ילד עצלן.

מהנדסת

New member
ילד עצלן.

אני יודעת שהכותרת מקוממת, אבל זה מה יש. ילד בכיתה ה' עצלן. עבר אבחונים אצל כמה וכמה פסיכולוגים ושלושה פסיכיאטרים. יש לי את כל הסיכומים בבית. טוענים שאין לו כלום. הילד מחונן. באמת חכם. תופס מהר. המון ידע. אבל מה כלום מבית הספר. שם הוא יושב כמו קרש, במקרה הטוב. במקרה הגרוע גם מפריע. טוען שמשעמם לו. לא מכין שיעורי בית. מרוב עצלנות הוא סרב ללמוד לכתוב. אחרי שהכרחנו אותו לכתוב הו איודע אבל לא מוכן לעשות את זה אלא אם הוא רואה רווח מיידי. מכתב לחבר הוא יכתוב 4 עמודים שיעורי בית? פעם הוא מילא למורה דף שלם מלא קללות וחשב שזה מצחיק. היות והוא לא מכין שיעורי בית ההשיגים שלו מאד נמוכים. הוא לומד מהר אבל שוכח באותה מהירות. גם במחוננים אמרו לנו שהבעיה העיקרית שלו - ברגע שהוא רואה קושי - משהו שאיתו צריך להשקיע בשביל להתמודד הוא מייד נסוג. וזה ככה בכל תחומי החיים. אותו דבר בספורט אותו דבר בכל תחום. יש לו טונה של כוונות טובות הוא יוזם כל הזמן אבל לא מוציא כלום לפועל מה שהוציא לו שם מאד לא אמין, ובצדק. אפילו במחוננים מאוכזבים ממנו ואמרו לנו לשקול את המשך לימדיו בתוכנית שכן הוא יושב שלא עושה כלום. הוא מוכן לבזבז שעות בריב וסבל (אמיתיים לגמרי) להענש קשה, ורק לא לעשות כלום. בין אם מדובר בלהכניס את הצלחת לכיור עם תום הארוחה בין אם מדובר בלהרים כסא בסוף יום לימודים או אם מדובר בהכנת שיעורי בית. אנחנו מיואשים. לילד יש רק מוטיבציה לשחק. חוץ מזה כלום. מצד שני הוא דורש מהסביבה להתייחס אליו כאל גאון הדור, לעשות עבורו הכל להתאמץ עבורו - והוא כלום. אני לא רואה איך אנחנו ממשיכים. כל המורים שהפרטיים שהבאנו לו התפטרו מי תוך חודש מי החזיק מעמד יותר. אנחנו עושים הגרלת מוות בינינו מי ישב איתו היום. בקצב הזה מישהו מאיתנו יעבור התקף לב בגללו. הפסיכולוגית שפנינו אליה בסופו של דבר טיפלה רק בנו כי לא ראתה שום טעם לטפל בו ואמרה שלהמשיך איתו יהיה בזבוז מחלט של זמן וכסף - זה לא תורם לו כלום. הילד הזה מקלקל לנו את כל שמחת החיים - כולה. גם לנו וגם לאחיו הקטן שהוא אמנם פחות מבריק אבל נורמלי ומכאן שהישיגו כבר בכיתה א' עולים על הישיגי ה"גאון" בכל התחומים. הוא יודע לעשות דבריםפ פיזיים שהגדול עוד לא למד. וכל בעלי המקצוע לא מוצאים בו מתום. הוא יתבגר הוא יגיע לזה לבד. ומה בנתיים? אין לו שום מוטיבציה פנימית לעשות משהו אין בו שום חשק לרצות אף אחד, כמובן שהוא גם דחוי חברתית כי חבריו אל סובלים אותו - הוא שוויצר ולא מוכן לעשות כלום בשביל אף אחד ואפילו מתגאה בפני כולם שהוא אגואיסט... יש רעיון? אני כבר מוכנה ללכת אפילו לחכם מימון כדברי הגשש... הגעתי למצב שאני מוכנה למסור אותו עטוף בסרט יפה ישר לסופר נני, עם תשלום עבור הפסיכיאטר שהיא תצטרך אחרי חודש איתו. אי אפשר לחיות בכזו מלחמה תמידית. התחלנו לחשוב אפילו על פנימיה...

גרא.

New member
מהנדסת,מה כבר אפשר להוסיף אחרי שהבחור גמז 3

פסיכואטרים,ושלושה פסיכולוגים? ובכל זאת,כנראה שהוא אינו במסגרת המתאימה עבורו.יתכן מאד שהוא כן יוכל להשתלב בבי"ס פתוח,או בבי"ס דמוקראטי.לעיתים זו אותה המסגרת.כדאי לך לברר באזור מגורייך על מסגרות כאלה,בעיקר לקראת ההרשמה לבי"ס בשנת הלימודים הבאה.וזה מחייב כבר להתחיל לחפש.

מהנדסת

New member
אתה גאון... אבל הוא גמז גם את זה.

הוא לומד כבר בדמוקרטי. לא שינה כהוא זה. גם המורים "נהנים" ממנו חבל"ז. מצד אחד היות והוא חכם - מוותרים לו המון הולכים לקראתו נותנים לו חמרים מעניינים - אבל ככל שמוותרים לו יותר כך הוא עושה פחות ואז הוא מאבד את היתרון היחסי שיש לו ומתגלים בורות ענק. ומה שלא משגיחים עליו הוא לא עושה כלל. כך יוצא שבכיתה ה' הילד לא יודע אנגלית כלל. למרות שהוא דו לשוני מלידה ותופס שפות בקלות רבה. הוא לא יודע כלל היסטוריה או תנ"ך למרות שבשביל טיולים לחו"ל הוא מסוגל לדקלם לך את כל שושלת המלכים בבריטניה... חשבון הוא תאורטית יודע - אבל שכח הכל - אז אפילו לוח הכפל הוא לא יודע בעצם. כשהוא מקבל משימה הוא מבזבז שעות על בכי (בגילו!!!) מו"מ מעצבן, וכו'. למרות שהמשימה כפי יכולתו והיה יכול לסיים את כולה ללא ויכוח במקסימום כמה דקות (נניח להרים כסא לסדר משחק ששיחק בו וכו'). כל זה מורט את עצבי כולם מסביב - ההורים המורים החברים. וכל זאת למה??? כואב לי לראות אותו הורס ככה את עצמו. זה כמעט כמו לראות מסומם שצורך סמים להרס עצמי ולמרות שהוא מבין מה קורה אין לו מוטיבציה לצאת מזה. הוא כל הזמן שואל למה כועסים עליו כל כך כל הזמן ולא משנה כמה נסביר הוא לא קולט. הילדון מכור לעצלנות. וככל שהולכים לקראתו הוא עולה ופורח בעצלנותו. האם לוותר ולפחות לשמור על שפיותנו? לתת לו להרוס את עצמו אבל שלא יקח קורבנות נוספים? האם לשבור את רוחו ולהכניס אותו למשטר? להכריח? האם יש איזו דרך לנער ילד כזה שהולך והורס את כל חייו מול עינינו הכלות? האם יש דרך להתמודד עם זה? אני יכולה להעניש אותו כך שיפחד להפסיד מהנאות החיים ויעשה דברים מתוך פחד - אולי זה יקנה לו את ההרגלים הדרושים? מה נכון? הורי טוענים שזה הכל בגלל שלא התוונו גבולות מהתחלה - אבל יש לי עוד ילדים - ההפרש לא גדול ואת כולם גידלתי בדיוק אותו דבר. ואף אחד אחר לא כמוהו. לכל האחרים יש יופי של גבולות ואף אחד אחר לא מתווכח. אחותו הבינונית מתביישת בו ומסתירה אותו מחברותיה. זה פשוט נורא. מה עושים?

גרא.

New member
מהנדסת,אם אכן הבחור אובחן כמחונן,ובבדיקות

הפסיכיאטריות/פסיכולוגיות נמצא שאין לו כלום,הבעייה מתמקדת בכם ההורים,בדפוס החינוך שלכם.את מדברת על עוד ילדים ,אותם גדלת בדיוק אותו דבר.ולכל האחרים יש יופי של גבולות,ואף אחד לא מתווכח.ההפרש לא גדול. אבל משום מה לא התייחסת לגילאים שלהם.האם הוא הבכור? מה מיקומו בסדר הלידה?

מהנדסת

New member
הוא הבכור

אבל הדברים היו ככה מילדות. הוא סרב לזחול אפילו בשביל צעצוע שנורא רצה וכתוצאה מכך יש לו חולשת ידיים. ולא עזר לנו כלום לא לנו ולא לאנשי מקצוע. הריפוי בעיסוק נכשל כי הוא לא שיתף פעולה. ואני הייתי מאד אסרטיבית לכל אורך הדרך לא החלקתי שום פינה הקפדתי על קלה כחמורה כולל עונשים ולהכריח. נאדה. זט. כלום. זה לא שהוא לא עושה בסופו של דבר אני שוברת אותו - לכל אחד יש נקודות חולשה - ואני לא מהססת, אבל זה עולה לי בדם והאמת כבר נמאס לי לגמרי. כמה אפשר?

גרא.

New member
מהנדסת,הילד הבכור,לאו דווקא בן,עליו עושים

ההורים הטריים לרוב צעירים את כל הטעויות החינוכיות האפשריות.אחרי הכל בפועל אין הכנה מסודרת להורים בכל נושאי ההורות.וכל אחד מהשניים,לעיתים תוך חילוקי דעות מפליגים,מחנכים כ"א כפי שלמד במשפחת המוצא. בגישה האסרטיבית,בה נקטת,הקפדת על קלה כחמורה,כולל עונשים ולהכריח.כולל התיחסות חסרת פשרות לחוסר הציות שלו.אבל מה שהיה חסר בגישה הזו,זו הפעלה נכונה של גישת עיצוב התנהגות,שלאורה פעלת חלקית.לפחות לפי מה שכתבת.ע"פ הגישה הזו,משתמשים בחיזוקים שליליים,ו ח י ו ב י י ם בכדי לעצב את ההתנהגות.דהיינו מתן חיזוק שלילי (לא עונשים),על אי בצוע התנהגות מוגדרת מבוקשת,ומתן חיזוק חיובי בטכניקה מואד מוגדרת על בצוע נדרש.יש טעם להכנס ולהסביר מעט את הגישה,אם את מוכנה לנסות.בכל מקרה,על פניו באיזה שהוא מקום,לא נראה לי,אם וכאשר הכל הכל בסדר,איך זה שהכל הכל לא בסדר.אלא שקשה בפועל בלא להכיר את הילד ,לחשוב ולהמליץ על דרכי טיפול שיביאו לשינוי התנהגותו.

למעלה