ילד זועף....

מסכימה עם 'לשבור את המעגל'

אבל לא בטוחה שזו הדרך המועדפת.
אם כך, למה שאחיו ה'לא זעוף' לא יתחיל לזעוף גם הוא?
זעף ושכרו בצידו...

פשוט להפסיק לדבר ולהסביר, הוא שמע את זה מספיק. להשתדל לא להתרגש מההתנהגות הזו ולא להתייחס אליה/להתייחס עניינית ובשוויון נפש.
זה לא פשוט, ילד גדול שמתנהג כך יכו להוציא מהדעת.

אז זהו, שאני לא מאמינה שזו תכונת אופי

אלא יותר התנהגות נרכשת.
בהרבה משפחות אפשר לראות את הילד הזועף והקוטר ולעומתו אח/ות שמאירים פנים לעולם ובאופן כללי יש להם 'אופי' הרבה יותר שמח ומקבל.

בכל מקרה, מסכימה איתך שהדגשת צדדים חיוביים ושמחים ופירגונים ובכלל "טיפול בהלם" (אהבתי:)) תמיד טובים בגידול וחינוך ילדים בכלל, רק לא רואה את זה כפתרון ספציפי למה שפרינסס העלתה.

פרמלה

New member
אני מפרשת את שבירת המעגל כדרך להראות לזעפן

שיש עוד אפשרויות - הוא זועף ולא מרוצה, אבל אבא ואמא שמחים ומסוגלים להתעלם מנאחס ולהתייחס רק לדברים חיוביים. זה עשוי להקרין עליו בסופו של דבר ולפתוח לו את האפשרות לראייה חיובית של מצבים. זה להיכנס למוד "פוליאנה" מודע כדי להראות לו שיש עוד דרכים.

לחפור לו באמת לא יעזור. רק יחריף את המצב.

princess66

New member
ילד זועף....

לא לציטוט בשומקום!!

תקופה לא פשוטה במדינה, אנחנו לחוצים נורא אבל מאוד משתדלים להיות סבלנים וסובלנים עם הילדים.
נכון שלא גרים באיזור שסופג פגיעות אבל בכל זאת...

הבעיה היא עם הגדול, בן 7.5 עולה לכיתה ב'.
ילד מקסים באמת, חכם חברותי אבל כל היום זועף!
באמת, מהרגע שפותח את העיניים, לא משנה מה עושים וכמה עושים, על מה אומרים כן ולמה מסרבים הכל בכעס.
לא מרוצה מכלום.
תמיד יש משהו לא בסדר.
לא יודע דחיית סיפוקים מיום שנולד וזה לא קל.

דיברנו ודיברנו הסברתי לו כמה לא נעים לי ששנינו הולכים בכעס בבוקר ושהוא הולך לישון בכעס אבל נדמה שלא עומד בשום הסכם ושומדבר לא מספק אותו.
מרגישה שזה מרחיק אותי ממנו...

אשמח לעצות
יום שקט ורגוע לכולנו!!

ושוב - לא לציטוט בשומקום!!!

moma422

New member
לא חושבת שזה ממש קשור אליכם.

אם זה מעודד אותך.
גם שלי הוא לא מהזן המאוד חיובי. אני חושבת שזה משתפר קצת עם הזמן, השיחות... סוג של טיפוס.

princess66

New member
תודה לכולכן!!

ניסינו להתעלם ולדבר לרוב לא עוזר.
העניין הוא שכל דבר הוא סיבה לוויכוח וכל ויכוח הוא כעס.
אתמול למשל הודענו שלאור הנסיבות והמצב הוא לא יכול להיות אחרי 2030 בסלון (מה שאנחנו כן מאפשרים בחופש...) שכן אנחנו רוצים לראות חדשות.
הצענו לו לחילופין ללכת לראות סרט במיטה שלנו.
הכל היה בסדר עד שנגמר הסרט ואז ניסה שוב לשכנע אותנו לאפשר לו בסלון.
היינו מאוד נחרצים ולא הסכמנו וכמובן שזעף וכעס וצעק והאשים אותי (בכאב גרון שלו :).
בקיצור, בעיקר מנסה אותנו ומבקש כל מיני דברים שיודע שלא מרשים ואז זועף...
בכללי היה תינוק וילד צעיר מאוד חייכן ושובה לב.
מרגיש לי קצת כמו מתבגר...

בכלל לא נשמע לי זועף

נשמע כמו בדיקת גבולות קלאסית.
כל ילד, מקסים ככל שיהיה, לא אוהב תמיד את הגבולות שההורים מציבים לו. ברור שיותר כיף לשבת עד אמצע בלילה ולצפות בסרט, ולמה רק למבוגרים מותר?

אני אוהבת בדיקת גבולות של ילדים. אם הם היו מקבלים כל הוראה שלי בחיוך מבויש ובנהירה - הייתי תוהה מה לא בסדר. ילד שבודק גבולות הוא ילד שלא מקבל רק "ככה" כתשובה, ילד שמנסה לעמוד על שלו, שחוקר את העולם ואת הגבולות שלו, ולומד על היררכיה בין מבוגרים וילדים, מורים ותלמידים, ועל יישוב הפער בין מה שאני רוצה למה שאני יכול.

ההצעה היחידה שלי אליך - תפסיקי להתרגש. הוא צועק? שיצעק, אבל בחדר שלו. הוא לא רוצה ללכת? את אומרת: "אני סופרת עד 3, כשבשלוש אקח אותך בעצמי לחדר", ועומדת במילתך. זה חוזר 10 פעמים? התסריט חוזר על עצמו מבחינתך עד שהוא יבין שאת עומדת על זה, ושההצגות לא מרגשות אותך. כעס שלך או זעם יהרסו את את כל העניין. זה צריך להישאר בפן המאד ענייני של "אתה לא יכול להיות בסלון, בוא נחפש אלטרנטיבה שטובה לשנינו".

ובכלל, נשמע שאת קצת כועסת עליו / מאוכזבת ממנו / מאשימה אותו במשהו. אני יכולה להבין את זה. יש תקופות קשות. אבל תביני שהוא ילד חכם, שמכיר את נקודות התורפה שלך, ויודע להשיג את שלו בדרכים שהבין שעובדות עבורו. את *זה* את צריכה להפסיק. את צריכה להחליט מהן הדרכים המקובלות עליך להשיג דברים (ללא בכי, ללא צעקות, וללא טנטרומים) ולהקפיד באופן עקבי להתייחס רק לפניות כאלה אחרי שיידעת אותו בעניין וחזרת על זה שוב ושוב. כשאת מחליטה לאסור עליו משהו מסיבה כלשהי, את חייבת להכין גם תוכנית למקרה שהוא יסרב, ולהבין האם את רוצה להציע אלטרנטיבה, ואם לא - לדעת שיכול להיות שזה לא יעבור בשקט. כשתהיי מוכנה לזה מראש, וגם הוא (כי הוא ידע אחרי תקופה עקבית מה יגרום לאמא להקשיב ומה לא) - הכל יהיה קל יותר.

(ומשהו קטן - לפחות המקרה שתיארת הוא משהו שקצת קשה ליישום עבורו. אם הוא ער, ואתם בסלון, מאד מאד טבעי שהוא לא ירצה להיות לבד בחדר. מה באמת האלטרנטיבות שלו? מראש לא הייתי עושה דבר כזה. אם הייתי רוצה לראות לבד חדשות, הייתי דואגת שילכו לישון בשעה מוקדמת, שתפנה לי את הזמן לעצמי. בפרט שאני מניחה שהוא שומע הכל מהחדר, ורק לא רואה...)

princess66

New member
תודה יקירתי! תשובות

אחיו היה בחדר שלנו יחד איתו ונרדם, ככה שלא היה לבד היה איתו וגם הקטנה היתה אמורה להכנס למיטה שלה להמשיך לישון שם...
הצענו לו מיטה שלנו או שלו.
מיטה שלנו נחשב פינוק ששמור במהלך השנה לסופ"שים בלבד. בגלל שזה קיץ אנחנו מאפשרים להרדם אצלנו.
כן אולי הוא באמת ויתר בודק גבולות אבל הוא מותח אותם וככה זה כל היום מה שגורר אחהצ ארוך של מאבקי כוח..
וגם בוקר...
אם הוחלט על X זמן מחשב אז זה מה שיהיה, מוכנה להתגמש ולא אכבה לו בול אחרי X זמן אם הוא בדיוק באמצע ואאפשר לו לסיים את המשחק אבל זהו. וגם אחרי שסיכמנו והוא מכבה הוא כועס.
בקיצור כל גבול הוא גבול שנאכף במורת רוח...

כל גבול וכל כלל צריכים להיאכף

עד שהם הופכים להיות חלק משגרה.

בנוגע לגבולות, אני לא ממש גמישה לאחר מעשה. אני גמישה מאד בהצבת גבולות מראש, ויחסית מאד זורמת בדרך הגידול וממעטת להציב "כללים". אבל אחרי שהצבתי, גבול זה גבול, אחרת זה יבלבל את הילד. (לא מדברת על מצבים חריגים או יוצאים מן הכלל) הכנה מראש ותיאום ציפיות מקלים עליך ועליו.

אתמול הבנות בקשו לראות דורה. מכיוון שזה היה בסמוך לארוחת הערב, אמרתי לשתיהן שהן יכולות לצפות עד שנסיים להכין את האוכל, ואז גם אם הן באמצע הן תצטרכנה להפסיק (זה כולה פרק של 20 דקות, אבל גם ככה היה מאוחר). שאלתי מראש אם הן מעדיפות להתחיל לראות ואולי לעצור באמצע ולהמשיך בפעם אחרת, או שהן מעדיפות לצייר / לשבת לדבר / כל דבר אחר עד ארוחת הערב.

אם הן היו נאלצות להפסיק באמצע, מכיון שהודעתי להן מראש שזו אפשרות, אני מניחה שזה היה עובר בשקט. הן יודעות שאעמוד במילתי. גם אם הן היו מקטרות, לא הייתי מרגישה לא נוח, כי יידעתי אותן מראש והן בחרו בזה. באופן כזה, צעקות או תלונות לא היו מרגשות אותי. אני משתדלת לנהוג כך בכל דבר ("אני מרשה רק צעצוע אחד לבחירה בחנות" "בעוד 10 דקות אנחנו עולות להתקלח" "היום אתן צריכות לישון מוקדם כי מחר קמים מוקדם" ועוד). שום דבר כמעט לא "נוחת" עליהן מהרגע להרגע, ומכיון שלרוב אקיים את מה שאמרתי (גם לחיוב. אם נעניתי לבקשה, היא תיושם) והסבר תמיד יינתן, יש בינינו מערכת של אמון והבנה. זה לא אומר שהן לא בודקות גבולות אחרים, ברור שכן, אבל ברוב המקרים התוצאה הסופית ידועה מראש (התנהגות טובה משיגה תוצאות חיוביות, והתנהגות שלילית נענית בהתעלמות).

אבל מילת המפתח היא עקביות. תסבירי למה את מצפה, תדברו על חלופות / אי הסכמתו לעניין, ולאחר שנקבע מה שנקבע, פשוט תוודאי שזה יקרה.

ככל שתקפידי על זה יותר, אני מניחה שהשגרה תהפוך לנעימה יותר. במקביל - האחריות המצופה ממנו (להבין וליישם) יכולה גם להיתמך בצ'ופרים ("מכיון שאני סומכת עליך שתעצור אחרי פרק אחד, אני מרשה לך לצפות בתוכנית למרות שבדרך כלל אתה לא צופה בשעה כזאת"). כשהוא כבר כן בתוך סצינה, תביעי אמפתיה לתסכול, ותנסו למצוא יחד סולם לרדת מהעץ, מבלי לשנות את הדרישה הראשונית שלך.

קל לדבר, קשה ליישם, אבל שווה. חזקי ואמצי

moma422

New member
אולי הוא כבר היה עייף?

לפעמים העייפות גורמת להם ל"אבד את זה".

princess66

New member
תודה בנות ותשובה

אכן כנראה שמה שאמרתן הוא הנכון, הרבה הרבה בדיקת גבולות.
אתמול, אחרי ששלשום לא ויתרנו והלך לישון בכעס, התקלח אכל פיג'מה ונכנס למיטה שלנו בלי אף מילה.
שאלתי אותו אחהצ מה הוא מעדיף, מיטה שלנו או שלו, אמר שלנו והלך למיטה בלי בעיה.
כמובן ששיבחנו אותו על כך גם הבוקר.
אז תודה,
כנראה שאני צריכה להיות מעט יותר סובלנית...
מודה שילד מילל מקפיץ לי את כל הפיוזים, וככל שהילד יותר גדול ככה זה יותר מרתיח אותי.

תודה!
מקווה לימים שקטים יותר...

למעלה