ילד לא רגוע

פושקרנה

New member
ילד לא רגוע

אני אימא ל-3. הבכור בן 5.8, האמצעי 2.10 והקטנה רק נולדה. הבעיה הינה עם הילד האמצעי, שהוא מאוד שובב, הוא אינו יושב לרגע, אינו מעוניין לשחק איתנו במשחקי קופסא שונים, מעיף סלסלות עם משחקים ואינו נשמע להוראות שלנו ומהר מאוד מתעצבן. חשוב לציין שהוא מאוד אוהב סיפורים ומוסיקה, אך גם פה אורך הקשב והריכוז שלו קצר מאוד. בנוסף לכל הצרות, הוא התחיל השנה גן עירוני, גן חדש שבו הוא אינו מכיר את הילדים והגננת. אני ובעלי מאוד סבלניים איתו, אך מצד שני מאוד מתוסכלים כיצד יש לנהוג איתו. האם להעניש אותו? האם לצעוק? האם לתת לו לעשות מה שהוא רוצה? זקוקים לעצות שלכם?תודה ושנה טובה.

ב נ ה

New member
כל עוד הוא לא פוגע בעצמו ובסביבה

הייתי נותנת לו לבחור במה הוא רוצה לשחק או לעשות,הייתי ממשיכהלהציע אך לא מתעקשת על משחקי קופסא(לא כולם אוהבים). אורך הקשב של לידים בגילו הוא קצר,כדאי לבחור סיפורים קצרים ,פעילויות קצרות וזה בסדר"לקפוץ"מדבר לדבר. לגבי הגן גן חדש ילדים וגננת חדשים הוא גם מהצעירים בקבוצה לפי גילו....סבלנות. לא הייתי בוחרת באופציה של עונשים וצעקות.

איך הוא בתחומים אחרים?

רגישויות, בגדים, אוכל, קפדנות והעדפות בנושאים שונים, פעילות כמו נדנדות וקרוסלות, לא משהה תגובות עד שתסיימי לדבר, בעיות שינה, בכי, התקפי זעם, כל דבר שהוא...?

irisgh

New member
הוא מאוד צעיר לגן עירוני

כמה ילדים יש גן? זו נראית לי התמודדות לא פשוטה לילד שעוד לא מלאו לו שלוש. נחזיק לו אצבעות שיהנה מהחברה. איך לנהוג איתו? ככה: כל הדברים שניתן לסבול (תזוזתיות, נגיעה בחפצים לא הכרחיים, וכיוב' התנהגויות מעצבנות שהיינו שמחים שהיו נעלמות) - להסתגל שזה הילד, לא לגעור, ולהרחיב את טווח העמידות שלכם. כל דבר שהוא הוראה חשובה (הן מה כן, והן מה לא) - לעמוד על זה מאוד. לא לוותר אפילו שקשה לו. להבין שבאופיו הוא אחד שמחפש את הגבולות, וקשה לו להשמע להם. אבל דווקא בגלל זה חשוב להיות עקביים. למה את מתכוונת ב'להעניש'? קראת את מה שכתבו פה בפורום על 'תוצאות טבעיות'? קראת את 'איך לדבר כך שהילדים יקשיבו ...' אז דרך דברים כאלה (למשל, הוראות קצרות וחוזרות, ועוד). אני מבינה שאת חושדת שאולי יש לו בעיה בקשב ובריכוז. ילדים עם בעיה בקשב ובריכוז הרבה פעמים לא נשמעים למה שאומרים להם כי הם לא שמים לב.. אז כשמדברים אליו - לשים יד על הכתף שלו, לוודא שהוא יצר קשר עין, ואז להגיד. קצר ולעניין. ולא לוותר - לחזור על זה. לוודא ביצוע. לא להמשיך הלאה עד שהוא לא ביצע. לא לדרוש הרבה דברים, אבל לעמוד על זה שמה שדורשים יעשה.

לא שמתי לב לעניין הזה...

איך ילד בן 2.10 נכנס לגן עירוני? טרום-טרום מתחיל משלוש או שלוש וחצי, לא?

ב נ ה

New member
לגן עיריה נכנסים לפי שנתון

כך שהצעירים ביותר יהיהו בני 3 בצדמבר והבוגרים יחגגו4בינואר

yeager

New member
תגובה

ראשית, אם הילד אינו רגוע רב הזמן ובסביבות שונות ומצבים שונים כדאי ללכת ולבדוק שאין בעיה של קשב וריכוז או בעיה אחרת(יכול להיות שזה מוקדם אך תמיד כדאי להיות עם יד על הדופק) אפשר דרך רופא הילדים הוא מפנה להתפתחות הילד. שנית כדאי לא להתיחס עד כמה שאפשר להתנהגויות שליליות ובכך לא לתת להן חיזוק, פשוט להתעלם, אולי זו דרך שלו לקבל תשומת לב, הוא עוד קטן ונולדה לו אחות.כמו כן חשוב מאד לחזק דווקא התנהגויות רצויות, בזמן שהוא יושב יפה ומשתף פעולה יש לתת לו חיזוק , חיזוק יכול להיות נשיקה, מילה טובה, ממתק או כל דבר אחר שתבחרו ויהיה משמעותי עבורו.

למעלה