ילד סנדוויץ

sara88

New member
ילד סנדוויץ

שלום לכולם. אני סטודנטית למדעי ההתנהות ואני חוקרת לעבודת מחקר את הנושא של ילדי סנדוויץ.
אשמח אם תוכלו לתת את דעתכם בנושא, כילדי סנדוויץ בעצמכם אם ישנם כאן כאלה, או כאחים של, חברים של, הורים של.
זה מאוד יעזור לי... תודה מראש

ladybug4NLP

Active member
נכדתי בת ה- היא ילדת סנדוויץ-ביו 2 אחיות-בת 11 ובת 2+

כבר אולי שנה שאני שומעת אותה מזכירה בתדירות שהיא ילדת סנדוויץ ומהנימה נשמע שהיא מקבלת את זה כמשהו שלילי.
לא יודעת מהיכן לקחה את המונח- ודאי שלא מהמשפחה הקרובה.

היא חכמה, נמוכה וקטנה לגילה (שמפריע לה) בעלת אינטליגנציה רגשית גבוהה (מבינה מאד מצבים ומצבי רוח של אחרים,
אבל למרות זאת מעדיפה או מתקשה להסביר מצבי רוח שלה ומעדיפה להתבודד.

בינתיים - ולא משנה את כמות תשומת הלב שהיא מקבלת - עדיין מאד סגורה, מבינה מאד אחרים אבל לא מוכנה לשתף
כשמשהו לא בסדר מבחינתה.
לא קל.....

אם היית קצת יותר ממקדת

זה היה עוזר
מה דעתכם בנושא, זה כל כך פתוח ופרוץ - שאני לא מבינה לאן זה יוביל אותך או לאן את רוצה ללכת עם זה בתהליך מחקר.
&nbsp
יש המון חומר ברשת על order of birth ואיך זה משפיע על.... מלאן דברים
&nbsp
לאן את הולכת עם הסנדויץ, ואיך דעתי בנדון תעזור לך - ממש לא ברור לי.

sara88

New member
מיקוד תשובה

מעניין אותי לדעת כיצד חווים סיטואציות שונות ילדי הסנדוויץ, האם מורגש ההבדל ביחס ההורים לפני שהאח הקטן נולד ואחרי שנולד, איך משפיע העניין שהאח הקטן תפס את המקום של "הילד הקטן והמפונק", איך מסתכלים על האח הגדול/הבכור? האם ישנן השוואות (בין אם הן רק בראש הילד או אכן קורות במציאות?) האם אתם חושבים שזה משפיע על בחירת בן הזוג? איך זה השפיע על גיל ההתבגרות או הילדות?

Infinity 8

New member
עכשיו שמיקדת....

מחוויה אישית וגם מחוויות מסביב, ניתן לומר שהתחושה בדרך כלל היא שהילד האמצעי הוא יותר עצמאי, לרוב מתקשה לבקש תמיכה כלכלית ובכלל מהוריו, הוא יוצא מהבית מוקדם יותר.
הבכור וגם הצעיר ביותר, בדרך כלל יותר מפונקים ומסתמכים על הישענות על ההורים.
האמצעי צריך להיות מודל עבור הצעיר, ולכן אחראי יותר. קולו פחות נשמע. הרבה פעמים הI.P. הוא הילד האמצעי.
יש לך מחקר מאד מעניין!

גם עם התשובה ה"ממוקדת"

אני עדיין לא מבינה איך אוסף כזה של שאלות בפורום נקרא "מחקר".

האם יש לך אישור לביצוע המחקר הזה מוועדה לניסויים בבני אדם ("הלסינקי")?
יש ועדה כזו בכל מוסד אקדמי העורך מחקרים בבני אדם.

sara88

New member
קצת הגזמת....

אני עושה עבודת מחקר במסגרת קורס שיטות מחקר, אני סטודנטית שנה א.
אני לא צריכה אישורים כאלה, אני לא נותנת לאנשים לשתות רעל, כולה שואלת איך אנשים מרגישים וחווים את היותם ילדי סנדוויץ
אין צורך לעשות הר מעכבר

שתיכן צודקות

באמת במסגרת מחקר של שיטות מחקר לא צריך הלסינקי.
מצד שני, גם לא צריך לתת לאנשים רעל כדי לקבל אישור.
&nbsp
ועכשיו להגדרה: מבחינת השיטה המדעית, ניסוי בבני אדם הוא כל מחקר מדעי שהמושא שלו הוא בני אדם ושבו המדען / החוקר משווה שני מצבים, שבאחד מהם הוא מחולל שינוי משמעותי בסביבתם המיידית או בחייהם של בני האדם המשתתפים במחקר.
שינוי זה מאפשר לבדוק השערה בדבר קשר סיבה ומסובב בין הגורם שהמדען חולל בו שינוי, לבין גורמים אחרים במערכת המחקר. שינוי זה הכרחי כדי להגדיר את המחקר כניסוי.
&nbsp
מבחינת האתיקה המקצועית של המדע, גם מחקרים שאין בהם שינוי מכוון משמעותי במערכת הנבדקת, הכוללת בני אדם, ועל כן הם למעשה תצפית מדעית בבני אדם, מוגדרים כניסוי בבני אדם. ופה תחת התצפית המדעית את נכנסת לשטח האפור מבחינת האתיקה.
&nbsp
במקצועות הבריאות ובפסיכותרפיה נערכים ניסויים הדומים לניסויים קליניים, עד כמה שהדבר מתאפשר.
&nbsp
ניסוי רפואי בבני אדם, כמוגדר בתקנות, הוא:
1. עשיית שימוש בתרופה, בקרינה או בחומר כימי, ביולוגי, רדיולוגי או פרמקולוגי, בניגוד לאישור שניתן לאותו שימוש לפי חיקוק, או כאשר השימוש האמור אינו מקובל בישראל לצרכים שמבוקש ליעדו להם, או שטרם נוסח בישראל, ויש בו או שמייעדים אותו להשפיע על בריאותו, גופו או נפשו של אדם או של עובר, או חלק מהם, לרבות המערך הגנטי.
2. עשיית כל הליך, פעולה או בדיקה בבן אדם, שאינם מקובלים.
בנוסף, ועדת הלסינקי שמאשרת או לא מאשרת את המחקרים הללו בפעולות הבאות:
1. כל פעולה שנועדה לשמש כחלק מפרוטוקול ניסויי / מחקרי בבני אדם אף אם היא כוללת אמצעים מקובלים.
2. עשיית כל הליך, פעולה או בדיקה בבן אדם, שאינם מקובלים, וביצוע פעולות אשר אינן נהוגות עדיין במוסד (מבחינתך זו האוניברסיטה).
3. בפניות של גופים מחוץ למוסד, ללא צורך במעקב ובקרה.
&nbsp
&nbsp

למעלה