ילד לא רגוע (קצת ארוך)

קרני12

New member
ילד לא רגוע (קצת ארוך)

אני יודעת שהשאלה הזו נישאלה אין ספור פעמים. אבל אני מרגישה שבכל זאת יש משהו אחר בחוסר שקט של בני. ונעבור לקצת היסטוריה של הקטנצ'יק: אז ככה-יהונתן בן 5 וחצי חודשים ויונק. בערך סביב גיל 3 חודשים יהונתן החל להראות חוסר שקט ובכי מתמשך.עם לילות ללא שינה, ייחסנו את הכל לגזים, לקחנו אותו על הידיים ונתנו כל מה שצריך . מאחר שהבכי היה אין סופי ואני ממש הרוסה פיזית (מלסחוב אותו על הידיים)ונפשית (חסרת אונים ולא יכולה לעזור לו). בסביבות גיל 4 וחצי חודשים הסתבר שהוא צריך לעבור ניתוח הרניה. הניתוח עבר בהצלחה וכולנו שמחנו שסוף כל סוף יהיה שקט והחיים יחזרו לשיגרה. אבל לא!!! מה פתאם!!! הילד ממשיך לבכות ולצרוח מבוקר ועד ערב. השכנים כבר דפקו אצלי בדלת כדי לשאול אם הכל בסדר. ירדתי איתו למטה (כשלא ירד גשם), הסתובבנו בעגלה, קניתי מנשא, נסענו באוטו....וכלום הילד בוככככככככככככה . לילה אחד נשברנו והלכנו למיון שיבדקו אותו-הכל בסדר אמרו לנו ושיחררו אותנו. למחרת הלכתי לרופא של קופ"ח שעשה לו את כל הבדיקות: שתן, דם, אוזניים, גרון, ראש, שברים, אפנדציט מה לא?! הכל נבדק, והכל תקין ובסדר ללא שום ממצא פתלוגי (או איך שקוראים לזה) נשברנו והלכנו לעוד רופא, והפעם לרופא מומחה, ד"ר שפירר (היה מנהל מחלקה בבי"ח דנה), שילמנו במיטב כספנו. והמימצאים היו גזים (למרות שהוא בן 5 חודשים עדיין יש לו) ונפיחות קלה בחניכיים (לפני יציאת השיניים) הטיפול-לקחת סימיקול (או כל דבר אחר נגד גזים), טי ג'ל ואקמולי. אבל זה לא עוזר. גם בזמן כתיבת שורות אלו היתי צריכה להפסיק כדי להרגיע אותו,קצת הנקה, קצת על הידיים ועכשיו הוא מולי במנשא (קצת שקט...ש...אסור לעורר את השדים). לא יודעת למה (תקראו לזה תחושות של אמא) אבל זה נראה לי משהו אחר לגמרי. מה עושים ? איפה אפשר לבדוק? שכחתי לציין שיש לנו עוד ילדה בת 6 שסובלת מכל העניין בגלל חוסר הסבלנות שלי. מקווה לקבל תשובה קרני

kokopeli

New member
../images/Emo24.gif ו../images/Emo39.gif לעידוד

אולי תנסו הומאופט שהוא גם רופא ילדים. הומאופט טוב מתשאל עד לפרטים הקטנים ביותר ואם הוא גם רופא ילדים זה יכול מאוד לעזור (עוד בדיקה ועוד חוות דעת) בכל מקרה הומאופטיה יכולה לפחות להרגיע עד שתגיעו לשורש הבעיה והכי חשוב - לכי עם התושות שלך ואל תתני לאף אחד להסיט אותך מהן. אני מכירה רופא בשם דר' אפשטיין שהוא גם הומאופט וגם רופא ילדים (היה הרופא של הבת שלי בקופ"ח עד שהוא עזב אותנו). אני לא יודעת איך אפשר להשיג אותו כיום אבל בזמנו (לפני כשנתיים הוא קיבל דרך קופ"ח מאוחדת. אולי דרכם תוכלי לאתר אותו). הרבה כוח, אור
ואהבה

קרני12

New member
ל kokopeli

מתוקה, תודה רבה על החיבוק (הוירטואלי ששלחת לי). באיזה איזור נימצא ד"ר אפשטיין? אודה לך על תשובה קרני

kokopeli

New member
הי קרני

בזמנו, כשהיינו בקשר איתו, דר' אפשטיין קיבל בעפולה ולדעתי גם בהרצליה. אני חושבת שהכי טוב לנסות ולהתקשר למוקד זימון תורים של קופ"ח מאוחדת ולנסות לאתר אותו דרכם. באיזור המרכז ישנה רופאה שהיא גם הומאופטית במושב אביחיל וקוראים לה דליה(אני לא זוכרת את שם המשפחה שלה). היא מאוד עזרה ועדיין עוזרת לבת של חברה. אם תהיי מעוניינת אני אשיג עבורך את מספר הטלפון שלה ואשלח לך במסר. ועוד כיוון - הבת של אחי גם בכתה יום ולילה כמעט בלי הפסקה. מצאו שתפיסות בחוליות העליונות של עמוד השדרה (בעקבות לידה בניתוח), שלושה טיפולים אצל כירופרקט מומחה לתינוקות עשו לה פלאים. גם את הפרטים שלו אוכל לשלוח אלייך במסר עם תהיי מעוניינת. בהצלחה ותסלחי לי על העיכוב אבל יומיים לא ביקרתי פה אלאל במיטה שפוכה מעייפות.

כרמית מ.

New member
אוף, נמחקה לי התשובה...

אני מנסה לשחזר. התגובה הראשונית שלי, היתה להפנות אותך לדף שכתבתי פעם (ואחרים הוסיפו) בנוגע לתינוקות רגישים במיוחד, אבל מה שמדאיג, ומדליק נורה אדומה, זה שאת מספרת שזה התחיל רק בגיל 3 ח', שהוא גיל שבו הרבה תינוקות דווקא מתחילים להרגע. תנסו לחשוב אם קרה משהו בגיל זה (חיסון? משבר משפחתי שכאילו לא קשור?). בנוסף, להשלמת התמונה הרפואית, הייתי פונה לרופא אף אוזן גרון - שיבדוק את האזניים במיקרוסקופ. כבר שמעתי על תינוקות שסבלו קשות ולא הצליחו לאתר את הבעיה - עד לבדיקת אזניים כזו. אם גם זה לא - אולי מרפא סיני עם התמחות בתינוקות (אם את באיזור גליל מערבי, אני יכולה להמליץ, במסר). גם כאן, שמעתי סיפורים על הקלות מופלאות - וכאן זה יכול לעבוד גם אם הבעיה היא לא פיזית. מקווה שישתפר - ותעדכני!

קרני12

New member
לכרמית

קראתי בעיון את מה שכתבת ולאן שהפנת אותי...מאד מאד מעניין. האם את מכירה ויכולה להמליץ לי על אנשים שמתמחים בעיסויים לתינוקות (יש המון שרלטנות וחובבנות בתחומים הללו). קראתי גם על הטיפול במים שנשמע מאד כיפי (לכשעצמו)אשמח לקבל המלצות וחוות דעת. תודה רבה לך קרני

כרמית מ.

New member
קרני

לא יכולה להמליץ על מישהו ספציפי, מלבד - עלייך! לא צריך לדעת הרבה (אפשר לחפש, אפילו באינטרנט, איזהשהם "עקרונות מסג'", רק בשביל ההרגשה) - לא כל כך משנה איך (למרות שיש כל מיני טכניקות), העיקר זה המגע הנעים - כשבדרך כלל ממליצים על מגע עמוק ולא מרפרף (שהרבה פעמים מציק לתינוקות קטנים). גם המים - מדובר על חוג רגיל ולא על הידרותרפיה (למרות שיש גם דבר כזה, וזה באמת יותר טיפולי. לא יודעת פרטים מדויקים). לפי הודעתך על ילד שכל הזמן במנשא ויונק - אתם בכיוון הנכון, ורק באמת כדאי לוודא שוב ושוב (ולא לוותר עד ש*את* רגועה) שאין משהו רפואי שמכאיב לו, כי זה ממש נשמע לי ככה (בלי להיות רופאה ובלי לדעת יותר ממה שהבנתי ממה שאת סיפרת).

limori

New member
קרני אני מצרפת לינק לסרטונים קצרים

על טכניקות עיסוי תינוקות. מאד מוצלח. הכי אהוב על נעה הוא עיסוי הרגלים עצמם בתנועות סיבוביות ועיסוי הגב.

וואוו, נשמע כל כך קשה

המחשבה הראשונית שעלתה לי היא שאולי מדובר בתינוק עם טמפרמנט קשה. אבל בדר"כ נולדים עם טמפרמנט כזה ולא מפתחים אותו מאוחר יותר. יתכן שבגיל 3 חודשים התחלת לשלב תמ"ל עם ההנקה. אולי מדובר באיזו רגישות/אלרגיה למזון (חלב פרה? סויה?) אני מאוד מאמינה בתחושות של אמהות ומאמינה שלבכי תמיד יש סיבה. אולי באמת כדאי להתיעץ גם עם הומאופט (לברר היטב למי פונים). כאם לילד שנולד עם טמפרמנט קשה אני יודעת שלאט לאט ניתן להגיע לאיזון. אם תשמרו על רוגע במשפחה זה יקרין על הילד וישפיע עליו (באותה מידה תמצאי את עצמך קצת יותר טמפרמנטית וקופצנית
). נסי להעזר בהמון מגע מרגיע כדוגמת עיסויים, נשיאה במנשא, שכיבה בחיקך, הנקה לפי דרישה. מקווה שהתקופה הקשה תעבור כלעומת שבאה.

קרני12

New member
ל"מפה לאוזן" היקרה

את כ"כ חמודה אבל אני ממש עושה את הכל הוא נמצא במנשא כמעט ברב שעות היום (שגם מזה אני מודאגת), הוא ישן איתנו, אני מציעה לו את השד בכל הזדמנות (כששואלים אותי-מתי הוא אכל? התשובה תהייה:הוא אוכל כל הזמן), הוא ממש מחובר אלי השד הוא לא רק מקור האכלה מבחינתי הוא גם מקום להרגעה. רק לשם ההבהרה-הוא לא התנסה עוד בתמ"ל. כשאת מדברת על טמפרמנט קשה ושהגעתם לאיזו... האם את יכולה לפרט א. מה זה טמפרמנט קשה בגילאים הללו, ואיך זה בא לידי ביטוי אצלכם? ב. איך הגעתם לאיזון? ג. האם את מכירה הומופאט טוב? תודה

הסימפטומים אצלנו דמו לתאורך

כבר כילוד בתינוקית ביה"ח כשכולם בילו את רב היממה בשינה הוא היה עסוק בלבכות, לצרוח, לרצות כל הזמן לינוק. כל החודשים הראשונים היו מלווים אצלנו התקפות בכי צרחניות כשהדבר היחידי שהקל במעט היה לסחוב אותו על הידיים (בתנוחה אנכית) ותוך כדי הליכה בין חדרי הבית (אסור לשבת) וכמובן הנקות אינסופיות (מותר כבר לשבת). ביליתי שעות בהנקה על הספה, בשלושת החודשים הראשונים כמעט ולא יצאתי מהבית כי כל יציאה היתה כרוכה בבכי מיוסר אינסופי מצידו. סימפטום נוסף היה שעות העירות כל היום, פשוט לא הלך לישון! הקלה היתה עם התפתחותו המוטורית שאיפשרה לו להכיר עולמות שרחוקים יותר מהציצי. בגיל 10 חודשים היה שיפור משמעותי והוא הסכים להפרד ממני בקלות ואפילו להנות בלעדי. אני זוקפת זאת לזכות המענה האינטנסיבי על הצרכים שלו שיצרו בסיס אימון חזק ביננו. אני לא יודעת אם מדובר בטמפרמנט קשה גם אצלכם. אבל התיאור שלך באמת הזכיר לי את בני באותה התקופה. הייתי כן ממשיכה לבדוק לעומק את העינין הפיזי. אולי הוא רגיש למזונות כלשהם שעוברים אליו דרך החלב שלך? נסי להוריד כל פעם לשבוע משהו אחד וראי אם יש שיפור (מוצרים מעוררי גזים או אלרגניים). לדעתי התחילי עם מוצרי חלב. שיהיה הרבה בהצלחה.

קרני12

New member
הי לכולם ו../images/Emo51.gif על ה../images/Emo101.gif

לפני יומיים היתי נואשת וכולכם תמכתם והושטתם יד וחיבוקים בנושא "ילד לא רגוע" אז ככה אתמול, יצא לי במקרה לא לאכול מוצרי חלב והילד היה ממש רגוע (בכי, בגדר הסביר). הילד שיחק, צחק, שכב במיטה והעסיק את עצמו, והכי חשוב ישןןןןןןןןןןןןןןןןןן. סוף כל סוף ישן רצוף מעבר לחצי שעה. היום בבוקר כשהוא קם, הוא התעורר עם חיוך על הפנים ובלי בכי-ממש ילד חדש. היום גם לא אכלתי מוצרי חלב, ויהונתן ממשיך להיות רגוע. כולי תקווה שזוהי באמת הסיבה. אני מקווה להצליח להחזיק מעמד בדיאטה ללא מוצר חלב. אשמח לקבל מתכונים (שלא יהיו עתירי שומן) ללא גבינות ועם תחליפים (טופו וסויה). המון תודה על כל ההתיחסות שלכן והניסיונות לעזרה ותמיכה ביי קרני

נעה גל

New member
איזה יופי לשמוע!

בדיוק עמדתי לספר לך שעברתי דבר דומה עם איתמר, עד גיל 3 חודשים הוא לא הפסיק לצרוח. ואלה לא היו סתם צרחות זו היתה היסטריה של כאב. בגיל 3 חודשים הכל עבר ובזמנו שייכתי את זה לגזים. היום אני יודעת שהבכי עבר בגלל שהפסקתי להניק באותה תקופה. לא ידעתי אז שאיתמר רגיש לעגבניות (עגבניה טריה גורמת לו לכאבי בטן היסטריים) ומכיוון שלא נשאר לי הרבה מה לאכול (גם אני נסיתי דיאטות שונות ומשונות בזמן ההנקה) - אכלתי בעיקר עגבניות. לגבי מתכונים יש לי 3 הפניות, בקשה והערה לגבי סויה וטופו. הבקשה היא, שלא תעלו מתכונים לכאן כי באמת כבר מעבר לחינוך לגיל הרך, אז למי שיש הצעה לקרני למתכון מוזמן לשלוח לה אותו במסר. הערה היא - כמי שצמחונית כבר למעלה מ-20 שנה (לא יאומן!) אני ממליצה לך לאכול סויה (וטופו שהוא תוצר של סויה) בזהירות. החלבון המופק מפולי הסויה הוא כבד לעיכול (כמו חלב) והרבה פעמים הוא עושה כאבי בטן בעצמו. אז תנסי לאט לאט ותראי איך יהונתן מגיב. 3 הפניות - באתר הקהילתי של באופן טבעי יש מתכונים מצוינים עם טופו ובלי ובכלל אפשר גם לשאול בשני מקומות: פורום הנקה בתפוז (מי ידע אם לא הן?) ופורום מתכונים בתפוז

קרני12

New member
נעה יקרה

רב תודות על ההארה בנושא הטופו והסויה. אני מיד נגשת לעבודה...ובודקת את כל הקישורים שהפנית אותי אליהם. להתראות קרני

דיאנה1

New member
חדשות נהדרות! אני מאד שמחה לשמוע

אני נותנת לך לינק לתשובה שנתנה לי טובה קראוזה, דיאטנית קלינית המתמחה בתקופת ההריון וההנקה, לאחר שנאמר לי לא לאכול יותר מוצרי חלב בהנקה. שימי לב שטובה קראוזה מתארחת מחר ב 10 בבוקר כאן בתפוז בפורום הנקה ותוכלי לשאול אותה עוד בנושא. בהצלחה רבה ושהרוגע ימשיך וישאר אצלכם! http://www.leida.co.il/reply.asp?rep=10369&qt=2136

דיאנה1

New member
תיקון לגבי הארוח - אצלכם זה כבר

היום... אוף הפרשי השעות האלה.

ריניני

New member
באמת מצויין, וכל הכבוד

לאינטואיציות האמהיות (ורק שימשיך ככה!). עוד דבר שאפשר - מוצרי חלב עיזים. שמעתי על ילדים לא מעטים שהיו רגישים לחלב ולסויה שהגיעו אליהם דרך חלב אם, והסתדרו ממש יפה עם מוצרי חלב עיזים. יש בכל סופר חלב (בקבוקים קטנים של חצי ליטר, יקרים בערך פי 2 מחלב פרה..), יוגורטים וגבינות קשות ורכות, כך שיחסית לא מסובך להתארגן עם זה. בהצלחה בכל מקרה!

לא, לא, לא!

לפי הסטטיסטיקה, למעלה מ 90% הרגישים לחלב פרה רגישים גם לחלב עיזים וכבשים. אני יכולה להעיד על כך מניסיון אישי. בני רגיש לכל סוגי החלב מן החי. עד כמה שזכור לי גם לאה מ. סיפרה שבנה רגיש הן לחלב פרה והן לחלב עיזים. מה שכן, לאור האלרגיה של בני מצאנו לאחרונה המון מוצרים כמו גבינה לבנה מטופו, גבינת שום שמיר מטופו, גבינות צהובות למינהן מטופו. אזהרה: תזונאיות מזהירות מפני צריכת יתר של סויה מאחר והוא מכיל מרכיב דמוי אסטרוגן. לכמויות גדולות מדי יכולה להיות השפעה הורמונלית על הצורך.

ריניני

New member
כנראה שאת יותר בעניינים ממני..

אבל בכל זאת מכירה כמה מקרים אחרים. תינוק אחד, למשל, לא עיכל דבר פרט לחלב אם. כשגדל ואימו לא הצליחה לספק את צרכיו הקימו מערך של תורמות (הייתי אחת מהן). אם התורמות היו אפילו מריחות חלב פרה הוא היה מגיב רע - מלא ליחה וכל מיני - אבל עם חלב וגבינות עיזים לא היתה כל בעיה. אין פירוש הדבר שהוא היה מסוגל לשתות חלב עיזים, אבל לא היה רגיש לזה כחלק ממזונה של המניקה. בכל מקרה, די פשוט לנסות, לא?

קרני12

New member
רק עכשיו קראתי את מה שכתבת

ובדיוק היום הלכתי וקניתי את הגבינות מחלב עיזים וכבשים. אני ממש בדילמה. עוד לא אכלתי מהן (רק טעמתי-והן לא משהו). בינתיים יהונתן ממש רגוע יחסית לאיך שהוא היה קודם.

למעלה