ילד עם קשיים בגן

ילד עם קשיים בגן

בגן של הבן שלי יש ילד אחד שנראה לי שיש לו קשיים רבים (אני כותרת את הדברים בזהירות רבה, כי אני מנסה לחשוב מה הייתי אני מרגישה אילו כך כתבו על הבן שלי). אנסה לתאר במה זה בא לידי ביטוי, אבל ראשית כמה נתוני רקע על הגן: גן של ויצ"ו, כיתת פעוטון - גילאי הילדים שנתיים פלוס-שנתיים. 22 ילדים עם 3 מטפלות (וזה בברוטו). ועכשיו לתיאור ההתנהגות: בוכה המון ועם בכי מאד קולני; לא נרגע בקלות, גם כשאחת הגננות לוקחת אותו על הידיים; מגיב באלימות כלפי אנשים (מטפלות וילדים) וכלפי רכוש - כל "לא" זוכה אצלו לזריקת כסאות הגן (וזו רק דוגמא); הפרידה מההורים בבוקר מאד קשה; בסוף היום הגעת ההורים של הילדים האחרים מקשה עליו מאד, ויש התגברות של הסימנים האחרים; מתרפק על הורים של ילדים אחרים; מגיב בצרחות זעם ובכי נוראי כשבאה לקחת אותו מטפלת/בייביסיטר (לא ברור לי מה מעמדה בדיוק, אבל היא לא קרובת משפחה); מצריך הרבה התמקדות בטיפול בו מצד הגננות; מה שמטריד אותי (הרי זה לא הבן שלי) זו העובדה שההתעסקות איתו מצד הגננות, שהיא מרובה ביחס ליתר הילדים, מביאה לפחות התעסקות/תשומת לב לילדים האחרים (החל מהתפנות לטיפול פיזי וכלה בטיפול רגשי). הנקודה הזו מציקה לא רק לי, אלא לעוד כמה אמהות שדיברתי איתן. היתה פעם אסיפת הורים, על נושאים אחרים, שהוריו לא נטלו בה חלק, ובה ניסו חלק מהאמהות לטעון נגד. מנהלת הגן לא איפשרה זאת (ולדעתי בצדק רב). אני אשמח לקרוא דעות שלכם איך נראה לכם שאפשר להתמודד עם הבעיה, כשברור שזה משפיע על הטיפול בילדים שלנו.

לאה_מ

New member
אני מבינה אותך, אבל באמת לא יודעת

מה התשובה. תראי, ברור שאי אפשר לדרוש שיוציאו ילד כזה מהגן. הרי ילד, ככל שהוא high need, זכאי לטיפול הולם. מצד שני, אם ההורים מרגישים שהצוות בגן אינו מספיק כדי לטפל בקבוצה, עם הנתון של ילד אחד שדורש הרבה מאד תשומת לב אישית, אני הייתי מנסה לבקש הגדלת מספר נשות הצוות לקבוצה הזו. לא משהו במיוחד בשבילו - פשוט שתהיה עוד אשת צוות אחת לקבוצה, וכך הטיפול בכל הקבוצה יתחלק בין יותר מטפלות. אם הצוות מודע לבעיה, יתכן שתהיה תמיכה מצידן במהלך כזה של ההורים.

לאה, ../images/Emo51.gif

בדיוק על רעיון כזה חשבתי. גם אני, לו היה לי ילד עם קשיים שזקוק ליותר השקעה, הייתי רוצה שיקבל מענה במסגרת רגילה ככל שניתן, ולכן לא חשבתי שיש מקום לבוא בדרישה (שגם לא היתה מתקבלת ובצדק לדעתי) להוציאו מהגן. חשבתי על בקשה להגדלת הצוות, אבל בעבר כשביקשנו בקשה כזו (על רקע דברים אחרים), זה נתקל בהתנגדות נחרצת מצד המנהלת. בנוסף, איך עושים זאת? מכנסים ישיבה של הורים עם הצוות והמנהלת ללא נוכחות ההורים של הילד? פסול בעיני. מבקשים מהועד לעשות זאת? גם כאן יש בעיה כי הועד שלנו הוא, איך לומר זאת בעדינות, קצת מיליטנטי (לא בהכרח לצורך).

דסי אשר

New member
אני ידעת שבוויצו ישנן מפקחות

פדגוגית טובות. אולי כדאי לפנות אל המפקחת ישירות? דסי

כנראה שהייתי נאיבית ../images/Emo4.gif

דיברתי היום עם מנהלת הגן על הנושא. רוב השיחה נסבה על הכחשה מצידה לגבי התעסקות היתר עם הילד. מצד אחד היא בעצמה אמרה שהילד צריך תשומת לב מוגברת, מצד שני היא טענה שזה לא בא על חשבון הילדים האחרים (איך זה יכול להיות?). ניסיתי בעדינות לכוון לכך שאולי צריך עוד "יד" בכיתה הזו, או לפחות בשעות בעייתיות (למשל, שעת לקיחת הילדים שמאד קשה עבורו), ותגובתה היתה בהתחלה שאין צורך ואח"כ שאין גבול לידיים הנוספות שיכולות לעזור ושאין אפשרות. שאלתי אותה אם היא חושבת שאני ואמהות נוספות שמרגישות תחושות דומות, "מחפשות מתחת לבלטה". התשובה שלה היתה: "אני לא אהיה כנה אם אני אגיד לך שזה לא מה שאני חושבת"... מה עושים?

תּמר

New member
יכול להיות שההתנהגות הזו מוגבלת

לשעות שההורים באים, ובמשך היום הוא מתנהג רגיל? כי אם זה כך, זאת בעצם בעיה מאוד קטנה מבחינת הילדים והגננות. אני במקומך הייתי שואלת את הילד שלי בעדינות, בצורה כזאת שלא יבין שאני שמה דגש על הילד הבוכה: עם מי שיחקת היום? שיחקת עם X? עם Y (הילד הבוכה)? אתה חבר של ...? אם יש סיפור חריג עם הילד המסויים ההוא, הוא יגיד משהו כמו "Y בוכה הרבה". זה יכול לתת אינדיקציה על המקום שהבכי שלו תופס בגן. (אני לא בטוחה שזה נכון לראיין את הילד, אבל אם עושים את זה באופן טבעי כשאר השאלות על היום שלו, זה יכול לעבור חלק, בלי שהילד יחשוב ששאלת על מישהו מסויים)

שחר של עמית

דבר ראשון בויצו יש מפקחות מעל המנהלת בגן, שניתן לפנות אליהן גם בעילום שם. דבר שני אני במקומך הייתי מדברת עם כמה הורים,ואז יחדיו פונים למנהלת ומפעילים לחץ, במידה והבעיה באמת מפריעה לתפקוד השוטף של הגן. מנסיוני בסוף היום יש בויצו בפעותון 2 מטפלות, אז לדרוש להוסיף עוד אחת לשעות הבעיתיות הללו, זו זכותכם ואתם יכולים לדרוש. לנו בגן היה ילד מאוד בעיתיי שהיה נושך עד זוב דם את שאר הילדים בגב, בבטן, ברגלים בכל מקום אפשרי זה הגיע למצב שההורים דרשו שירחיקו את הילד מהכיתה (וכמובן שזה בלתי אפשרי) אך התלונה הזאת הגיע למפקחת שדרשה מההורים לטפל בבעיה לפני הזמנת משרד החינוך. לכן אל תהססי, לדרוש טיפול לילד בעיתי, כמו כן אולי ההורים שלו לא מודעים בדיוק לבעיה ואפשרות אחרת זה להרים טלפון לאותה האמא ולשאול אותה האם היא מודעת למצב, שהילד מאוד בוכה בשעות הבוקר ואחה"צ יכול להיות שהאם לא כל כך מודעת למצב, וגם יכול להיות שיש איזו שהיא בעיה בבית. כמו כן הייתי חושבת היטב אם באמת הדבר מפריע לילד שלי שכאשר אני באה לקחת אותו וילד אחר בוכה ומשתולל ואיזה השלכות יש לזה על הילד!

למעלה