ילד פיצוץ

miclol1

New member
ילד פיצוץ

מאוד ממליץ על הספר ילד פיצוץ לכל הורה לילד ADHD ספר קטן נחמד מקצועי ונותן תמונה שעוזרת לפעמים להבין איך הגלגלים במוח של הילד עובדים לי כהורה זה נתן את הכוח הנוסף הדרוש לילדים מיוחדים אלו

facundo te amo

New member
"ילדים מיוחדים" ??

מאוד עיצבן אותי. כי אינ מאובחנת כבעלת ADHD ולעולם לא הרגשתי "מיוחדת". כל הסטגמות כבר מתחילות מזה שלילדים שמאובחנים קוראים ילדים מיוחדים! אנחנו רגילים ביותר תבינו,זה מקנה תחשובה רעה המילה "מיוחדים" "שונים" וכל מני כאלה. אנחנו כמו כולם, פשוט שקצת צריכים לאמץ משאבים נוספים ללמידה. זה נקרא "מיוחד" ?

spidergirl

New member
תרגעי

מדובר על ילדים נפיצים. לילדים רבים עם ADHD (אך לא כולם) יש נטיה לנפיצות. לא אצל כולם ADHD פרושו רק משאבים נוספים ללמידה. בתור נפיצה אני יכולה להגיד לך שאני בהחלט צריכה יחס מיוחד והסביבה יודעת את זה. אולי זה לא נעים לשמוע אבל ככה זה. בספר מתואר כיצד מתנהל מוח נפיץ ואיך לשחרר אותו מהנעילה. גם בעיני ספר מומלץ מאוד.

miclol1

New member
ילדים מיוחדים 1

ילד מיוחד דורש מחשבה קדימה דוגמא 1 המורה בכיתה החליטה לסדר את הכיתה בצורה אחרת ולא עשתה פעולות הכנה לילד פיצוץ [מיוחד] כי אנו כהוקרים לא חשבנו על כך קיבלו יום פיצוץ ורק המבין יבין נ.ב מדובר בילדה מחוננת [וגם זה סטנדרטי אצל ילדים אלו]

05 מיכל

New member
כן, ילדים מיוחדים במינם!

הם מאוד מיוחדים. הרבה פעמים יש בזה גם יופי מיוחד, ולעתים קרובות יש בזה קושי, וזה בדרך כלל מצריך התמודדות הורית אחרת. זה לא "בעייתיים", זה לא "מופרעים", זה מ-י-ו-ח-ד-י-ם.

05 מיכל

New member
במילים אחרות:

מיוחדים זה לא דבר רע. הרבה אנשים מתאמצים להיות מיוחדים. נסי להשתחרר מהאסוציאציה של "חריגים", או של חינוך מיוחד.

spidergirl

New member
כן

בדרך כלל זה בא עם עוד הפרעות אבל לפי הספר יכול להיות ילד נפיץ שהוא רק נפיץ

liat555

New member
משהו יכול להסביר לי מה זה הנפיצות ה

הזו? אני שומעת את המושג הרבה ולא מבינה מהו?

דליה.ד

New member
לפי דעתי הכוונה

להתפרצויות זעם בלתי צפויות. אבל...לא קראתי ת'ספר.

ילד נפיץ, אפשר לאמר שתהליכי

החשיבה אצלו נתקעים בכל תסכול פעוט, או לא. ואין לו היכולת להסביר לצד השני מה מתסכל אותו. התסכול גורם להתרפצויות זעם. רוס גרין מכנה זאת 'נעילה'. שיטתו מלמדת את ההורים להבין מה בעצם קורה בראשו של הילד ומה הם הגורמים לנפיצות זו. כמו גם כיצד לדבר ולהתנהג עימם. בקישור הרצ"ב תמצאי תקציר (מאוד תקצירי)- של הספר. כאמא לילד כזה, אני ממליצה מאוד לקרוא אותו, לא רק להורים שילדם נפיץ, אלא לכל הורה שיש לו ילד עם הפרעת התנהגות ברמה כזו או אחרת. יש בו תובנות וכלים רבים שיכולים לעזור בחינוך הילדים. ספרון קטן ואדיר. מאוד מומלץ

miclol1

New member
ילד פיצוץ 3

אין לי תשובה אני רק הורה שהופך לאט לאט למקצוען בנושא אנו משלבים טיפול כולל של פסיכולוגית העשרה היוחדת חיוגים רכיבה הדרכת הורים ועוד

חגית35

New member
ספר גדול ונהדר!!!

כמו תנ"ך קטן שטוב שיהיה למי שיש לו התפרצויות זעם או ODD

miclol1

New member
ילד פיצוץ 2

אני כהורה נותן את הספר ומבקש מכל מורה ומכל מדריך של הילדה שלי כולל מנהלת בית הספר לקרוא אותו "ובא לציון גואל" לגבי כל השאלות

למעלה