ילד (לא) מוכה בגן

מאיו

New member
ילד (לא) מוכה בגן

הבן שלי הולך בהרגשה שמרביצים לו בגן. העניין סובב בד"F סביב משחק 'מלחמה', הילדים מתרוצצים, לעיתים דוחפים אחד את השני, והכל בגבול השובבות כך שאין אלימות לשמה. א-ב-ל מספיק שהוא נדחף בטעות או שלא בטעות, או שמישהו טופח על גבו במשחק תופסת והוא אומר שX היכה אותו. אןבייקטיבית, זה בד"כ לא נכון, כלומר או שזה חלק ממשחק או שזה בלי כוונה. אובייקטיבית, גם הוא דוחף או טופח מתוך משחק. הבעיה היא סובייקטיבית- מה עושים עם ילד שמשוכנע שמרביצים לו בגן?? הצעתי שיימנע ממשחק המלחמה, שלא ישחק עם הילדים המשתוללים, שילך לגננת בכל פעם ו... כלום! הוא משחק איתם ומתלונן. מה עושים?

לאה_מ

New member
אולי לנסות "לפרק" איתו את הסיטואציו

האלה לגורמים - מה בדיוק קרה, איפה הוא היה, איפה היו הילדים האחרים, מה הם עשו... לנסות לפרק את זה בצורה שהוא עצמו יגיע למסקנה שהדחיפה, למשל, היתה מתוך השתוללות, ולא כאקט אלים נגדו. בלי קשר לכך, אפשר להגיע איתו לניתוח שאומר מאלו סיטואציות כדאי לו להמנע אם הוא לא רוצה "לחטוף" בטעות מכה. ואולי גם לבקש מהגננת לשוחח איתם על זה. אני חושבת שמאד מאד חשוב שהילדים ידעו לעשות את הניתוחים האלה. אני רואה בגילאים הגדולים יותר כמה פעמים קטטות פורצות בגלל אי הבנה ואי ניתוח נכון של הסיטואציה, שנראה לי חשוב להקנות להם את הכלים האלה מגיל צעיר.

Shellylove

New member
ככה באמת הוא רואה את זה?

את חושבת שהוא מסתובב בגן עם תחושה שהוא "מוכה"? אם כך, זה יתבטא במהלך היום בגן, זה גם מה שהגננת מדווחת? למי הוא מספר שהרביצו לו, לכם או בגן? איזה תגובה הוא מקבל? את חושבת שיכול להיות שהוא מנסה לקבל מכם סוג מסוים של תגובה (שאולי קיבל בפעם הראשונה שזה קרה והוא מנסה לשחזר)? איך בכלל מטפלים בגן בסיטואציות כאלו? סליחה על מבול השאלות, אבל נשמע לי שהתשובה עליהן יכולה אולי למקד קצת את הסיטואציה (למשל אם זה משהו שהוא אומר רק לכם, זה קשור לדינמיקה בבית ולא קשור לגן, הבנת אותי?)

לאה_מ

New member
ממקדת את השאלה של shellylove:

כשהוא מספר בבית שהיכו אותו בגן - מה התגובה? אולי באמת הוא מרגיש שהוא יוצר איזו דרמה, וזה גורם לו להדגיש את הנושא הזה (לא חייב להיות במודע)?

למעלה