ילד מפחד מאוכל.

hermonir

New member
כן, אנחנו חלושים.

לא עמדנו במשימה של להרעיב ילד בן שלוש וחצי, שבוכה במשך שעות. איפה נרשמים להלקאה העצמית? אני שמח שהילד שלך אוכל כשהוא רעב. שלי לא. כי הוא מפחד מהאוכל שהוא לא מכיר. מ.ש.ל ודרך אגב - עברנו שתי יועצות מדופלמות, ושלושה אבחונים שונים. אנחנו יודעים שצריך עזרה מקצועית, וזה מה שביקשתי מראש. ניר.

"להרעיב" זו לא ההגדרה

זה רק בעיני המתבונן. העמדת אלטרנטיבות תזונה זה דבר מכבד (את הילד, בעיקר) ובונה בטחון פנימי אצל הילד, שההורים מעמידים לו מסגרת ורוצים את טובתו. כניעה מתמדת כזו להרגלי תזונה מזיקים, לא נגמרת בתזונה לקוייה ובעיות שיניים, אלא בכל מערכת היחסים עם הילד. לגבי ייעוץ - it takes 2 to tango. אם אתם לא מוכנים להרתם (בנקודת השבר, למשל, לפני ש"נכנעים" - באים לפסיכולוגית ילדים לשיחה), אז אולי עדיף בינתיים להציף בממתקים בלי שום מאבק. עצם המאבק או המצוקה יוצרים גם הם מימד של קושי. כדי שילד שמפחד מאוכל שהוא לא מכיר, יכיר ויפסיק לפחד, צריך הרבה עבודה, מהסוג הסיזיפי והמאוד לא מתגמל. להוסיף כל כמה ימים פריט מזון, לתת כל דבר לחוד, לאפשר קוביית שוקולד לפני האוכל (יסבירו לך טוב ממני למה זה פותח תיאבון, ובמקרה שלכם זה גם יכול להיות חלק מתהליך המעבר למזון בריא). חתיכת עבודה, העניין הזה. אתם המבוגרים שם, זה בהחלט האחריות שלכם להרתם לעניין, ולא להשליך על הילד ("מורעב", "מפחד"). כצעד ראשון אכן הייתי מוציאה את כל דברי המתיקה מהבית. עשינו את זה עם ילד שאכל מעט מאוד, קבלנו כמה עיצות טובות שסייעו לנו לעמוד ב"אמא אני רעב" בלי לתת ממתקים, היום הוא עדיין אוכל מעט, אבל הרבה יותר מזין. ממתקים אוכלים בחוץ, רק לפעמים יש צ'ופרים, שוקולד הוא מריר ומוקפא, ממתק זה תפוח בדבש וכולי. במקום לזלזל ביועצות ("מדופלמות"?), שווה לפעמים להניח את האגו בצד ולהתמסר לתהליך ממקום נטול אגו, של "נעשה ונשמע", כי אתה מתאר מצב בו התובנות והעשייה שלכם הרי לא עובדים. אז אין לכם מה להפסיד מזה.

לאה_מ

New member
מה אמרו לכם באבחונים? היועצות?

אם הייתם אצל אנשי מקצוע בתחום, לא ברור לי למה עצה וירטואלית תעזור יותר, אבל for what it's worth אני באמת הייתי מנסה להעזר באיש מקצוע ומנסה לברר בשני כיוונים - האחד הכיוון הפיזי (רגישות יתר או איזו בעיה תחושתית באיזור הפה) והשני הכיוון הפסיכולוגי (הפרעות אכילה, ואצל ילדים קטנים סביר להניח שזה דורש טיפול משפחתי).

נורית מ.

New member
לא צריך למנוע

פשוט לא להחזיק אותם בבית. אז גם אי אפשר להשבר כי באמת אין.

../images/Emo45.gif

ועוד פטנט - להחזיק רק שוקולד מריר, 70% (כשמתרגלים - זה מעדן מופלא), חתוך מראש לקוביות - בפריזר!!! זה קשה יותר ולוקח זמן לכרסם. לא להחזיק שום דבר מתוק אחר.

נורית מ.

New member
גם אני מחזיקה שוקולד מריר

כי אנחנו לפעמים עושים יחד עוגות שוקולד. מכל הממתקים בעולם שאפשר לתת לילדים לדעתי זה הכי פחות בעייתי (אין צבעי מאכל, אין חומרים משמרים ובכלל יש שטוענים שקקאו זה בריא).

אם יש בבית את כל הממתקים האלו

הרי שלא עומדת בפניו חלופה ממשית להרגלי התזונה שלו. יש לי בבית ילד שגם הוא היה מוכן לחיות רק מאצבעות קינדר. אז אין. אז אפשר להתחיל מגבולות, מסגרת, חינוך, ואם זה לא קל - אז בסיוע פסיכולוגית שתלווה את ההורים בייעוץ. זו לא נראית לי על פניו הפרעת אכילה, אלא הפרעת האכלה.

שרוֹן

New member
בדקתם בכיוון של ריפוי ועיסוק?

יש ילדים שהם בעלי רגישות בפה. זו יכולה להיות רגישות לטקסטורות, רגישות למזון רך או רטוב. אני חושבת שיש דרכים לטפל. במקרה כזה אפשר להכניס לאוכל שהוא יכול לאכול, דברים שהוא לא יאכל בתצורה ובטקסטורה הראשונית שלהם (ביצה וגזר בעוגות, כאלה).

אפשר לעשות את זה ראשית

בסוג ההתנסות ההדרגתית שהצעתי כאן במקום אחר. ילדים שרגישים לטקסטורות רגישים גם לעוד דברים, לכן ייעוץ להורים נראה לי חשוב ודחוף יותר, כשבהחלט ייתכן שזה יוביל לריפוי בעיסוק תוך זיהוי הבעייה ומיקוד עליה.

שינוי תזונה

יש לי אליך שאלה: מה הייתם עושים לו אמרו לכם שהאוכל שהוא אוכל גורם לו נזק ןמסכן את בריאותו ולכן אסור לו לאכול אותו ויש לשנות לחלוטין את מזונו? אחד מילדי סבל כתינוק מאלרגיה קשה מאד לחלב ולסויה וכאשר היה בן חודשים ספורים היינו צריכים לשנות לו את התזונה לנוטרמיגן שזהו אוכל בטעם מגעיל ומסריח. התינוק כמובן סרב להכניס את זה לפה ואנחנו עברנו תקופה מאד קשה אבל לא הייתה ברירה היות והתינוק היה בסכנה מהתזונה של איזומיל (שלא לדבר על חלב). עברו עלינו כמה ימים מאד קשים בהם התינוק בכה וסגר את הפה לאוכל. בסופו של דבר לא היתה ל ו ברירה, הוא הסכים לשתות את הנוטרמיגן ואחרי זמן מה אפילו אהב את טעמו. לו בנכם היה בני לא הייתי קונה שום ממתק הביתה ומראה לו שאין בבית. אגב, אנחנו מחזיקים מעט מאד דברי מתיקה וחטיפים בבית כדי שיהיו פחות פיטויים. לא לתת ממתקים זו לא הרעבה! בודאי שהילד יעדיף את הממתקים ותאמין לי גם ילדי יעדיפו ממתקים על פני האוכל אבל הם יודעים שממתקים באים רק אחרי האוכל ולא לפני ולא במקום! אני חושבת שאכן השינוי צריך להיות קודם כל אצל ההורים ולכן נראה לי שהכוונת ההורים על ידי איש מקצוע יכולה להואיל.

irisgh

New member
עוד מקום להציג בו את השאלה

יש פורום, שנקרא 'פסיכולוגיה עברית ברשת'. גולשים וחברים בו אנשי מקצוע מתחומים נושקים וקרובים (כגון פסיכולוגים על התמחויותיהן השונות, עובדים סוצילים, מרפאים באומנויות ואחרים). אפשר להציג שם 'מודעה'. (בעמוד הבית, תקיש מהושרה למעלה על 'מודעות', ואח"כ על 'פרסם מודעה'. תדרש אז להרשם לשם פרסום מודעה). ב'מודעה' אתה יכול להציג את הבעיה, ולשאול את השאלה הזו. אנשי מקצוע אולי ידעו להמליץ על מישהו שמתמחה בתחום שאתה מחפש, או להציע את עצמם. כל אנשי המקצוע שם מזדהים בשמם המלא וברשיונם, והפרטים נבדקים בגדול, כך שאדם שאיננו איש מקצוע, לא יכול להתחזות לכזה. כל האחרים לא מחויבים בשם מלא. פוביות אצל ילדים - אם זה אמנם פוביות - צריך באמת משהו באמצע. למשל פסיכולוג/ית ילדים התנהגותית. או פסיכולוג/ית התפתחותית שמתמחה גם בטיפול התנהגותי. אתה יכול גם להתייעץ בפורום 'ייעוץ פסיכולוגי', שהוא מכוון במידה רבה לבעיות של ילדים ואפילו רכים. אם הפסיכולוגית שהופנתה אליה תענה סוף סוף ותקבלו טיפול, או שמישהו אחר יענה ותקבלו טיפול, אני אישית אשמח מאוד אם תשתף אותנו בטיפול והתקדמותו. (זו נשמעת בעיה לא פשוטה, ומעניין לדעת מה אפשר להציע, ואיך זה מתקדם). בהצלחה!

irisgh

New member
הנה הקישור:

ניסיתי לקשר קודם. לא יודעת למה לא הצליח. אז הנה נסיון נוסף:

אולי תבשלו איתו?

אישית - קטונתי מלהציע פתרונות לפוביות - ממש לא תחום ההתמחות שלי. אז אני אציע כמה רעיונות קטנים שעולים לי: 1 - לבשל איתו כמשחק - לא לדרוש או להציע שהוא יאכל את מה שהוא מבשל אלא פשוט לתת לו להתנסות במגע עם אוכל בלי הלחץ של לאכול. 2 - הבן שלי שן שנתיים וחצי ושמתי לב לאחרונה שהוא פיתח דרך משלו (שבעצם ראיתי אותה גם אצל ילדים אחרים אבל אז לא שמתי לב) להתמודד עם הפחשים שלו - הוא מפחיד אותי איתם. אין לי שום תובנה בנושא, אני רק יודעת שהוא הודיע לי שעכשיו הוא יתקן משהו וירעיש ואני אפחד ואז אנחנו מבצעים את זה ואחר כך הוא בא לאבא שלו (שבדיוק הרעיש עם המקדחה) והודיע לו שהוא לא יפחד ועמד שם ובאופן מאוד פעיל לא פחד. אולי אפשר לקחת את זה לכיוון של משחק תפקידים אצלכם - אתה תהייה הילד, אמא ההורה והוא יסביר לך איך עליך להתנהג אל האוכל (הלחשן) - לפחות תקבלו מזה הבנה של העיניין. לגבי ממוחה - הייתי ניגשת לרופא המשפחה ומבקשת הפניה בתור נקודת התחלה. עוד אופציה זה לפנות לבתי החולים לילדים - לדעתי בכולם יש מרכזי טיפול בבעיות אכילה של ילדים או לפחות את הידע להפנות.

למעלה