ילד עם ADHD

clinikid

New member
ילד עם ADHD

ילדי האמצעי אובחן כילד הסובל מהפרעת קשב וריכוז עם היפראקטיביות. הוא מקבל התערבות תרופתית. כידוע לך הורות לילד כזה אינה קלה גם כאשר הוא מקבל טיפול תרופתי. בנוסף הילד סובל ממשקל נמוך מאוד וגובה נמוך מאוד הוא מקבל דיאטת השמנה ע"י דיאטיקנית מהקופה וזריקות גדילה תוך מעקב אצל אנדוקרינולוג. עם כל זאת קיימים קשיים רבים סביבו בעיקר התנהגותיים. אין ספק שבעיקר בבקרים ובערבים כפגה השפעת התרופה הוא "משגע" את כל הבית כולל את שלושת אחיו ואותי ואת בעלי. בעלי אדם עם המון אהבה וחום לילדים אך כאשר הכעס גובר ועולה הוא נוטה לקלל את הילד או להעליב אותו בביטויים שלעולם לא הייתי מעלה במחשבותיי כגון "אתה חולה נפש" "נמאס לי כבר" תסתכל על עצמך אין לך אפילו חבר אחד" ועוד פנינים שכאלו. הדבר יוצר עימותים קשים בינינו בכל פעם הוא מבטיח כי הפעם הוא ישתדל אך בכל פעם בני משגע אותו ( ואת כולנו) ואנו וחוזרים לאותה הנקודה. כל פעולה שנקטתי עם בעלי הן בשיחה ,הן בקריאת מאמרים והן ב"ברוגז" לא הועילה. הוא מסרב ללכת יחד איתי לייעוץ משפחתי. הילדים ובעיקר שני הבנים שלי מעריצים ואוהבית אותו מאוד. כך שאין אני רואה את עצמי מתגרשת ממנו. אנא ייעצי לי מה עליי לעשות. עליי לציין כי רוב שעות היום הילד איתי או עם המטפלת וכאשר אני יוצאת מכליי זה מתבטא בהרמת קול ולעיתים אף צעקה,בעונשים אך לעולם לא באלימות פיזית או מילולית. אין ספק שישנם ימים שאני כה מותשת עד שאני פשוט בוכה ללא הפסקה. כי אין לי כלים וכוחות תודה מ.ק

clinikid

New member
ילד עם ADHD

אני בעלת מכון לריפוי בעיסוק בעלת שם זהה ואין ביני לבין בחורה זו שרשמה כל קשר

כבוד וסובלנות הם לחם חוק

שלום רב מ.ק, אני מבינה את תחושותייך נוכח הקשיים שאת/ם חווים. אכן קשה. מערכות משפחתיות הן מחד מקור להנאה גדולה ומאידך "סיר לחץ" רגיש. דינאמיקות משפחתיות מורכבות. כל פרט הוא עולם ומלואו. הכולל את עברו, חוויות היום, השקפות עולם, צרכים רגשות: כעס, שמחה, עצב, תסכול אכזבה, מטרות אישיות, חלומות, חלומות ושברם ועוד. אף אחד מאיתנו אינו מושלם. מפנייתך אני מבינה שגם את וגם בעלך חווים מפעם לפעם מחטף רגשי ומגיבים אמוציונאלית לבנכם. רצוי שכל אחד מכם בנפרד יכנס לתהליך של מודעות עצמית, יקח אחריות ומחוייבות על התנהלותו כדי לקדם את המשפחה שיקרה לכם. אמרתי רצוי, יש גם מצוי. המצוי הוא שלעת עתה בעלך מתנגד להצעותייך. מאחר ויש לנו שליטה רק על אדם אחד בחיים והוא על עצמנו. תוכלי להחליט מה את עושה, איך את מתקדמת? מה את יכולה לשנות? מה את יכולה לתרום? במקביל כל שנותר לך הוא להבין שבעלך פועל מכוונות טובות (נכון, הן אינן מובילות לתוצאות הרצויות) יחד עם זאת, זה מיטב יכולתו לרגע נתון. מחשבה כזו אולי תאפשר לך לכבד את רצונו, לקבל את העובדה שאתם חושבים אחרת ולגלות סובלנות כלפיו. ילדים לומדים ממה שהם רואים. גישה כזו תדגים לילדים התחשבות, כבוד, איפוק. יחסים שהם שיעור לחיים. קשה, מאתגר ואפשרי. מה דעתך? עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה