ילד נושך

agnes

New member
ילד נושך

שלום לכולם הבן שלי בן שנתיים וחצי נמצא במעון ויצו בירושלים, מתחילת השנה הוא חזר כמה פעמים עם נשיכות לפעמים ביד לפעמים בלחיים, ביום שישי עברנו את הגבול והוא חזר עם נשיכה מתחת לעין, היה מן חתך וזה היה מאוד נפוח, כאילו שהוא קיבל מכה. הגננת אמרה בפירוש שזאות נשיכה ולא מכה. שישי שבת היה נפוח מאוד ואדום וכל אחד שראה את הסימן היה מזועזע, היום הנפיחות קצת ירדה. אני רוצה להיכנס למנהלת אבל לפני ברצוני לברר אתכם מה ניתן לעשות לאותו ילד שנושך בצורה כזאות מה הטיפול שזה לא יחזור על עצמו, איך אם בכלל ניתן להסביר לו שאסור לנשוך, ומי צריך לטפל בזה, תודה מראש ויום נעים לכולם

nutmeg

New member
היי אגנס

בודאי ללכת למנהלת! אני גם הייתי מצלמת את הילד כשהוא מגיע עם נשיכה מזעזעת - you never know. בגיל שנתיים וחצי אני לא חושבת שאפשר "להסביר" לילד - אבל בהחלט צריך להסביר להוריו. מי שצריך לטפל בילד הנשכן הם הוריו, ומי שצריך לשמור על ילדך (ועל כל הילדים אחרים בגן) הן הגננות והמטפלות. את מפקידה את ילדך שם כל בוקר בידיעה שיש מי שמשגיח עליו לא? אז שישגיחו!

וגם ללכת לרופא

החיידקים שמצויים באופן טבעי ברוק יכולים לגרום לזיהום רציני עם סיבוכים. לא רוצה להלחיץ, ולמרות שלא זה מה ששאלת, כל נשיכה ע"י אדם ביחוד כשמקום הנשיכה הוא פנים, חייבת גם התייחסות רפואית. ולשאלתך- אם קיימת בגן בעיית אלימות, בטח נפגעים ממנה עוד ילדים (לבדוק!) -שווה להציע, אחרי שיחה עם הגננת גם כינוס אספת הורים, כולל הורי הילד הנושך- לא לתקוף אותם, לדבר. ואני בהחלט מסכימה עם NUTMEG

כלבלאסי

New member
ילד נובח לא נושך

קודם כל חובה לקחת את הילד לרופא בכל מקרה של נשיכת אדם. דבר שני, איך למנוע הישנות התופעה? תבררו מי הילד שנשך, תרימי טלפון לאמא שלו ותבהירי לה באופן חד משמעי שתטפל בנושא. ומה להגיד למנהלת? שתדאג שהגננות ישגיחו בגן, אם הנשיכות יחזרו אפשר להעיף את הילד הנושך מהגן. יעזור גם לרמוז בתקיפות על אפשרות שבפעם הבאה תתלוננו בערכאות המתאימות, לא יודע בדיוק, אבל תבררו יתכן שאפשר גם תלונה במשטרה. לא צריך להיות נחמדים, אחרי הכל תחשבי על הטראומה שנגרמה לילדך.

גרא.

New member
agnes,את כאמו של הילד הננשך ,

חייבת בראש ובראשונה לבנך,ואינך רשאית למעשה להתערב בחינוכו של הילד הנושך בגן, גם אם את כמעט מתפוצצת מכעס על כך.למעשה, כל מה שנעשה בגן, הוא באחריותה של הגננת, במקרה שלך המטפלת האחראית לבנך,אבל ובעיקר מנהלת הגן,שהיא מן הסתם גננת, חייבת לגייס את כל המידע החינוכי שלה עלמנת להתמודד עם האלימות המופנית כלפי בנך.את כאם,יכולה לשוחח עם המנהלת,ואם תרצי, גם להפנות תשומת לבה, למאמר הקצר המצ"ב.יתכן והיא תמצא בו כמה רעיונות מענינים.

למעלה