מאוד ממליץ על הספר ילד פיצוץ לכל הורה לילד ADHD ספר קטן נחמד מקצועי ונותן תמונה שעוזרת לפעמים להבין איך הגלגלים במוח של הילד עובדים לי כהורה זה נתן את הכוח הנוסף הדרוש לילדים מיוחדים אלו
מאוד עיצבן אותי. כי אינ מאובחנת כבעלת ADHD ולעולם לא הרגשתי "מיוחדת". כל הסטגמות כבר מתחילות מזה שלילדים שמאובחנים קוראים ילדים מיוחדים! אנחנו רגילים ביותר תבינו,זה מקנה תחשובה רעה המילה "מיוחדים" "שונים" וכל מני כאלה. אנחנו כמו כולם, פשוט שקצת צריכים לאמץ משאבים נוספים ללמידה. זה נקרא "מיוחד" ?
מדובר על ילדים נפיצים. לילדים רבים עם ADHD (אך לא כולם) יש נטיה לנפיצות. לא אצל כולם ADHD פרושו רק משאבים נוספים ללמידה. בתור נפיצה אני יכולה להגיד לך שאני בהחלט צריכה יחס מיוחד והסביבה יודעת את זה. אולי זה לא נעים לשמוע אבל ככה זה. בספר מתואר כיצד מתנהל מוח נפיץ ואיך לשחרר אותו מהנעילה. גם בעיני ספר מומלץ מאוד.
ילד מיוחד דורש מחשבה קדימה דוגמא 1 המורה בכיתה החליטה לסדר את הכיתה בצורה אחרת ולא עשתה פעולות הכנה לילד פיצוץ [מיוחד] כי אנו כהוקרים לא חשבנו על כך קיבלו יום פיצוץ ורק המבין יבין נ.ב מדובר בילדה מחוננת [וגם זה סטנדרטי אצל ילדים אלו]
הם מאוד מיוחדים. הרבה פעמים יש בזה גם יופי מיוחד, ולעתים קרובות יש בזה קושי, וזה בדרך כלל מצריך התמודדות הורית אחרת. זה לא "בעייתיים", זה לא "מופרעים", זה מ-י-ו-ח-ד-י-ם.
החשיבה אצלו נתקעים בכל תסכול פעוט, או לא. ואין לו היכולת להסביר לצד השני מה מתסכל אותו. התסכול גורם להתרפצויות זעם. רוס גרין מכנה זאת 'נעילה'. שיטתו מלמדת את ההורים להבין מה בעצם קורה בראשו של הילד ומה הם הגורמים לנפיצות זו. כמו גם כיצד לדבר ולהתנהג עימם. בקישור הרצ"ב תמצאי תקציר (מאוד תקצירי)- של הספר. כאמא לילד כזה, אני ממליצה מאוד לקרוא אותו, לא רק להורים שילדם נפיץ, אלא לכל הורה שיש לו ילד עם הפרעת התנהגות ברמה כזו או אחרת. יש בו תובנות וכלים רבים שיכולים לעזור בחינוך הילדים. ספרון קטן ואדיר. מאוד מומלץ