבר מבין...

yoman321

New member
אתה טועה

כדי לעלות לסטופי לא צריך להשתמש ב100 אחוז מעוצמת הבלימה . תבקש מאלעד שיראה לך איך מרימים אופני טריאל לסטופי בלי לגעת בבלם. הטכניקה לבלימה חריפה היא בדיוק הפוכה מזו של סטופי . כרגיל , מורם כותב שטויות..

M O R M

New member
הסגנון שלך לא יאה ולא מועיל

יש לך דעה אחרת בבקשה. אתה חולק על דעתי בבקשה. אבל סגנון גס ולא מכובד מקומו בפורום אחר - לא כאן.

yoman321

New member
אתה גם מנהל את הפורום ?

כזה אני, מכה את האמת המרה בפרצוף

shayvilk

New member
טריאל יוחאי? טוב שלא אמרת איך הוא מרים את התח

התחת באוויר בלי בלמים.. כולנו אבל כולנו התחלנו משימוש מסיבי על הברקס הקדמי... כולנו למדנו כך מה עוצמת הבלימה הנכונה... כולנו גם חטפנו את החריקת צמיגים הקלה שאומרת שהעמסת יותר מידי בלימה לפני שעבר מספיק משקל קדימה... מסכים עד כה? כל אלו... כאשר הם נעשים אלפי פעמים מלמדים אותך להפעיל מהר ונכון את הבלמים, מלמדים אותך מה התחושה של קדמי על גבול אחיזה, ומרגילים אותך לא להיבהל כאשר הקדמי חורק לפני נעילה. אלו הדברים שעוזרים לך ללהשתמש בבלמים טוב יותר. בשום מקום לא אמרתי שהרולינג סטופי עצמו זה מה שעוזר.

למעלה