ילד מורבץ

אלימות בילדים../images/Emo4.gif

אני יספר בקצרה על בני הבכור שהיה בדיוק כמו הבן שלך, והוא היה באמת מסכן, וכל פעם שלימדנו אותו לא לאלימות ולנסות להתרחק דווקא הילד הרע היה מחפש אותו יותר. בתקופת הגן היו גם נושכים אותו ומושכים אותו מהבגדים, בשלב מסויים כשהגננת אומרת שיש בעיה עם הילד והאמא של הילד מודעת זה כבר עובר את כל הגבולות האפשריות, לפעמים הילד אפילו לא היה מספר או "מלשין" ואני כאמא סבלנותי פקע, ולימדנו אותו להחזיר אף על פי שזה נוגד את העקרונות, ברגע שהוא למד להלחם על שלו ולהגן על עצמו אותו ילד המכה נידהם איך זה יתכן ולאט לאט זה הצליח אותו ילד המכה פשוט התרחק הוא למד שאין לו מה להתעסק עם בני יותר ובשלב מסויים גם הוא נירגע כמובן שכל זה הליך לא פשוט אבל לפעמים אין ברירה. הבן שלי כמו לכל אמא הוא כל העולם ויש גבול עד כמה שאני יכולה לראות אותו אומלל או מפוחד. ולכן אני ואבא שלו עשינו למצב סוף והיום הוא בן 8מסתדר ברוך השם. לנו באופן אישי היה חשוב ללמד אותו להגן על עצמו לפני שהוא מגיע לביה"ס שם יש ילדים בגילאים שונים שיכולים לאכול אותו, ולכן לימדנו אותו לספר למורה / גננת כמובן להורים כדי שנוכל להדריך אותו. אז בהצלחה.

תגובה

נכון שילד קטן לא יכול לעשות הרבה, והיום כמעט בכל מסגרת יש ילדים "אלימים" ולא תמיד מצליחים ההורים שלהם לרסן אותם, אז מתוקף סמכותי כאמא עלי לגונן עליו וללמד אותו לעתיד להתגונן גם לבד, לא תמיד כהורה אני יכולה לפתור לו את הבעיות הילד צריך גם להתמודד לבד. בנוסף נכון בני היום גדול, אבל בגילאים שנתיים ושלוש הוא היה פשוט אומלל וכשאמא של הילד המכה אומרת לך אין מה לעשות, לך בתור אמא אין הרבה אפשרויות וללמד אותו גם לשרוד, ומי שכתבה לי שזה מתסכל את הילד או שזה מגעיל אז יקירתי, אכן כן זה המצב לצערינו ואני עדיין חושבת ובטוחה שהילד צריך ללמוד גם להחזיר. בגילאים 2 - 3 לא מוציאים סכין ואין אלימות קשה כפי שאת מתארת יש את הדחיפות למניהן וכמו שכתבת לדחוף בחזרה גם זה אלימות ולזה אני מתכוונת , לא ציינתי פה שלימדנו אותו לפשע, אז כשאת כותבת תקראי טוב מה שאת בעצם סותרת בכתוביות שלך. היום הבן שלי גדול ויודע להתמודד, האומנם השיטה שלספר למורה וגם בבית היא הכרחית, אבל כשאין אף אחד לידו הוא צריך להתמודד לבד רק ה' יכול לעזור לו, ותאמיני לי שהבן שלי הוא קסם של ילד לא פוגע בזבוב, אבל כשצריך לדחוף חזרה כהגנה עצמית או בלדרוש ולהגיד לו אני מאד דוגלת, כי יש ילדים שלא מבינים ויש גם הורים כאלה לכן אין מה לעשות כדי שהילד שלי לא יחזור חבול, פצוע או נשוך הוא גם צריך ללמוד להתגונן.

I am ADiDi

New member
לא להגיד להרביץ חזרה!!!!

מה יצא לך מזה? מה יצא לו מזה? חוץ מתדמית של ילד אלים... (בעיקר כי הוא גדול פיזית ובמכה חלשה שלו הוא עלול לפגוע רציני בילד אחר ואז הוא יראה כילד אלים יותר מאותו ילד קטן שנטפל אליו!) מה שכן עובד (עבד אצלנו) הוא להגיד לו להתרחק מהילד, לא להמצא בחברתו, ללכת כשהוא בא למקום שבו אתה נמצא ואם הוא בכ"ז מציק אז לדחוף אותו ממך כך שלא יוכל להציק (לא להכות! להרחיק!!!!) כשאת אומרת לילד להכות את יוצרת לו בלבול נוראי כי הוא יודע שאסור ואת פשוט מבלבלת לו את הגבולות בין המותר והאסור.

TheCrazyCatLady

New member
מה לעזאזל???

חשבתם אולי להוציא את הילד שלכם מהמסגרת הזו??? יש לכם אחריות כהורים, להשגיח שהאנשים שאתם מוסרים את חייהם ובריאותם של ילדיכם, ידאגו שאף אחד לא יתעלל בהם פיזית! ילד או מבוגר! אני לא מאמינה שאמרת לילד שלך להחזיר אלימות! זה אחד הדברים הכי דוחים ששמעתי בחיי... מלבד העניין המהותי שאסרטיביות ואלימות הם שני מושגים שונים לחלוטין (!!), ילד בן ארבע בקושי לא צריך לקחת את האחריות שלך ושל אבא שלו, ולהגן על בריאותו הפיזית והנפשית בכוחות עצמו. אתם כהורים אמורים לעשות זאת בשבילו. כל מה שהוא עושה זה ללכת לגננת ולבכות"? מה עוד הוא יכול לעשות? להוציא סכין ולהלחם?? בעצם-מה יכול להיות יותר בוגר ואחראי (=אסרטיבי ד"א), מילד בן ארבע שיודע שכמישהו אחר עושה לו רע, הוא הולך למבוגר האחראי עליו ומספר? הבעיה כאן היא לא הילד, אלא המסגרת הרשלנית שאחראית לשלומו. ואתם כהורים, אחראים למסגרות שהילדים שלכם חיים ומתחנכים בהן.

תּמר

New member
את נשמעת מאוד מנוסה

אולי תתרמי לנו מנסיונך: מה עשית עם ילדייך כאשר היכו אותם בגן? (וכידוע, מכות בגיל הזה נובעות לפעמים מקושי בתימלול ולא מאלימות) באיזו מסגרת לא מכים?

יעל11כהן

New member
קצת נגד הזרם...

אני בכלל לא מזדעזעת מזה שהאמא הציעה לבנה להחזיר מכות - וזאת כאשר כלו כל הקיצים בעיניה. נכון שראוי שילד ידע שברגע שפוגעים בו - עליו לפנות למבוגר האחראי. אבל מה קורה אם הוא פנה (לגננת, להורים) ואף אחד לא מצליח לעזור לו?! באיזשהו שלב ילד צריך לדעת לגונן על עצמו. הכי טוב שיהיה לו בטחון עצמי, שידע במילים להרחיק מתקיפים ולקרב ילדים טובים. אבל ברגע שהוא מותקף ומילים לא עוזרות, ומבוגרים חסרי אונים - אין רע בלהחזיר מלחמה. לא כדרך חיים, לא לתקוף אחרים - אבל להגנה עצמית אין בכך רע בכלל. השאלה היא רק אם ילד נעים ועדין מסוגל להחזיר מלחמה, או שהכל יראה נלעג. בדיוק לצורך כך את את חוגי אומנויות הלחימה למינהם - שבהם מגבירים את הבטחון האישי של הילדים. וכשילד בטוח בעצמו - זה כבר קורן החוצה.

לגבי חוגים

אני שלחתי את בני לחוג השרדות כמו ג'ודו והוא לא החזיק מעמד הרבה בגלל שהלחימה שם לא נראתה לו, הוא ילד ממש עדין , ילד שפזלים וספרים נראו לו יותר מענינים ממכוניות. לכן כמו שכתבתי בהחלט ילד צריך לדעת להתגונן בפרט כשאין לו ממש תמיכה ממסגרות החינוך. בהחלט מסכימה עם מה שכתבת.

../images/Emo12.gif קראת מה שכתבתי?

אני חושבת שלקחת את הדברים שלי קצת לקיצוניות. ראשית, הילד שלי אוהב את הגן ואוהב ללכת לגן ואוהב את החברים שלו ופרט לדקות המעטות שבהם יש חיכוך בינו לבין הילד המציק - הגן הוא מקום אהוב עליו מאוד. לא חשבתי לשניה להוציא אותו מהמסגרת הזו, מכיון שיש לגן הרבה הרבה יותר יתרונות מאשר חסרונות. למעשה פרט לילד המציקן הזה אני לא מוצאת שום חסרון בגן. תומר יכול היה כבר השנה ללכת לגן מועצה והחלטתי להשאיר אותו שנה נוספת בגן הפרטי, מכיוון שזו ממש חממה. למה את לא מאמינה שאמרתי לילד שלי להחזיר אלימות? (למרות שעכשיו אני מצטערת שאמרתי לו את זה ולשמחתי הוא גם לא הפנים), אם מכים אותו זה טבעי שאני ארצה שהוא יחזיר, כי כואב לי שמכאיבים לו. ירדתי מהנושא של להחזיר ובעקבות הדיון פה ובפורום נוסף אני מבקשת ממנו שיגיד לילד המציק שיתרחק ממנו ופיזית ללכת משם. "המסגרת הרשלנית שאחראית לשלומו", ז"א הגן הזה, הוא המקום הכי מקסים ובטוח שבו יכולתי להפקיד את הילדים שלי. ומה אני אעשה בשנה הבאה? ובבי"ס? אעביר אותו מכתה לכתה, מבי"ס לבי"ס, מגן לגן? לא עדיף שאני אלמד אותו לעמוד על שלו ולהפגין בטחון כדי שלא יתעסקו איתו? בקיצור - נימת הביקורת שעולה מדבריך ממש לא לענין ואפילו פוגעת.

תיקי א

New member
יאללה, אפשר לחשוב

גברת החתול המשוגע היקרה, נסחפת קצת בדרמטיות. שום גננת אינה יכולה להבטיח ב- 100% שלא יהיו בכלל מכות בגן. מתגובתך אפשר לחשוב שצריך לערב את המועצה לשלום הילד במקרה הנ"ל. אה, כן וגם את השירות הפסיכולוגי שיטפל בנפשו הרכה של הילד שאימו העזה לאמר לו להחזיר. את יודעת כמה קשה לראות את הבן הגדול שלך, חוטף מכות ומפספוס ובוכה בחוסר אונים ? הילד יכול להיות מוצמד לאבא ואמא עד גיל 18, אז כבר מותר לו להחזיר ?

למעלה