ילד עם ODD

BIOLIL

New member
ילד עם ODD

אני אמא לבן מקסים בן-10. ילד סקרן, אינטלגנט, עם דימוי עצמי נמוך. מאז גיל הגן היו בעיות בעיקר חברתיות. היה ניכר שיש קושי בקשר החברתי עקב אי הבנת מסרים וקודי התנהגות חברתיים. לא היו בעיות בריכוז וישיבה ממושכת אך היה קושי גרפו-מוטורי. בגן נתנו עזרה במוטוריקה העדינה. כיתה א' עברה בשלום ללא בעיות מיוחדות. בכיתה ב' החלו בעיות התנהגותיות על רקע קושי בכתיבה ולחץ בנושא היכולת הלימודית (חשש מכישלון). בבית במקביל נולד אח חדש. בתחילת כיתה ג' הבעיות קיבלו עוצמות רבות. נערך איבחון דידיקטי הומלץ לנו להגיע לנוירולוגית ול"טפל" רק שסוג הטיפול לא הוגדר. הנוירולוגית המליצה על נסיון ברטלין. במקביל הלכנו עם הילד לטיפול באלבאום כדי להתמודד עם הקושי הגרפומוטורי ובבי"הס נבנתה תוכנית חיזוקים. חל שיפור ניכר ואת כיתה ד' התחלנו נפלא. לקראת חנוכה חלה התדרדרות קשה. תוכנית החיזוקים בביה"ס לא תוחזקה והילד הגיב בהתקפות זעם וכעס. בשיחה עם הנוירולוגית הועלתה השארה שהרטלין לא מספיק וניסינו S.R . בכל פעם ביה"ס היה קורא לנו ההורים לקחת את הילד. כאשר אנחנו היינו יושבים לצידו הכל היה טוב. מיד עם יציאתנו החלו בעיות שכללו אי הקשבה למבוגר, קללות למבוגר, הסתבכויות ומכות עם הילדים. ביה"ס השעה את הילד. בינתיים בהוראת הנוירולוג הפסקנו את הריטלין. הגענו לפסיכולוג שאחרי פגישה אחת איתנו ועם הילד טען שברור שלילד יש ODD ונתן לנו הפנייה לפסיכיאטר. בפגישה נוספת רק עם ההורים נתן לנו תוכנית אסימונים לבית. הקושי בביה"ס רב למרות שנבנתה תוכנית מיוחדת הפוטרת אותו משעורי חשבון ואנגלית. ביה"ס ממשיך להשעות את הילד בכל פעם. מה דעתכם? האם להלחם בהשעיות או לחכות שהטיפול יעבוד, האם מפגישה אחת של פסיכולוג באמת ניתן לקבוע ODD? איך יודעים מה השלב הבא? אמא מוצפת ואובדת עצות.

05 מיכל

New member
שלום וברוכה הבאה!

שאלה ראשונה: האם בעיות ההתנהגות של הילד באות לידי ביטוי רק בביה"ס? אין לי מושג צה אמור לכלול תהליך האבחון של ODD, אבל אם הוא בא לידי ביטוי רק בביה"ס זה מעורר חשד. מה התחושה שלך לגבי הפסיכולוג הזה? הוא קלט את הילד? הוא מבין אותכם? הוא יצר תקשורת טובה עם הילד? אני חושבת שבסך הכול הרעיון לפנות לפסיכיאטר הוא רעיון טוב, אבל כדאי להגיע למישהו באמת טוב, כדי לא "להתברבר" יותר מדי. דרך אגב, האם הפסיכולוג נתן הנחיות לגבי ביה"ס? המצב הקיים בביה"ס הוא בלתי סביר. מוכרחים למצוא דרך אחרת. השעיה אינה טיפול. דרך אגב, ביה"ס הזה לא נשמע לי הכי מקצועי שבעולם. איך את מרגישה איתם?

BIOLIL

New member
ביה"ס המתסכל

קודם כל תודה על התגובה המהירה. בעודי כותבת את ההודעה הודיעו לנו שוב על השעיית הילד מחר מהלימודים. גם בבית יש בעיות אבל פחות. יש קושי בלעמוד על גבולות, ניכנס לעימותים עם ילדים של השכנים, דברים שיכול לעשות לבד ודורש שנעשה עבורו ואם לא אז יש התפרצויות זעם. כיוון שאנחנו לא נבהלים ולאחרונה גם משתדלים להציב גבולות בעזרת תוכנית האסימונים אז יחסית רגוע. כשניסינו לכלול את המחשב והטלוויזיה בתוכנית התפוצץ הכל ולא זכינו לשיתוף פעולה ולכן כרגע זה מחוץ לתוכנית. הפסיכולוג כמובן אומר שאם גילינו מה עובד אז צריך להתמיד בזה. אנחנו מנסים לא לשבור את הילד ולכן התגובה הזאת עוד לא מופעלת (כן אני יודעת שזה יעבוד השאלה מה המחיר). לגבי הפסיכולוג קיבלנו עליו הרבה המלצות ובתחושת בטן הוא צודק ולכן אנחנו הולכים איתו. מה לעשות עם ביה"ס שאומר (ובצדק לעיתים) שאינו יכול שילד לא נשמע למבוגרים: נכנס ויוצא מתי שבא לו מהכיתה, מדבר לא יפה למבוגרים, זורק חפצים, יוצא החוצא עם ארוחת הצהריים (למרות שאסור כמובן) ועוד. לגבי פסיכיאטר יש בקירבתנו אחת מומלצת אבל היא לא שיכת למחוז שלנו, אני מנסה להתעקש אבל זה לא יהיה לפני עוד חודש לפחות. הפסיכולוג אמר שברור לו שלא יהיה קל בביה"ס ולא לשים שם את הדגש כרגע כי לא נוכל לעזור שם. ובכל זאת מחר הוא שוב בבית ואנחנו בשיחה בביה"ס. מה עושים???? אמא עצובה.

05 מיכל

New member
אני לא מבינה דבר אחד:

למה אי-אפשר שגם ביה"ס יקבל הדרכה מהפסיכולוג לתוכנית התנהגותית מתאימה?

05 מיכל

New member
ועוד משהו:

כדאי לבקש ממנו שידריך אותכם לגבי השיחה בביה"ס. הרי אין שום טעם שתקיימו שיחת "אתה מבטיח?" "כן, הוא מבטיח"...

BIOLIL

New member
גם אני לא מבינה

ביקשתי מהפסיכולוג שיתן הנחיה לביה"ס כאמור הוא טען שביה"ס עכשיו זה לא הסיפור. יחד עם זה יש פסיכולוגית לביה"ס שמשום מה אמורה גם היא ליעץ לצוות המטפל והיא לא ממש בענין. אנחנו בינתיים קצת תקועים, למרות שבשיחת הערב סיכמנו שמחר יום ההשעיה יהיה ללא טלוויזיה ומחשב וזה עבר (לפחות בינתיים) בשיתוף פעולה מצד הנער. אם יש מישהו שהתנסה בארגון ילד עם ODD בביה"ס ויש לו רעיונות אני אשמח לשמע. קצת פחות אך עדיין מיואשת...

zivadina

New member
את מוזמנת לשאול את מומחי ביה"ס שלנו

בשרשור בראש הפורום.

05 מיכל

New member
אני מציעה לך לחשוב היטב

איך את מצפה ממנו שיעסיק את עצמו בלי טלוויזיה ומחשב יום שלם. נראה לי מתכון לצרות. ואני חושבת שהטענה ש "ביה"ס עכשיו זה לא הסיפור" מוזרה, כי בביה"ס המצב נשמע ממש רע, ואין ספק שהילד סופג שם חוויות שליליות של כישלון בתחום ההתנהגות ופידפקים שליליים, כולל סנקציות מהבית בהתאם. שלא תביני לא נכון, אני לא נגד סנקציות מצדכם על התרחשויות בביה"ס, אני רק חושבת שאי-אפשר להשאיר אותו בלי תוכנית התנהגותית בביה"ס, כי זה מקלקל את התועלת של מה שאתם עושים בבית.

למעלה