ילד עם הפרעה רגשית

מיה138

New member
ילד עם הפרעה רגשית

יש לי 3 ילדים.הבכור בן 10 עם הפרעת קשב גבולית משולבת בהפרעה רגשית.טרם התחלתי טיפול.הבית על גלגלים-הכל סובב סביבו ובעלי ואני נואשים.יש עצה?

שאלה למחשבה עמוקה

אני מבינה. מה נחוץ לכם כרגע כדי שתוכלו קצת להרגיע את האווירה בבית? עינת גבע, מכון אדלר.

מיה138

New member
שאלה למחשבה עמוקה

האמת שניסינו לגשת לילד בדרכי נועם,עם חום ואהבה,אבל מהר מאוד זה התפוצץ.זה ילד שקיבל כל מה שרצה וכנראה שזה בעוכרינו.הוא מלא בכעסים,מתחצף,מרביץ לאחיו ולאחותו.אולי טיפול פסיכולוגי יעזור?הוא מתנגד לכל דבר.

הילד זקוק ליד מכוונת ...

שלום רב, ברשותך, אני מציעה לכם (להורים, לגדולים, לאחראים על היחסים) שיחות ייעוציות. במשפחה מתקיימת מערכת יחסים גומלין. הילד פועל ואתם מגיבים. התגובה שלכם מזינה את הפעולה הבאה שלו ולהפך. ממליצה לכם להיכנס לתהליך של חשיבה ולמצוא דרכים בונות ויעילות להגיע לליבו ולאפשר לו להשתייך למשפחה בדרכים מועילות. הילד מצא דרכים מפריעות להתחבר אליכם.הוא בסך הכול טעה בדרך, הוא אומר בהתנהגותו אני זקוק לעזרה, אני זקוק להכוונה כדי לעלות על דרך המלך. אני מאמינה שתוכלו למצוא את המפתח לעזור לו. מה דעתך? עינת גבע, מכון אדלר.

מיה138

New member
שאלה למחשבה עמוקה

ייעוץ הורי?אני מוכנה לנסות,אלא שאין אפשרות שבעלי ואני נופיע יחדיו מכיוון שאנחנו עובדים במשמרות הפוכות.אם רק אני אלך ליעוץ זה יהיה אפקטיבי?את רוב הכעס של הילד אני חוטפת ולא בעלי.

מיה138

New member
שאלה למחשבה עמוקה

כיצד אני אמורה להגיב כאשר אני מריחה שהילד מחרחר פיצוץ? אשר אני מרגישה שהולך להיות ערב מאוד רוגז,כשהוא מסרב לכל דבר שאני מבקשת ממנו:מקלחת,מערכת וכדומה?להתעלם?להתעקש?כי אז מתחילה החוצפה ואני נגיבה בכעס וזה מסתיים בצעקות,בטריקת דלת או משהו דומה.

להיכנס לתקופת צינון

שלום רב, מערכת היחסים שלכם צריכה להיכנס לתקופה זמנית של צינון והבראה. בינתיים מציעה לך להחליט :" לא לריב". לפיצוץ כמו לטנגו צריך שניים . הילד מדבר בהתנהגותו. קשה לו. הוא זקוק להקשבה אמפאטית שתחליף את הכעסים. עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה