ילד עם בעיות ADHD בגן חובה

ronbs

New member
ילד עם בעיות ADHD בגן חובה

האם משרד החינוך יכול לחייב אותנו ההורים לממן סייעת בגן חובה לילד עם בעיות ADHD (קשב ריכוז ואלימות) העלות מגיעה ל 3000 ש"ח בחודש.

זהבה נ

New member
ברמת העקרון אין לאף אחד אפשרות

לחייב אתכם ההורים לממן שום דבר. חוק חינוך חובה כמשמעו הוא החוק חינוך חובה! אבל בהרבה מקרים אני יודעת שכאשר יש קושי תפקודי מאוד גדול לילד וקיימת סכנה לילד עצמו או לילדים האחרים בגן, הורים רבים שלא מעונינים להוציא את הילד שלהם למסגרות של החינוך המיוחד ומעדיפים להצמיד סיוע צמוד לילד בגן, כמובן שזה באופן פרטי וכל העלויות חלות על ההורים ואכן הם גבוהות מאוד. כיום יש מצב אחד שבו משרד החינוך חייב להצמיד סיוע לתלמידים וזה רק כאשר יש נכות פיזית קשה לתלמיד (המוכרת ע"י הביטוח הלאומי). בהצלחה,

דליה.ד

New member
ממש קשה לי לשמוע את זה!

כבר בגיל צעיר כל כך הצוות החינוכי אינו מסוגל להתמודד וזה ממש כואב לכם ההורים! אני כל כך מבינה אתכם! האם הילד מקבל איזה טיפול נוסף מלבד הסייעת?

אני מכיר עורך דין שמתמצא בזכויות של

ליקויי למידה וריכוז ומנוסה בויכוח עם מוסדות חינוך עבורינו. האם את מעוניינת במספר הטלפון שלו?

זהבה נ

New member
עדו מדוע אתה חושב שזה יכול לעזור

עורך דין? יש חוק ויש את התקנות שנקבעו על פי החוק, הן לא אמורות להשתנות לדעתי גם עורך דין לא יוכל לשנות תקנות. אלא רק , שינויי חקיקה עבור אוכלוסיה מסוימת, וזה מנסיון תהליך לא פשוט ולא קצר. אני לא נגד עורך דין אבל במקרים שאכן צריך וניתן לשנות. אני לא חושבת שעורך דין יעזור במקרה שלה כי הוא לא עומד בקריטריונים של זכאות לסייעת צמודה, רק תלמידים נכים היום הם הזכאים לקבל סיוע צמוד ולא כל נכה אלא נכות פיזית קשה משמעו ילד שיש לו בעיות מוטוריות בהליכה ישיבה אכילה וצריך סיוע ללכת לשרותים או להחליף חיתולים, או ילדי הזכוכית שעצמותיהם נשברות כל הזמן. לא כך המצב אצלם.

r66

New member
שערוריה ממדרגה ראשונה

אני הייתי מפנה את השאלה הזאת לשרת החינוך, מפציצה את האתר של מש´ החינוך בשאילתות. בושה, שאחרי כל-כך הרבה שנים המערכות עדיין אטומות. ר.

ronbs

New member
בעיות אלימות עם ריטלין

תודה לכולם על התגובות. הילד בן 6 והחלטנו להשאירו בגן לאחר איבחון שקבע כי הילד לא מוכן לכיתה א. יש לציין כי השארנו את הילד בגן למרות רצונו לעלות לכיתה א, עד היום הוא טוען כי משעמם לו בגן ואין לא חברים. הילד מטופל בריטלין, ומגיב באלימות רבה כלפי הילדים וצוות הגן. המצב החמיר מאד השנה, והילד טוען שהוא רוצה למות. יש לציין כי הריטלין לא מרגיע לחלוטין את הילד וניראה כי הוא גורם לתופעות האלימות. כיום הילד מקבל כבר שבוע טיפות "נוילפטיל" להרגעה. הפסיכיטר לא הפסיק את הריטלין. המפקחת של משרד החינוך טוענת כי הילד מסכן את הילדים בגן ואת עצמו ולכן דורשת סייעת צמודה, היא מאיימת כי הילד יושעה אם אנו לא נביא סייעת באופן פרטי לגן. (ההורים מאיימים להשבית את הגן אם הבעיה לא תיפתר). אנו לא יודעים איך לפתור את הבעיה וזקוקים לעצות תודה

thevil

New member
סייעת צמודה

אני שימשתי כסייעת צמודה לילד אלים שההורים איימו להשבית את ביה"ס, לפנות לכל מיני גורמים וכו´ את שכרי שילמה המועצה המקומית!!! אז שלא "ימכרו" לך סיפורים, כל מה שצריך זה שועדת השמה תגיד שהילד צריך סייעת צמודה או שהמנהלת/מפקחת/גננת יגידו שחייבים סייעת לילד. שיהיה בהצלחה.

דליה.ד

New member
נכון, גם בכיתתי ילד עם סיעת

מסיבות אחרות ואת שכרה משלמת העיריה! אתם חייבים לברר מה מגיע לכם. ידוע לי מנסיון, כי הנוילפטיל אכן מרגיע, אבל...זה תלוי במינון ועליכם לעקוב אחרי המתרחש. עם זאת תדעו שהנוילפטיל יכול "להרגיע מידי" והילד יהפוך ישנוני ואפטי! שימו לב. כל מה שאנו רוצים זה ילד לומד ומשחק ללא אלימות ולא ילד פאסיבי ומסומם!

ronbs

New member
היום הילד נשך את הסיעת

היום הילד השתולל, הסייעת תפסה אותו וכתוצאה מכך הילד קיבל מכה בראש. לאחר שהסייעת שיחררה אותו הילד נשך אותה נשיכה עמוקה. בגלל השביתה יש הורה בגן שמיהר לדווח למפקחת שילדים חשופים למראות של אלימות בגן. בערב צילצלה הגננת והודיעה לנו כי הילד מושעה ל - 3 ימים. השאלה היא מה לעשות ? תודה

למעלה